Green goddess dressing

Green goddess dressing 1
green goddess dressing

Green Goddess dressing opskrift

Lad mig præsentere jer for verdens lækreste dressing: Green Goddess Dressing. Som I nok har bemærket, så ELSKER jeg god mad og sunde retter og derfor er jeg virkelig glad for at have opdaget den her, som må siges at være en sand grøn juvel

Green Goddess Dressingen! Den er blevet en uundværlig favorit i mit køkken, og jeg nyder den med glæde flere gange om ugen. Jeg ved ikke hvad det er der sker, men kombinationen af ingredienserne har altså et eller andet helt magisk over sig. Som I kan se snakker vi en blanding af basilikum, spinat og koriander, så den er altså ikke kun utrolig velsmagende, men også proppet med næring.

Som sagt kan den sagtens komme på bordet flere gange om ugen hjemme hos mig og jeg serverer den både til mig selv og for mine gæster. Og her får den altså altid roser med på vejen og jeg har da også måtte dele opskriften en del gange. Derfor tænkte jeg også, at den selvfølgelig skulle deles med jer. 

Det bedste af det hele er, at den er super nem at lave! Med blot et par enkle trin og ingredienser som olivenolie, vand, hvidløg, frisk chili og en anelse gærflager, kan du skabe magi  på ingen tid.

Så venner, her kommer den, opskriften på den perfekte Green Goddess Dressing og jeg garanterer, at I får jer en ny favorit. 

Green goddess dressing 2

Green Goddess Dressing

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • En håndfuld basilikum
  • En håndfuld spinat
  • En mindre håndfuld koriander
  • 3 fed hvidløg
  • 2 Spsk olivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 tsk frisk chili
  • 4 spsk gærflager

Tilberedelse

  • Bland alle ingredienserne i en blender og blend. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis du gerne vil have den mere flydende i konsistensen

Hvad er gærflager (Nutritional yeast)

Det lyder måske lidt skørt, men gærflager er faktisk den hemmelige ingrediens i denne Green Goddess Dressing og det er det, der tilføjer den helt særlige umami. Gærflager fremstilles af inaktive gærceller, og selvom de lyder lidt usædvanlige, er de faktisk en ganske almindelig ingrediens i det veganske køkken.

Gærflager er berømte for deres karakteristiske nøddeagtige smag, der minder om en mild ostetone. Og net er netop derfor, at de giver smagen i den her Green goddess dressing en helt særlig dybde. Samtidig er gærflager også en rig kilde til naturlige B-vitaminer, proteiner og mineraler.

Jeg kan virkelig anbefale at have dem som en del af sit basis(køkken)lager for de er også geniale over en pastaret eller i en sandwich.

I Danmark kan man ikke købe gærflager i almindelige supermarkeder, men de findes i langt de fleste helsekostbutikken. Jeg bruger den her version fra Matas, men de har f.eks også en god version hos Helsam.

Green goddess dressing 4
green goddess dressing

Hvad kan man bruge Green Goddess dressing til?

Tro det eller ej, men her snakker vi altså om sådan en vidunder-dressing, som du kan bruge til lidt af det hele. Min egen personlige favorit og den jeg bruger den mest med, er i en simpel salat bestående af Orzo (små ris-lignende pastaer), spinat, ærter og agurk. Jeg tænker, at der nok kommer en opskrift i den nærmeste fremtid. Men ærligt talt, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Brug den over din yndlingssalat, som dip til brød eller grøntsagsstænger, som smørrelse i en sandwich eller en wrap. Det bedste af det hele er, at den snildt kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet, så lav endelig en stor portion. Det vil du ikke fortryde.

Hvis I heller ikke kan få nok af skønne dip og dressinger, så prøv også den vidunderlige Haydari eller noget så lækkert som en hjemmelavet straciatella

Green goddess dressing 5
green goddess dressing

Min kærlighedshistorie med Green Goddess Dressing

Jeg kan på ingen måde tage æren for den her opskrift. Den kommer nemlig fra en kær ven jeg fik, da jeg var i Australien over vinteren 2023. Her boede jeg hos en familie, der levede 100% vegansk og jeg siger jer, at de serverede det ene lækre måltid efter det andet. Her lærte jeg bl.a at gærflager (eller nutritional yeast, som de jo kalder det der) er en uundværligt ingrediens i det veganske køkken. Første gang de serverede dressingen for mig, blev mine smagsløg sendt til himlen og vi lavede den mange gange siden. Opskriften tog jeg naturligvis med hjem til Danmark.

Så når I laver den – og jeres smagsløg bliver sendt til himlen – så send lige en kærlig tanke til Sophie i Australien. Det gør jeg hver eneste gang.

Green goddess dressing 6
green goddess dressing
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments