En håndfuld gode tips til Hornbæk

En håndfuld gode tips til Hornbæk 1

Vidunderlige Hornbæk

Hej alle zusammen 🖤 Jeg håber at I nyder den danske højsommer i fulde drag. Det kan I tro, at jeg gør. Faktisk sidder jeg i skrivende stund i toget og er på vej på mine sommerferie nummer 2. En hel uge hjemme på vidunderlige Fyn. Jeg har kun lige været hjemme og vende i København, for som jeg fortalte i mit seneste indlæg, så har jeg netop tilbragt en lang weekend i vidunderlige Hornbæk i det Nordsjællandske.

Jeg var afsted sammen med min veninde og vi havde den bedste tur – på trods af, at det stod ned i stænger hele lørdagen. Det er ikke mit første besøg i Hornbæk, men det er første gang, at jeg har været der længere tid, end en enkelt dag. Det siger sig selv, at jeg slet ikke har oplevet alt hvad der er at opleve med et så kort ophold og derfor bygger den her lille guide her, kun på mine oplevelser og erfaringer.

Vil man gerne have mere, så kan jeg varmt anbefale at smutte forbi min skønne kollega, Cecilie, som bor i Hornbæk og har en masse god insider-viden.

Men jeg har naturligvis gjort mig lidt erfaring og de tips, skal I selvfølgelig ikke snydes for.

Hornbæk
Cykeltur på stien til Dronningmølle

En cykel eller gåtur langs vandet

Tilbringer man mere end en dag i Hornbæk, så må man altså ikke snyde sig selv for en cykel eller gåtur til Dronningmølle. Langs vandet går der den fineste sti der slanger sig bag klitterne i Hornbæk og fører gennem en lille skov, forbi misundelsesværdige huse, badebroer og ren idyl. Turen er ca. 4 km og når man kommer til Dronningmølle er der også et par små cafèer, hvor man kan nyde en is eller andet sommermad. Har man mod på mere tur, så kan kan fortsætte 5 km ud ad standvejen, indtil man rammer Gilleleje, som er endnu en hyggelig sommerby i det nordsjællandske. 

Hornbæk
Reklamelinks: På stranden iført bikini fra & Other Stories og håndklæde fra ARKET

Streetfood

Hvis I spørger mig, så kan det faktisk være en lille smule svært at finde god mad i Hornbæk. Eller god mad, kan man helt sikker få, men de der “mellem” restauranter er der ikke mange af.

Enten er det fine dining, hvor en ret hurtigt koster over 300 kr. Eller også er det en pizza fra det lokale pizzaria. Lige med undtagelse af Det fedtede hjørne, som er en udendørs food court ved havnen. Her finder man en lille række boder fra forskellige verdenshjørner, en bar, der serverer de klassiske drikkevarer og rigtig god stemning, på en smuk sommeraften. Jeg kan på det aller varmeste anbefale en bowl fra den vietnamesiske. 

En håndfuld gode tips til Hornbæk 2
Vanvittig god bowl fra Det fedtede hjørne
En håndfuld gode tips til Hornbæk 3
Honbækhus
En håndfuld gode tips til Hornbæk 4
Spisesalen på Hornbækhus

Hornbækhus

Hornbækhus er et smukt stort hus i Hornbæk, der både er hotel og restaurant der serverer morgenmad, frokost og fællesspisning til aftensmad. Indretning er totalt on point og gennemført ned til mindste detalje. Der er flere spisesale, en pejsestue og smukt tapet på alle væggene. 

Villa Strand

Honbækhus ejer også Villa Strand og der er en tydelig rød tråd, mellem de to steder. Som navnet antyder, så er Villa Strand placeret lige ved stranden og en tilhørende fin have med en strandbar. Det var her jeg boede under mit seneste besøg og det fungerede rigtig fint, til et ophold med 2-3 overnatninger. Dog er værelserne meget små. Altså som i, at der ikke kan være andet end en seng. Det begrænser selvfølgelig mulighederne på en regnvejrsdag. Men når der er sol og sommer, så har man jo heller ikke brug for specielt meget andet. Det skulle da lige være et køleskab. Sådan et manglede jeg virkelig. 

En håndfuld gode tips til Hornbæk 5
Reklamelinks: Taske fra ARKET og håndklæde fra ARKET
En håndfuld gode tips til Hornbæk 6

Genbrugsshopping

Hver gang jeg besøger en ny by, undersøger jeg altid mulighederne for lidt genbrugsshopping og dem er der heldigvis også i Hornbæk. En 10-minutters gåtur væk fra bymidten og om bag stationen, finder man en god klassisk Kirkens Korshær. Den er hverken stor eller lille og som udgangspunkt, har jeg svært ved at sige om en genbrugsbutik er god eller dårlig. Det handler jo mest af alt om udvalget på den dag, man besøger den. Men her kan jeg sige så meget som, at udvalget var rigtig godt, den dag jeg var forbi og jeg gik heller ikke tomhændet derfra.

Er man til mere genbrugsshopping, så finder man også landets mest rodede og uoverskuelige genbrugsbutikker i Hornbæk. Mariannes Genbrug, hedder den og er placeret på Nordre Standvej (aka hovedgaden). Der er så mange ting, at man nærmest ikke kan komme ind ad døren og selv en garvet genbrugshej som undertegnede, kan miste pusten og overskuddet bare ved tanken. Men jeg har ladet mig fortælle, at der findes guld derinde. 

En håndfuld gode tips til Hornbæk 7
Reklamelink: Kjole fra Object

Undgå turistfælderne

Som en hver anden turistby, så har Hornbæk naturligvis også et par turistfælder. Vi faldt selvfølgelig i en af dem, på den aller første aften.

På havnen ligger der en fiskerestaurant, der serverer alt godt fra havet. Nu spiser jeg jo ikke fisk, men da jeg så at de også havde en poke bowl på menuen, bestilte jeg sådan en – uden fisk naturligvis. Men at der ikke skulle fisk i virkekede som dagens største udfordring for det (sorry men) lidt sløve personale. Men væk kom fisken og så fik jeg 10 edamamebønner og 4 skriver agurk for 120 kr. Jeg overlevede heldigvis og min veninde spiste et stjerneskud, som hun sagde, smagte dejligt.

Stemningen på restaurantens borde og bænke, kan man ikke sætte en finger på og der er fyldt med sommerferie-vibes. Så hvis man alligvel skulle blive fristet, så bare drop poke bowlen. 

En håndfuld gode tips til Hornbæk 8
En håndfuld gode tips til Hornbæk 9

Spis en is

Ingen dansk turistby uden et par iskiosker. Dem er der selvfølgelig også i Hornbæk og jeg vil ønske, at jeg havde prøvet dem alle, for jeg ELSKER is. Den klassiske Hansensis finder man flere steder og på havnen er der også Ben & Jerry’s. Vi prøvede den lille isbod, der er placeret overfor “Det fedtede hjørne” og det var en kæmpe succes. De sælger is fra Sicilien og udvalget er super spændende og lidt anderledes, end hos de klassiske iskiosker. Jeg kan f.eks varmt anbefale deres pistacie-is. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments