Risdeller (med et asiatisk twist)

Risdeller

Nemme, sprøde og saftige risdeller

Risdeller, riskager eller vegetardeller. Kært barn mange navne og I kan kalde dem hvad I vil. Uanset hvad, så er risdeller noget, som jeg er blevet særligt glad for at laver over den seneste tid. Det er der mange grunde til. For det første smager de himmelsk, for det andet er de ekstremt nemme at lave, for det 3. er de geniale, hvis man har en portion ris fra dagen før, som man ikke har fået spist og for det fjerde, så kan de varieres på et hav af forskellige måder.

I dag får I opskriften på risdeller i en asiatisk version, men forstil jer lige hvor lækre de vil være med et italiensk twist, hvor der blev tilsat cremet ost og frisk basilikum, eller i en mere nordisk version med ærter, frisk spinat og sæsonens krydderurter. Med andre ord, så er det kun fantastisen, der sætter grænser.

Jeg vil slet ikke udelukke, at jeg disker op med en af de andre versioner i en nær fremtid, for nu hvor jeg lige får skrevet det ned, så får jeg ekstra meget smag for det. Men vi starter, som sagt, lige med den asiatiske version. Smagene fra netop det køkken, er noget, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg tror faktisk, at jeg kunne spise asiatisk hver dag uden at blive træt af det. Alt er så frisk, crispy og fyldt med gode smage og langt de fleste retter indeholder den helt perfekte kombination af det sure, det salte og det søde.

Opskriften får I lige her. Og som det næsten altid er med mine opskrifter, så er den blot vejledende. I kan vælge til og fra som det passer jer og jeres smagsløg.

Risdeller

Risdeller (med et asiatisk twist)

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 200 g ris (jeg brugte basmatiris)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 cm frisk chili (hakket)
 • 1 dl panko rasp
 • 1 håndfuld hakket forårsløg
 • 2 spsk soya
 • 2 spsk hoisin sauce (kan udelades)
 • 1 spsk sesamolie
 • 1 spsk ristet sesam
 • Rapsolie til stegning

Noter

Tip: Hoisin saucen kan godt udelades eller evt. erstattes med sød chilisauce. Det den gør er, at tilføje dellerne lidt sødme, som er en fin kontrast til den salte soya.

Tilberedelse

 • Kog risene efter anvisning og lad dem køle af
 • Hak chili, hvidløg og forårsløg og bland dem sammen med risene i en skål
 • Tilsæt panko rasp, soya, hoisin, sesamolie og ristede sesamfrø.
 • Bland det hele godt sammen og brug gerne hænderne til at skabe en fast masse.
 • Form dellerne og steg dem på en pande på hver side i godt med olie.
 • De har nok, når de er sprøde og gyldne.
 • Server evt. Med chilimayo og hoisin.
Risdeller

Det perfekte tilbehør

Det siger næsten sig selv, at risdeller ikke udgør et helt måltid ene og alene og vi kan nok ikke komme uden om det gode klassiske “hvad skal vi spise til-spørgsmål”. Må jeg her foreslå en god klassisk salat og selvfølgelig gerne en af dem, med et asiatisk twist. Det kunne f.eks være denne, som jeg personligt laver igen og igen og igen.

En anden ting, der også er helt genialt ved de her risdeller er, at de kan fryses. Personligt elsker jeg at have sådan noget på lager, til de dage, hvor det hele lige skal gå lidt stærkt og hvor jeg ikke orker at stå i køkkenet i flere timer. Derudover er de også bare en enormt lækker snack, når den træng melder sig og så er jeg sikker på, at de også vil gøre det ganske godt på madpakken.

Risdeller

Hvis jeg skulle beskrive de her risdeller med et par ord, så vil jeg sige, salte, saftige og smagfulde. Jeg har lavet dem flere gange og har erfaret, at man opnår det aller bedste resultat, hvis man ikke er nærig med olien, når man steget, Ris suger forholdsvis meget og det vil I også hurtigt opdage. Dog vil I ligeså hurtigt opdage, at det er præcis det, som også er med til at give den helt perfekte sprødhed.

Som det også fremgår i opskriften, så kan Hoisin saucen sagtens udelades. Sådan en kan være lidt svær at få fat i, hvis man ikke lige bor tæt på en asiatisk grønthandler eller en Føtex med en god asiatisk afdeling. Da den er med til at tilføre sødme til dellerne, vil jeg dog anbefale at erstattet den med noget andet. Det kunne f.eks være en god klassisk sød chili.

Smag for flere vegetardeller?

Hvis I også er blandt dem, som ikke kan få nok af lækre små vegetardeller, så husk også at tjekke mine opskrifter på japanske Okonomiyaki, de lækreste kartoffelkager, eller de altid gode Grøntsagsdeller med butternutsquash.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments