Citronpasta med grønkål

Citronpasta

Citronpasta – verdens nemmeste hverdagsret.

Citronpasta har været på min liste over retter, jeg har skulle lave i lang tid. Hvorfor jeg først har kastet mig ud i den nu, kan jeg ikke svare på, for ærligt talt, så er det jo en af de nemmeste retter, man kan lave. Den kræver ingen særlige køkkenfærdigheder og består heller ikke af ingredienser eller krydderier, som man ikke har i sit basislager.

Faktisk vil jeg påstå, at en omgang citronpasta kan laves på godt og vel 20 min og præcis derfor, er den noget nær den perfekte hverdagsret. Mens pastaen koger, så forbereder man de få øvrige ingredienser og når de er klaret, så blandes hele molevitten og nydes med det samme.

Man kan selvfølgelig vælge at køre den helt hvid og simpel, så den udelukkende består af pasta, olie, hvidløg og parmesan. Det er vist sådan, de serverer den i Italien. Er man, ligesom undertegnede, en af dem, der gerne vil have lidt grønt i sin mad, så kan retten bære de fleste grøntsager.

I den her version, har jeg tilført en god portion grønkål. Både fordi vi befinder os midt i grønkålens højsæson og fordi, det bare smager vanvittigt godt. Dog vil den sagtens kunne skriftes ud med frisk spinat, squash, asparges eller andre gode råvarer. Det er jo mere eller mindre kun fantasien, der sætter grænser.

Her kommer opskriften på den mest simpel, nemme men også lækre citronpasta 🖤

Citronpasta

Citronpasta med grønkål

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

 • 500 pasta
 • 3 spsk olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 økologisk citron
 • 50 g parmesan
 • 200 g grønkål
 • Salt og peber

Noter

Tip: Hvis du gerne vil have retten lidt mere cremet, kan du med fordel tilsætte lidt fløde. 

Tilberedelse

 • Kog pastaen som anvist på pakken.
 • Skyl og hak grønkålen i mindre stykker.
 • Hak hvidløg sauter dem i olien på en pande i et lille minut.
 • Tilsæt grønkål og sauter i 2 minutter.
 • Riv skallen fra halvdelen af citronen over grønkålen.
 • Hald vandet fra pastaen og tag gryden af blusset.
 • Vend grønkålen i i gryden sammen med pastaen (uden tilsat varme).
 • Riv parmesanen og fordel den over pastaen.
 • Hæld saften fra citronen over pastaen.
 • Smag til med salt og peber.
 • Anret pastaen og riv skallen fra den anden halvdel af citronen over retten.
 • Anret gerne med ekstra revet parmesan.

Make it creamy

Som sagt er vi ude i en helt simpel og yderst budgetvenlig ret. Men det betyder altså ikke, at den ikke er fyldt med smag. Dog er det vigtigt ikke at droppe parmesanosten – det er den, der giver den gode og salte smag og når den møder det syrlige fra citronen, så går det hele op i en højere enhed.

Ligeledes er det også parmesanosten, der giver en lidt cremet konsistens. Vil man gerne have endnu mere af det, så kan man snildt tilføre et sjat fløde. Men ærligt talt, hvad bliver så ikke lidt mere lækkert med en sjat fløde? 😅 Og sidst men ikke mindst – husk den friskkværnede peber. Det burde næsten være ulovligt at servere pasta uden det, hvis I spørger mig.

Citronpasta
Citronpasta

Hvis I har fået smag for mere fra det italienske, så kan jeg også anbefale min opskrift på pasta med trøffel og parmesan eller den gode klassiske hjemmelavede stracciatella ost. Og hvis I er lidt mere til en spicy hverdagsret, så kan jeg varmt anbefale min nyeste version af den grønne karry.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments