REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO

Isla Holbox 🖤

Jeg ELSKER at lave mine små rejseguides, men det kan faktisk også være en anelse hårdt, fordi man, under udarbejdelsen, nærmest bliver genforenet med stedet og bliver mindet om alle de stunder og minder man har derfra. Det var præcis sådan jeg havde det, da jeg sad og gennemgik alle minde billeder fra min seneste rejse til Mexico. Et sted, som har stået øverst på min rejse-bucket-liste i evigheder og som jeg er enormt taknemmelig over, endelig at have besøgt.

Vores rejse var delt op i to dele. To dele, som faktisk slet ikke kan sammenlignes og derfor har jeg også delt mine Mexico guides op i to dele. Vi starter med turens første stop, som var den lille trope-ø Isla Holbox. En sandt paradis, hvis man er tilhænger af ren afslapning, laid back-stemning og pastelfarver.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 1

HVAD?

Isla Holbox er en ø, som placeret på den nordlige kyst af Mexico’s Yucatan halvø. Jeg har lyst til at kalde den lille, men faktisk er den hele 42 km lang, men kun 2 km bred. Desuden er det kun en lille bitte del af den, som er beboet og store dele er også ufremkommelig. Øen har en lille bitte by og det er også i den, at alle hoteller og restauranter er placeret. Og når jeg siger “lille” så mener jeg virkelig lille. Vi tilbragte en hel uge derude og jeg føler nærmest, at jeg har fået set hvert et hjørne. Der er ikke meget at lave og tempoet er langsomt og enormt tranquil. Søger man et roligt sted, hvor man bliver tvunget til at slappe af, samtidig med at man er omgivet af hvide sandstrande, palmer og fantastisk mad, så er Holbox stedet.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 2

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 3

HVORDAN?

På bedste ø-måde skal man sejle derud, men det er kun en lille tur, på en halv timestid. Bådene sejler hver halve time og det koster godt og vel 50 kr. Man sejler ud fra den lille by Chiquila (elsker navnet), som er placeret små 2 timer fra Cancun, hvor områdets største lufthavn også er placeret.

Vores rejse var bestilt gennem TUI og selvom jeg som udgangspunkt ikke er den helt store tilhænger af charterkonceptet, så fungerer det altså bare nogen gange og det gjorde det uden tvivl i det her tilfælde. For det første var det klart den billigste løsning, frem for at købe flybilletter og hoteller seperat og for det andet, så var det faktisk enormt rart på sådan en kombinationsrejse, da de også tager sig af alt det praktiske, som f. eks transport. Dog skal det siges, at jeg ikke er et sekund i tvivl om, at der ikke er nogen problemer i at få transporteret sig selv fra Cancun til Holbox. Så snart man kommer ud fra lufthavnen, står taxer og chauffører i kø for at få fat i turisterne og som alt andet i Mexico, er de rigtig billige.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 4

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 5

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 6

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 7

HVOR SKAL MAN BO

Som sagt har vi at gøre med en forholdsvis lille ø og derfor er udbuddet af hoteller heller ikke overvældende stort. Desuden er det heller ikke her, at man finder de store og overdådige resorts. Alle hoteller ligger placeret omkring selve byen, hvilket også betyder, at man altid kommer til at bo i gåafstand til de forskellige restauranter og butikker.

Vi boede på Cielito Lindo, som vi naturligvis bestilte gennem TUI. Det var sådan et fint lille hotel. Alt var simpelt, men der manglede bestemt ikke noget. Stemningen var afslappet og var så tilpas få værelser, at det aldrig blev overfyldt. Værelserne var store og indrettet med den fineste estetik. Det bedste var nok restauranten, som man også kan besøge, selvom man ikke bor der. Vi havde morgenmad med i vores ophold og modsat den buffet, som man næsten altid ender med på hoteller, så bestod den af ala carte. Udvalget var en god blanding af frugter, yogurt, søde ting og klassiske mexicanske rettet. Altså noget for enhver. Vi fik også både prøvet deres frokost og deres aftensmad, som også var vanvittigt godt. Jeg kan på det varmeste anbefale deres fajitas.

Et sted, jeg havde fået anbefalet hjemmefra og som jeg stødte på hver gang jeg lavede lidt research, var Casa Las Tortugas. Nok øens mest boutique-hotel-agtige hotel. I ved, et af dem, der er lavet for Instagram. Jeg var også forbi for at tjekke det ud et par gange og blev enig med mig selv om, at det er her jeg skal bo næste gang. Det er en lille oase, som nok også har øens bedste placering. Lige ud til stranden og spytklat fra bymidten. Desuden tilbyder de også yoga og andre aktiviteter, som man sagtens kan benytte uden at bo der.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 8Casa Las Tortugas

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 9

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 10

HVOR SKAL MAN SPISE

Taco Queto

Det var uden tvivl her, at jeg fik de bedste måltider. Det bliver ikke mere mexicansk og lokalt og maden drømmer jeg stadig om. Vi er på ingen måde ude i fine dining og man sidder egentlig bare på røde plastikstole og drikker den øl, som man i øvrigt selv medbringer, fordi de ikke sælger alkohol. Prøv deres quesadillas.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 11Taco Queto

La Isla del Colibri

Alene pga. sit udseende, er den her et besøg værd. Den er placeret på hovedgaden og med din fantastiske lyserøde farve, er den umulig at undgå. Menuen er klassisk Mexicansk og så vidt jeg husker, så var det vist her, at jeg fik den aller bedste guacamole.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 12La Isla del Colibri

Miriam

Endnu en godt klassisk mexicaner-joint. Her har vi at gøre med en meget lille biks, hvor der ikke er mere end 6-7 borde. Ejeren selv styrter alene rundt i lokalet og servicerer gæsterne, mens mama står i køkkenet og laver retterne. Det betyder selvfølgelig også, at man skal komme med lidt tålmodighed, men det er bestemt ventetiden værd.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 13Miriam

La Botana

Her er der fuld fart på farverne og æstetikken er helt i top. Dog på den helt naturlige måde, hvor det tydeligvis ikke er lavet for The gram. Det var nok også her, at vi fik noget af den bedste service. Jeg kan godt være lidt besværlig, når jeg går ud og spiser og er typen, der vil vælge en hulens masse ting til og fra. Her kunne jeg mere eller mindre få det som jeg ville have det. Mega win. Menukortet spænder bredt, så skulle man trænge til en taco-fri dag, så er det et godt sted at gå hen.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 14La Botana

HVAD SKAL MAN LAVE

● Hvalhajer

Så snart man lander på øen, er man ikke i tvivl om, at det der med at svømme med hvalhajer, er noget af det, der trækker flest turister til. Dog er det sæsonbestemt fra Maj til September og det betød selvfølgelig, at det var noget af det, som vi ikke fik mulighed for at opleve. Det gad jeg ellers godt.

Flamingoer

Lige efter hvalhajerne, kommer flamingo-kigning. Vil man gerne spotte de lyserøde flokke, så kræver det, at man tage på en lille tur. Der er selvfølgelig rigelig mulighed for at komme på de arrangerede af slagsen, hvor man enter sejler ud til dem, eller tager en kajak. Hvis man er frisk på en lille gåtur, kan man faktisk også bevæge sig væk fra byen og se dem afstand. En tidlig morgen løb min far og jeg sydpå, hvor det lykkedes os at spotte dem. Det var ikke helt nemt og vi skulle både igennem krat, buske og et par vandhul. Men det var bestemt det hele værd.

● Lej en cykel

Der er ingen biler på Holbox og derfor er det næsten et must at leje cykler. Selvom øen er 42 km lang, så er det en meget lille del, som er fremkommelig og det sætter naturligvis sine begrænsninger for, hvor langt man kan køre. Dog er stisystemet nogenlunde velfungerende, så man kan sagtens bruge en halv dag på at cykle rundt og spotte gode, smukke og øde strande.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 15

● Løbeture

Holbox er flad. Som i HELT flad. Jeg tror faktisk ikke, at jeg spottede en eneste bakke. Det betyder også, at løbeforholdene er helt perfekte. De var så gode, at jeg faktisk endte med at snuppe en lang tur hver eneste morgen. Pga. varmen vil jeg dog anbefale, at man er ude før solen får magt.

● Besøg stranden ved Hotel Carolinda

Øen består mere eller mindre af èn lang og fantastisk sandstrand. Dog finder man den aller bedste ved hotellet Carolinda. Den ligger et lille stykke fra selve byen, men det er bestemt besøget værd. Vandet er mere blåt, end man kan forestille sig og bunden består af det pureste sand.

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 16Stranden ved Carolinda (og et voldsomt uvejr i sigte)

● Slap af

Sidst men ikke mindst, så er Holbox indrettet til rent afslapning. Der er vitterligt ikke meget andet at lave, så det skal man selvfølgelig kunne lide 🙂 I min familie er vi altid forholdsvis aktive, når vi rejser og her var vi faktisk så uheldige at vi blev ramt af et kæmpe uvejr, der gav et markant skifte i vejret. Det betød, at vi havde to dage med blæst og så kølige temperaturer, at man faktisk ikke kunne være på stranden. Der blev jeg ærligt talt lidt udfordret, på kedsomheds-fronten 😉

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 17

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 18

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 19

GODT AT VIDE

● Ingen Biler

Der er ingen biler på øen og derfor skal man selvfølgelig lige huske et par behagelige sko. Dog kan man snildt hoppe på en cykeltaxa og de koster selvfølgelig ingenting.

● Dårligt internet

De fleste hoteller har WIFI og hvis man har 3 så dækker det også i Mexico. Men jeg ved ikke lige hvor den nærmeste sendemast er placeret, for signalet er så dårligt på samtlige netværk, at man virkelig får sat tålmodigheden på prøve.

● Myg

Der er desværre rigtig mange myg og jeg fik også flere stik, end jeg kunne tælle. Dog er det nogle små af slagsen, som stopper med at klø efter et par minutter. Heldigvis kan man også købe beskyttelse i samtlige kiosker.

● Husk kontanter

Det bedste – og nok vigtigste – tip vi fik inden rejsen var, at man skal huske at medbringe kontanter. Øen har kun ÈN hævemaskine og den løber typisk tør for penge først på dagen. Desuden kan man heller ikke vide sig sikker på, at den vil acceptere ens kort. Ligger man inde med amerikanske dollars, så kan man også snildt tage dem med. Dem modtager de med glæde og der er gode muligheder for at veksle til en okay kurs.

● Store regnskyld

Det er tydeligt, at der ofte kommer et stort uvejr forbi (noget vi, som sagt, også oplevede). Her sætter de enorme vandmængder dit præg og langt de fleste gader bliver våde og oversvømmede. Derfor kan jeg kun anbefale at lade de pæne sko blive hjemme.

● Sikkerhed

Noget man altid hører om Mexico er, at sikkerheden måske ikke er helt i top og det kræver heller ikke meget research før man finder ud af, at det er et land med enormt meget kriminalitet og korruption. Jeg ved ikke om vi bare var heldige, men under vores rejse, var der ikke et eneste sekund, hvor jeg følte mig usikker eller snydt. De lokale er enormt venlig og hjælpsomme og mange af dem snakker også ganske fint engelsk. Egentlig lidt ærgerligt for mig, der lige var forberedt på at skulle forbedre mit spanske betydeligt 😉

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 20

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 21

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 22

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 23

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 24

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 25

REJSEGUIDE: ISLA HOLBOX, MEXICO 26

LÆS OGSÅ

Min store guide til Bali

Miniguide til Krabi, Thailand

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments