Cacio E Pepe – verdens bedste og nemmeste pastaret

Cacio e Pepe

Cacio E Pepe – kun med 4 ingredienser

Indlægget indeholder reklame og reklamelinks

Cacio e Pepe er en pastaret, som i den grad har vundet min kærlighed, over den seneste tid og det er blevet til sådan en ret, som jeg laver igen og igen og ser jeg den på et menukort på en italiensk restaurant, så tøver jeg ikke et sekund med at bestille den.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg simpelthen ikke forstår, hvordan noget så simpelt, kan smage så godt og smage af så meget. Altså vi snakker jo virkelig kun 4 ingredienser. Men i virkeligheden er det jo nok det, der kendetegner det italienske køkken, er det ik?

Men lige når det kommer til Cacio e Pepe, så tror jeg faktisk at en stor del af magien sker i tilberedelsen. Der sker et eller andet helt magisk med duften, når pastavandet rammer blandingen af smeltet smør og peber. Dertil tror jeg også, at hemmeligheden ligger i, at man bruger PASTAvandet og altså ikke bare tager en sjat vand fra hanen. Jeg har i hvert fald ladet mig fortælle, at det næsten er en synd ikke at bruge pastavandet i samtlige italienske pastaretter. Særligt fordi det er med til at give den helt rigtige teksttur. Og lige når det kommer til en god klassisk Cacio e Pepe, så er tekstur altafgørende.

Men opskriften kommer lige her og som sagt, så er den så nem, at man skulle tro det var en fejl. Men det er det altså ikke.

Cacio e Pepe

Cacio E Pepe – verdens bedste og nemmeste pastaret

4,50 fra 2 stemmer
Antal: 2
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 200 g pasta
 • 3 spsk smør
 • 1-2 tsk hele peberkorn
 • 200 g revet parmesan
 • Salt

Tilberedelse

 • Kog pastaen al dente i godt saltet vand
 • Knus peberkornene til groft knust peber og steg dem sammen med halvdelen af smøret i en dyb pande
 • Tilsæt 2-3 dl af pastavandet og gem en sjat til senere
 • Tilsæt pastaen, parmesanen og resten af smøret.
 • Rør godt rundt og tilsæt evt. lidt ekstra pastavand. Smag til med salt.
 • Når saucen er tyk og lækker er retten klar til servering og top gerne med lidt ekstra parmesan og peber.
Cacio e Pepe

Pasta Party

Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg aldrig været den helt store pastapige. Altså ikke sådan, at jeg ikke kunne lide pasta, for hvem kan ikke det?

Men ærligt, så tror jeg det handler om, at jeg er barn af 90erne, hvor pasta ofte stod på hverdagsmenuen og så var det altså bare den helt kedelige version med udkogt pasta, en omgang dåsetomat, salt og peber og måske lidt salt og peber, hvis det skulle være helt vildt.

Men så skete der altså et eller andet helt vildt, da jeg besøgte syditalien tidligere på året og blev præsenteret for, hvordan det rent faktisk også kunne serveres. For mig betyder det f.eks rigtig meget, at pastaen er kogt al dente, så den stadig har lidt bid.

Siden er jeg dykket lidt dybere ned i pastaverden og har tillært mig nogle af de simple tricks og det har altså ændret mit pasta game fuldstændig.

Cacio e Pepe
Reklamelink: Pasta af Louisa Lorang
Cacio e Pepe

En helt ny Pastabog

Men faktisk kan jeg slet ikke tage æren for den her helt geniale Cacio e pepe opskrift. Den er nemlig en del af en helt ny Pastabog af Louisa Lorang. For et stykke tid siden dumpede der en pressemeddelelse ind i min indbakke om, at netop den bog, var lige på trapperne og der kunne jeg altså ikke få armene ned. For det første er jeg kæmpe fan af Louisa Lorang’s opskrifter og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange gange hendes Asiatiske bog har været med i mit køkken.

Bogen om pasta indeholder en lang række opskrifter på pastaretter og der er både de helt vegetariske versioner, dem med fisk og dem med kød. Fælles for dem alle er, at de er top-nemme at lave og kræver et minimum af ingredienser. Præcis som den her Cacio e Pepe. Så hvis I mangler lidt inspiration til hverdagsretter eller hvis I gerne vil give en god værtinde, fødselsdag eller julegave, så får den altså mine varmeste anbefalinger.

Cacio e Pepe

2 vigtige Pasta-tips

Hvis jeg ikke allerede nu har fået overbevist jer om, at Cacio e Pepe er noget nær verdens bedste pastaret, så kan jeg kun sige PRØV DEN. Så ved I i hvert fald hvad jeg mener. I vil ikke fortryde. Lad mig sige det sådan. Og afslutningsvis vil jeg lige huske jer på to vigtige ting:

 1. Husk at pastaen skal koges al dente, så den lige får det der ekstra bid. Hvis kogetiden f.eks siger 8-10 minutter, så kog den i 8.
 2. Husk for guds skyld at bruge pastavandet i saucen og ikke almindelig vand fra hanen. Som jeg skrev i begyndelsen, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det er der, meget af magien ligger.

Har I fået lyst til mere pasta, så kan I også prøve en omgang Citron pasta med grønkål eller Pasta med trøffel og parmesan.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments