Pasta med Squash og Basilikum dressing

Pasta med Squash og Basilikum dressing 1

Pasta med Squash og basilikum dressing

Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg altid haft det sådan lidt so/so med sqush. Altså den smager jo ikke rigtigt af noget, vel? Alligvel har jeg fået en stor kærlighed for at bruge den i netop den her ret. Den bidrager selvfølgelig lidt med sin milde smag, men mest af alt giver den en virkelig lækker teksttur. Særligt hvis man er så heldig at have en spiralizer. Og hvis man ikke har sådan en, så er det helt okay med et rivejert.

Jeg kan sige mange gode ting op den her pasta med sqush og ærligt talt er det en af de nemmeste retter derude – ingen fancy færdigheder, ingen sjældne ingredienser, bare ren og skær virkelig god smag.

Tro det eller ej, så kan sådan en pasta med squash trylles frem på omkring 20 minutter, hvilket gør den til den ultimative hverdagsvinder. Mens pastaen hygger sig i gryden, hakker du et par ting, og så er det bare et spørgsmål om at blande det hele og nyde.

Gå efter den klassiske stil med pasta, olie og hvidløg – sådan gør de det i Italien. Men hvis du, som jeg, er en af dem, der elsker at smide lidt grønt i gryden, er squash din nye bedste ven. Med andre ord, så fungerer opskriften både med og uden squash. Men husk nu, at det er vigtigt at få sine grøntsager.

Så her får du opskriften på den mest simple, hurtige og freaking lækre vegetarpasta med squash. Håber I kommer til at lave den ligeså ofte som jeg gør.

Pasta med Squash og Basilikum dressing 2

Pasta med Squash og Basilikum dressing

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 250 g pasta (vælg din yndlingspasta)
 • 2 spiseskefulde olivenolie
 • 2 fed hakket hvidløg
 • 1 løg (hakket)
 • 2 squash (spiralized eller revet)
 • Salt og peber efter smag

Basilikum dressing

 • 2 dl friske basilikumblade
 • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
 • Saften fra 1 citron
 • 2 fed hakket hvidløg
 • 2 spiseskefulde græsk yoghurt eller creme fraiche (Kan udelades, men det gør dressingen mere cremet)
 • Salt og peber efter smag

Tilberedelse

 • Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt saltet vand, indtil den er al dente. Dræn pastaen og sæt den til side.
 • Imens pastaen koger, opvarm olivenolie i en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket hvidløg og løg, og sauter indtil de er bløde og gennemsigtige.
 • Tilsæt den spiralized eller revet squash til panden. Sauter squashen indtil den er mør, men stadig har en smule bid. Krydr med salt og peber efter smag.

Basilikum dressing

 • I en blender eller food processor, blander du alle ingredienserne til basilikum dressing indtil det er en glat konsistens. Eller som du helst vil have den.
 • Bland den kogte pasta med den sauterede squash i panden. Tilsæt basilikum dressing og rør forsigtigt, indtil alle ingredienser er godt kombineret.
 • Server straks, og nyd din lækre vegetarpasta med basilikum dressing! Du kan eventuelt drysse med revet parmesan eller tilsætte andre grøntsager efter din smag.

Den lækreste basilikum dressing

Basilikum dressingen er key i den her pasta med squash. Altså uden den, fungerer den ikke. Men sådan er det næsten altid med dressinger, hvis I spørger mig. Den kombinerer friske basilikumblade, ekstra jomfruolivenolie, citronsaft og hakket hvidløg, der alle spiller sammen i harmoni. Og så får den sin cremede og lækre tekstur fra den græske yoghurt eller creme fraiche. Og endnu bedre er, at den er nem at lave. Altså VIRKELIG nem at lave. Alt, du behøver, er en blender eller food processor.

Og så et ekstra lille tip, hvis du gerne vil have den op og ramme et gourmet niveau (eller bare virkelig imponere dine gæster). Prøv at tilsætte en håndfuld valnødder inden du blender. Det kan altså virkelig noget.

Pasta med Squash og Basilikum dressing 3

Hvad skal vi spise til?

Ja, det er jo det evigt gode spørgsmål. Og hvis man spørger en italiener, så vil de med sikkerhed sige IKKE NOGET. Men personligt er jeg dem, som rigtig godt kan lide en lille ting on the side. Til pasta vil jeg altid anbefale at gå efter en helt simpel salat. Det kan f.eks være den her lækre grønkålssalat – så holder man også det grønne tema helt intakt 😂 Og så er vi jo også i det italienske køkken, hvor en god klassisk tomatsalat altid er en god idè. I denne opskrift vil jeg bare udelade gnocchi.

Har I fået smag for mere pasta, så vil kan også varmt anbefale et par af mine øvrige opskrifter:

Cacio e Pepe

Citronpasta med Grønkål

Gnocchi med svampe og tomat

Pasta med trøffel og parmesan

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments