Solorejse til Australien

Solorejse til Australien 1
Reklamelink: Down town Sydney iført den bedste skjorte fra & Other Stories

De af jer, som følger med henne på Instagram, har nok bemærket, at jeg har tilbragt de sidste 5 uger down under i Australien. En rejse, som jeg har drømt om længe og en rejse, som jeg aldrig kommer til at glemme og som jeg er så evigt taknemmelig over at have fået lov til at opleve.

Det har været fantastisk at have en god håndfuld følgere med på sidelinjen og I har været så søde at stille en masse spørgsmål og flere har skrevet, at de er blevet inspireret til at gøre det samme. Og ærligt, hvis jeg bare kan inspirere en til at kaste sig ud i sådan et eventyr, så er jeg lykkelig.

Jeg vil hellere end gerne svare på alle de spørgsmål der er kommet og derfor at jeg lavet det her indlæg om min solorejse til Australien, hvor jeg dykker ned i alle de detaljer, som der ikke har været plads beskrive dybdegående på Instagram. Hvis I skulle have flere spørgsmål, så skal I ikke holde jer tilbage med at kontakte mig. 

Hvorfor ville jeg på en solorejse til Australien

I årene før Coraona rejste jeg meget. Som i virkelig meget. Og nok også for meget. Men så lukkede verden og jeg blev “tvunget” til at blive hjemme i mere end 2 år. Det var en rigtig god ting for og jeg fandt virkelig en glæde i roen.

Men i foråret sidste år, begyndte trængen til nye eventyr at at banke på. Jeg har tidligere erfaringer med at rejse ud i verden alene. Jeg tog bl.a til Californien en sommer i 2015 som gav mig et eventyr for livet. Da jeg fyldte 30 besluttede jeg mig også for at gøre det på Bali.

Jeg ELSKER at rejse alene. Det er noget helt andet og det er også hårdt på mange måder. Men det giver SÅ meget og man lærer SÅ meget om sig selv. Og det bedste af det hele er, at man altid møder nye spændende mennesker. 

Men tilbage til foråret sidste år, hvor jeg begyndte at lege med tanken om et nyt eventyr. Jeg har altid drømt om at kommer til Australien og derfor blev jeg hurtigt opsat på, at det var der, jeg skulle hen.

Mit mål med den rejse, skulle ikke være at rejse rundt i landet. Jeg ville gerne til Sydney eller en af de andre større byer. Og så ville jeg gerne være der i så lang tid, at der også var plads til kedelige dage og hvor jeg ikke skulle rejse rundt konstant og bruge tid og kræfter på at overskue det. 

Solorejse til Australien 2
Solorejse til Australien 3
Den famøse udsigt ved Bondi Beach
Solorejse til Australien 4
På Roadtrip i Sydneys gader

Hvordan kom det i hus

Jeg tjekke flymulighederne og kunne hurtigt konstatere, at priserne næsten var fordoblet siden covid. Men sådan måtte det være. Dèt der startede med at slukke drømmen, var priserne på overnatningsmuligheder. 

Et simpelt værelse i en Airbnb kostede mere end en månedsløn hvis jeg vill være der i en månedstid og man rejser jo ikke hele vejen om på den anden side af kloden, for kun at være der en uge. 

Dog skete der et lille mirakel. Jeg blev nemlig tippet om at skrive inde i Facebookgruppen “Dansk i Australien”. Her skrev jeg faktisk bare som det var. At jeg gerne ville dertil i en længere periode, en priserne gjorde det umuligt. Så hvad gør folk?

Solorejse til Australien 5

Jeg fik enormt mange venlige henvendelser og gode tilbud. Men et af dem stak lidt ud. En meget sød kvinde skrev, at de kunne tilbyde mig et værelse i deres hus i Sydney, hvis jeg ville kunne hjælpe til med at passe deres 2-årige datter et par gange om ugen. 

Lidt af et tilbud, hva? Og noget, der jo også gav vanvittig god mening i forhold til, at mit største ønske med rejsen netop var at få en hverdag dernede og opleve så meget af den hverdagsagtige kultur som muligt. 

Long store short, så tog vi et online møde. Kemien var god og så tænkte jeg lige et par dage. Jeg blev hurtig enig med mig selv om, at jeg ikke havde noget at tabe og at det her var en mulighed, som var dum ikke at takke ja til. Så det gjorde jeg og bookede en flybilledet. 

Solorejse til Australien 6
Reklamelink: Afrejse fra Nørrebro med den bedste rejsetaske fra ARKET.

Afsted

I midten af Januar var der afgang og ikke nok med, at jeg kastede mig ud på den længste flyvetur, jeg nogensinde har prøvet, så anede jeg ikke hvad der ventede mig. Jeg havde ikke planlagt noget som helst. Det eneste jeg vidste var, at jeg ville blive hentet af min nye familie i lufthavnen og derefter måtte tiden bare udforme sig, som den nu engang ville komme til. 

Solorejse til Australien 7
Mit lille hyggelige værelse

Ankomst

Jeg blev hentet i lufthavnen og vi kørte straks hjem til det hus, hvor jeg skulle bo. Ikke i det centrale Sydney, men i det, som vi i Danmark nok vil kalde en forstad. Men en god og meget smuk en af slagsen. Fra det sekund jeg trådte ind, var jeg ikke i tvivl; det var den HELT rigtige beslutning.

Jeg følte mig velkommen lige fra begyndelsen og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er en af grundende til, at jeg ikke på noget tidspunkt ramte en mur eller fik hjemve. Når jeg lige tænker over det, så er det jo en kæmpe stor ting at flytte ind hus en anden familie, men når man faktisk bliver inkluderet, så føles det helt naturligt. 

Solorejse til Australien 8
Solorejse til Australien 9
Vejene i Pennant Hills, hvor jeg boede. Og ja, det er altså nogle seriøse Hills

Hverdagen

Min hverdag tog relativt hurtigt form og jeg elskede den med det samme. To af dagene var jeg nanny og brugte dem på at udforske kvarterets legepladser, trille klapvognen rundt og lave andre aktiviteter, som man kan med en 2-årig! De andre dage brugte jeg på en god kombination af at passe mit arbejde (jeg er jo i den heldige situation, at jeg kan arbejde fra hele verden) og på at udforske Sydney. Hurtigt kom der en lille rytme og jeg fik etableret den der følelse af hverdag. 

Weekenderne var der, hvor alle de sjove ting skete. Jeg fandt hurtigt ud af at møde nye mennesker og etablere bekendtskaber (længere nede kan I læse om hvordan). Jeg udforskede alle byen områder, prøvede nye restauranter, tog på markeder, snakkede med lokale og blev klogere på den Australske livsstil. 

Solorejse til Australien 10
Arbejdsdage på den lokale cafè
Solorejse til Australien 11
Et af Sydneys utallige weekend-loppemarkeder
Solorejse til Australien 12
Reklamelink: Down Town Sydney iført kjole fra & Other Stories

At møde folk og få venner

Som sagt er det ikke første gang, at jeg tager ud på en længere rejse alene og jeg ved derfor også, at det næsten er umuligt ikke at møde nye mennesker. Man skal selvfølgelig selv gøre noget, men det er virkelig ikke så krævende, som man skulle tro. Hernede har jeg brugt Bumble enormt meget. Vi kender den jo bedst som en dating app, men jeg fandt hurtigt ud af at den havde en funktion, hvor man også kunne søge venskaber og af begge køn. Det fik jeg enormt meget ud og min oplevelse var, at folk meget gerne ville mødes og at de også overholdt aftaler. Igen, så mødte jeg udelukkende venlige mennesker. 

Når det så er sagt, så var jeg som sagt også enormt heldig, at falde totalt i hak med den familie, jeg boede hos. Så mange dage og aftener er også blevet brugt sammen med dem, i køkkenet og rundt om det store spisebord. 

Solorejse til Australien 13
Solnedgang med Paul i Blue Mountains
Solorejse til Australien 14
En lille date med Sandra, som jeg kender hjemmefra, men som netop har bosat sig i Sydney

Økonomien 

Ja, det er så en af de mindre positive sider af rejsen. Australien er dyr og frygtelig dyr, på nogle områder. Det gælder f.eks overnatningsmuligheder. Priserne i supermarkederne ligger lidt over dem i Danmark, men ikke noget af større betydning. At gå ud og spise er lidt det samme som i Danmark, mens offentlig transport er relativt billigt. Jeg havde ikke lavet en kæmpe opsparing inden jeg rejste. Men igen, så var formålet jo også at kommer herned og fortsætte min hverdag og jeg kunne samtidig passe mit arbejde og tjene mine penge. Men skal man på rundtrejse i Australien, så skal man lige have styr på det økonomiske. 

Solorejse til Australien 15
Grønt tema i indkøbsvognen

Afsked

Det var ikke nemt at skulle rejse hjem igen. Det indrømmer jeg gerne. Den her tur var mere end jeg turde drømme om. Der var så mange smukke oplevelser og jeg har lært så meget om det land og den kultur, som vi så sjældent hører om. Australien er fantastisk og jeg er slet ikke færdig.

Men det bedste af det hele er, at jeg har fået en ny lille familie hernede og jeg har allerede fortalt dem, at det her ikke bliver det sidste de ser til mig.

Solorejse til Australien 16

Det har været en kæmpe gave at få så mange fantastiske oplevelser og at få lov til at have en midlertidig hverdag i Australien. Men den største gave var, dem her og deres gæstfrihed 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments