MIN STORE GUIDE TIL LOS ANGELES

Bedre sent end aldrig!! Den her guide har været under vejs siden September, hvor jeg besøgte L.A og det har bestemt ikke været min intention, at der skulle gå omkring et halv år, før den blev færdig. Jeg ved faktisk heller ikke hvad forsinkelsen skykdes, men den ene dag har taget den anden og tiden siden da, har været fyldt med andre rejser og proppede uger.

Men nu får i den, sjovt nok halvanden uge inden jeg endnu engang sætter kursen mod Sunny California 😉 Som I nok ved, så er Californien et af de steder i verden som jeg holder aller mest. Der er så mange skønne steder og især L.A er vokset på mig, hver gang jeg har besøgt den. Efter mit sidste besøg, er den endda blevet en af mine ultimative favoritter og nok det sted efter København, hvor jeg bedst kunne se mig selv bo.

Den har virkelig det hele; godt vejr, strand, fantastiske spisesteder, pink vægge, farverige bygninger, seje typer, god shopping og hvad en fantastisk storby ellers skal have.

Jeg har mødt mange, som ikke bryder sig specielt meget om L.A og det gjorde jeg bestemt heller ikke selv, efter mit første besøg. Faktisk var det først da jeg blev venner med nogle af de lokale, som kunne vise mig alle de hidden gems, at min kærlighed for alvor opsted.

L.A er stor, KÆMPE stor og for mange helt uoverskuelig. Besøger man kun Hollywood og de store trafikerede mortorveje, så kan jeg godt forså, at man bliver træt og skuffet. Man skal ind i de små hjørner og knapt så kendte bydele for at opdage, hvor fantastisk et sted et rent faktisk er.

Selvom jeg har brugt uendelig lang tid på den her guide, så er den stadig forholdsvis overfladisk og efter at have besøgt byen tre gange, så føler jeg stadig, at jeg kun har oplevet toppen af isbjerget. Men lad mig gøre et forsøg på at fortælle lidt om min erfaring og personlige favoritter.
img_7050Silverlake

Hvordan

L.A ligger som bekendt på den amerikanske vestkyst. Med andre ord; langt væk. Der er rigtig mange flyselskaber der flyver dertil og hvis man er rigtig heldig, kan man også finde en direkte forbindelse, til en fornuftig pris.

Vi fløj derover med det Islandske selskab, WOW-air. Her ligger priserne omkring 4000 kr. for en returbillet. Med undtagelse af juni, juli og August – her bliver de en anelse dyrere. Rejsen indebærer naturligvis en mellemlanding på Island, men forbindelsen er ofte designet derefter, så man skal sjældent vente mere end et par timer. Alt i alt tager rejsen ca. 12 timer

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå toppen af The Standard

Hvor skal man bo?

Den er svær, for som sagt er L.A giga mega gigantisk stor og på mange måder kan man sige, at byen består af syv forskellige byer. Hvilket område der er bedst at bosætte sig i, afhænger helt af hvilken slags rejse man gerne vil på.

Er man til storby-rejse, så er Downtown det bedste bud. Er man til stand, så er Santa Monica genial. Til hippe og sunde spisesteder, så er Venice fantastisk. Er man til det klassiske L.A er det Hollywood. Det seje L.A finder man også i West Hollywood og jeg kunne blive ved. Længere nede, kommer jeg lidt nærmere omkring de forskellige områder.

På vores rejse boede vi på The Standard i Downtown, hvilket jeg virkelig kan anbefale. Det er et af de hoteller, som har det hele; Lækre store værelser, gode og ikke minds døgnåbne restauranter, en rooftop pool, det sødeste og mest hjælpsomme personale og ikke mindst en rigtig god beliggenhed, hvis man gerne vil se flere dele af L.A.

Selve området det ligger i, er ikke noget specielt, men det er forholdsvis nemt at komme til og så ligger det rigtig tæt på en togbane, hvor toget går direkte til Santa Monica ved kysten. Desuden er det også et af de hoteller, som flere af de lokale bruger som hænge ud og gå-i-byen-sted. Der er altid gang i den på tagterrassen og stemningen er god og meget L.A agtig.

L.A er dyr at bo i og den dårlige dollar-kurs har bestemt ikke gjort det bedre. For de gode hoteller, så som The Standard, skal man betale omkring 200 dollars pr. nat for de mindste værelser.

Alternativt er der selvfølgelig også Hostels og Airbnb. Airbnb er også blevet dyrt i L.A og et nogenlunde okay hostel, koster omkring 60 dollars for en seng i et dorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANormale og sweet potato fries fra Poolbaren på The Standard

img_6892Toiletterne på The Standard

img_6881Morgenmad på The Standard

Hvor er de bedste områder?

Downtown

Downtown er det eneste sted i L.A hvor man finder højhuse og sådan rigtig storbystemning. Det er et forholdsvis lille og tætpakket område, med store trafikerede veje. Er man til shopping, så er det her at man finder alle de klassiske highstreetbutikker. Der er både H&M, Zara, Urban Outfitters og hvad man nu ellers kan komme i tanke om. Butikkerne ligger ikke placeret ved siden af hinanden, men man kan sagtens gå fra den ene til den anden.

En af de mest anbefalelsesværdige ting ved Downtown er Grand Central market, som nok bedst af alt, kan sammenlignes med Papirhallen i København. Det er en kæmpe hal, som rummer en masse spisesteder og street food. Det er lidt af et mekka og vi brugte virkelig lang tid at gå rundt og kigge på de forskellige boder. Der er afgjort noget for enhver smag (hehe)

Nogle af de mest populære steder at gå ud Downtown er på de to hypede hoteller, The Standard og Ace hotel. Her er der både lækre spisesteder og rooftop-barer, hvor man oftest finder festen. Jeg har også ladet mig fortælle, at det er der der kan være gode chancer for at støde på nogle af de kendte 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERADowntown

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMexicansk street food i Downtown

OLYMPUS DIGITAL CAMERADowntown

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrand Central Market, Downtown

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMorgenmad fra B&G coffee i Grand Central Market. SÅ lækkert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrand Cental Market

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrand Central Market

Downtown – Art District

Der er også en anden del af Downtown, som bestemt er et besøg værd. Nemlig de såkaldte Art District. Lad mig lige starte med at advare om at gå dertil fra “det rigtige” Downtown. Det gjorde vi, da kortet kun viste 3 km. Til gengæld blev vi ledt igennem den største ghetto af hjemløse og de er altså ikke helt ufarlige derovre. Lesson learned.

Anyway, så er Art District det område, hvor man finde de mange store og firkantede fabriksbygninger, som man ofte forbinder med L.A. Da jeg besøgte byen for første gang i 2009, var det slet ikke et sted, som man kunne overveje at tjekke ud, men i løbet af de seneste par år, har der været en kæmpe udvikling og der popper den ene nye cafè og hippe butik op efter den anden. Butikkerne derude er i øvrigt helt vilde med dansk design og man kan virkelig finde mange forskellige og bekendte mærker.

Som sådan er der ikke nogle bestemte butikker, som jeg kan anbefale. Det bedste er vist, hvis man bare bruger et par timer på at gå rundt i området. Som sagt åbner der konstant nye ting og der er sikkert sket meget, siden jeg var der sidst.

Dog vil jeg lige nævnte at det også er i det område, at man finder American Apperals hovedkontor, hvor de også har en butik og et kæmpe outlet. Bare hvis man nu er til den slags.

Jeg kan klart anbefale at drikke kaffe og spise morgenmad på Black top-coffee, hvor de har nogle ret heftige avocado-madder 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArt District

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_7139Morgenmad fra Black top coffee

img_7155Black top coffee

img_7160Designbutik i Art District

img_7167Boghandler i Art District

Stanta Monica

Er man til sol, strand, shopping og rigtig Cali-vibe så er Santa Monica stedet. Faktisk overvejede vi først at bosætte os der, fordi det ligesom er stedet, som har det hele og et af de eneste steder i L.A hvor man faktisk kan gå fra det ene sted til det andet. Dog er hotelpriserne også skyhøje.

Standpromenaden er fantastisk at gå en lang tur ved og ikke mindst løbe en tur. Da jeg rejste rundt alene boede jeg på et HI Hostel på 2nd street. Standarden er fin og klassisk hostel-agtig, men beliggenheden er genial. På 3rd Street finder man noget så u-amerikansk som en gågade og den er fyldt med gode highstreetbutikker. Der kan man i hvert fald sagtens få en halv (eller hel) dag til at gå.

Jeg kan varmt anbefale at spise frokost på Simply Salad hvor man mixer sin egen salat og får den serveret i kæmpe skåle. SÅ lækkert og friskt.

Rejser man uden bil, så kan man også sagtens gå fra Santa Monica til Venice. Her skal man bare gå et par kilometer langs strandpromenaden.

Er man en vandhund og planlægger at bruge hele dagen i bølgerne, skal man lige huske på, at det er stillihavskysten vi snakker om og vandet er derfor pænt koldt. Jeg har været der i højsommeren og der var det altså lige en anelse for koldt til mig.

img_6716Santa Monica Pier

img_6743Farverige huse ved standen

img_6706Simply Salad

img_6709Gågaden i Santa Monica

img_6708

img_6830Det er både på standen ved Venice og i Santa Monica, at man finde de populære Baywatch-huse og man kan ikke rejse til L.A uden at få skudt et billede eller 10 sammen med dem. Men bare rolig, de er over det hele, så der er nok til alle 😉

img_6722

img_6732

img_6803

Venice Beach

Venice er et af de område, som først vandt mit hjerte på den seneste rejse. Før der, havde jeg kun været på standpromenaden og havde ærligt talt lidt svært ved at forstå hypen. Den er proppet med mennesker og der er rigtig god stemning. Men også lidt kaotisk, beskidt og en smule mærkeligt. Ingen cafèer eller spændende butikker. Kun kedelige turistbutikker og iskiosker.

Dog skulle det vise sig, at alt det gode ved Venice findes på gaderne lidt længere væk fra stranden. Især gaden Abbot Kinney er et must-see og noget, som jeg helt sikkert vil tjekke mere ud, næste gang jeg besøger L.A. Der er en lang lang gade, som består af det ene skønne butik efter den anden. Det er også her mange af de populære og instagram-venlige cafèer ligger. Bl.a den populære Butcher’s Daughter, som vi desværre ikke fik besøgt i denne omgang.

Derudover SKAL man smutte forbi de smukke smukke Venice Canales, hvis man er i området. Alle der har set Californication ved hvad jeg taler om. Det er her, at Hank og Becca altid går deres ture og får de gode snakke. Kort fortalt, så er det et lille nabolag, hvor gaderne er kanaler og husene er absurd misundelsesværdige. Der er frodigt, smukt og bare fuldstændig fantastisk. Hvis jeg skulle vælge èt sted at bo, i hele verden. Så skulle det være der.

img_6763Venice

img_6745En lille butik på Abbot Kinney

img_6784Venice Canales

Hollywood

Jeg vil ikke komme med en lang forklaring om, hvad Hollywood er for et område, for de fleste har nok hørt om det. Efter min mening, så er det heller ikke et af de steder, som har specielt meget at byde på. Besøger man L.A for første gang, så skal man naturligvis lige slå et smut forbi og kigge på alle stjernerne på Hollywood Boulevard, besøge Kodak Theatre, hvor man finde et godt udsyn til Hollywoodskiltet.

Derudover kan jeg faktisk godt anbefale at besøge en af de mange turistbutikker på Hollywood boulevard. Man kan finde et hav af sjove souvenirs og så har de et gigantisk udvalg af t-shirts med print og der er faktisk nogle ret cool af slagsen imellem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUdigten fra Kodak Theatre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt meget instragrammet skilt på en sidegade til Hollywood Boulevard

OLYMPUS DIGITAL CAMERAT-shirt-meakka på Hollywood Boulevard

Melrose Avenue

Melrose Avenue er en gade, som jeg klart vil anbefale at besøge. Den er mærkelig og øde, men kører man f. eks efter den meget meget populære pink væg ved Paul Smith-butikken, ender man i et ret skønt område.

Det vil være synd at sige, at det virmler med mennesker og hygge. Til gengæld der er virkelig mange seje butikker og flotte og meget L.A-agtige bygninger. Og igen, den populære pink væg. Alene den, gør det besøget værd 😉

Når man er færdig med at tage billeder ved den pink væg, kan jeg anbefale at gå et stykke længere ned af vejen hvor man finder Pali Hotel. WOW det er flot og mega hyggeligt. Vi spiste der ikke, da vi ikke var der på et spisetidspunkt, men vi fik trods alt en drink på deres terresse og kiggede naturligvis også menukortet igennem og det så slet ikke dumt ud.

img_6905

img_6902

img_6609Måske verdens mest Instagrammede væg. Den er altså lidt sjovt fænomen. Der er f. eks vagter som sidder og holder øje med, at man følger “fotoreglerne”. F. eks må man kun tage billeder med sin telefon og ikke kamera. Nok for at undgå, at alverdens modeserier og lookbooks pludselig ikke bliver skudt der 😉

Silver Lake

Silver lake er også et af de områder, som jeg først lærte at kende, da mine amerikanske venner viste mig rundt. Er man til en tilbagelænet boheme-agtig livstil, så er det stedet. Der er flippet, men totalt hyggeligt og man mærker hurtigt, at det er den unge kreative klasse, som bor derude.

Som med de fleste andre steder i L.A, skulle det være enormt dyrt, men det er ikke på den der Hollywood-måde. Mange af husene er af i træ og haverne er frodige og fyldt med grønne planter og palmer.

Det bedste man kan gøre i Silver Lake er egentlig bare at tage derud og hænge ud på en cafè og gå en tur i området. Det svømmer ikke med butikker, men på hovedgaden (sunset blvd) finder man en række hyggelige og sunde cafèer, samt lidt shopping. Der ligger bl.a en A.P.C og en ASOP lige ved siden af hinanden.

Kommer man forbi området, så kan jeg på det varmeste anbefale, at man smutter forbi Spice Station, som er lidt af et mekka for foodies. Det er en hel butik, proppet med alverdens krydderier. Man SKAL prøve deres trøffel salt. Det er noget af det lækreste jeg har smagt og den pose jeg købte for halvandet år siden, blev hurtigt spist. Under mit sidste besøg i L.A tog vi faktisk en Uber derud, udelukkende for at komme i Spice Station, så jeg kunne få min salt med hjem 😉

img_7050Silver lake

img_7049Besøger man Silver lake i weekenden, finder man helt sikkert flere forskellige loppemarkedet. Man kan helt sikkert gøre nogle gode fund, hvis man skal bedrømme det ud fra de typer som bor og hænger ud i området.

img_7053A.P.C i Silver Lake

img_7044Spice Station

img_7046Sunset Blvd i Siler Lake

Echo park

Noget siger mig, at Echo Park, er det af de lokales favorit-steder. I hvert fald når det kommer til at hænge ud i parker. Det er en forholdsvis lille park, men de gange jeg har været der været verdens hyggeligste stemning. Der er en stor sø og høje palmer over det hele og så langt øjet rækker, sidder folk på tæpper og hænger ud. Desuden er der den vildeste udsigt ud over L.A Downtown.

img_7136Echo Park

Andre gode ting, som man skal prøve og se

Beverly Hills hotel: Afgjort det vildeste, smukkeste og mest surrealistiske hotel, jeg nogensinde har besøgt. Alt er grønt og lyserødt, vanvittigt smukt og stedet lyser op af rigdom og det gode liv. I kan se meget mere her.

Chipotle: Eller det gælder faktisk de fleste steder i USA. Det er verdens bedst fast food, hvis I spørger mig. Konceptet er mexicansk mad, hvor man blander sin egen bowl eller burrito og alt smager helt fantastisk.

Bagels med cream cheese: Bare fordi noget så simpelt kan smage så godt. Det kan naturligvis købes på de fleste cafèer og kaffebarer.

Rodeo Drive: Også lidt af et must-see, når man nu er i L.A. Kort fortalt, så er det gaden med alle de dyreste butikker. Den er placeret i gåafsted fra Beverly Hills hotel, så de to ting, kan man sagtens se i samme omgang.

Griffith Observatory: Et udsigts-spot, som afgjort er en køretur værd. Her kan man se ud over hele L.A og få fornemmelsen af, hvor stor byen egentlig er. Desuden kan man også gå en tur ind og se planetariet og se udstillinger om stjerner og planeter.

img_6952Beverly Hills Hotel

img_6917

Godt at vide og tips og tricks

L.A er stor: Det er lidt af et klichè, men L.A ER virkelig stor, kæmpe stor og man skal på ingen måde forvente, at man kan nå at se hele byen på en uge. Jeg vil klart anbefale, at man ligger en plan over de områder, man gerne vil se.

L.A er dyr: Trist, men sandt. Det har selvfølgelig også noget at gøre med den dårlig dollar-kurs, men langt de fleste ting, er desværre dyrere end herhjemme. Det gælder både mad, vin, shopping, hoteller og kaffe.

Kan man overhovedet besøge L.A uden en bil? Ja, det kan man faktisk godt. De sidste to gange, jeg har været der, har jeg ikke haft bil. Det gør naturligvis besøget en smule mere kompliceret, men det kan godt lade sig gøre. Der er ikke mange steder, som indbyder til gåture, men man kan få en Uber over alt og lige dèt er faktisk en anelse billigere, end herhjemme.

Trafikken: Man skal lige huske at tage sin tålmodighed med og det gælder uanset om man har sin egen bil eller bruger Uber. Trafikken i L.A er ikke for sjov. Som sagt er byen stor og der kan sagtens være 20 km fra den ene bydel til den anden. Herhjemme vil sådan en køretur nok tage 20-30 minutter, men i L.A kan det hurtigt tage et par timer, fordi man bruger det meste af tiden på at sidde fast i bilkøer. Det er næsten umuligt at ankomme til en aftale på et bestemt tidpunkt.

Offentlig transport: Den er nærmest ikke-eksistrende. Der er naturligvis et hav af busruter og jeg har ladet mig fortælle, at de arbejder heftigt på at forbedre dem og gøre den dem attraktive, så den tunge trafik kan blive forbedret. Dog er det de færreste som benytter busserne og det var heller ikke noget, som vi gjorde os i. Dog er der åbnet en metrolinje – en rigtig metro, som kører fra Downtown til Santa Moncia. Turen tager ca. 40 minutter og koster kun omkring 2 dollars.

Klimaet: Åh, det er lækkert. Om vinteren er der mellem 15 og 20 grader og som sommeren mellem 25 og 35 grader. Det sjove med L.A er, at temperaturen kan variere enormt meget, fra bydel til bydel. Jo tættere man kommer på havet, jo koldere er det og jo tættere man kommer på The Valley (bjergene) jo varmere er det.

img_6935Læs også: Rejseguide til Miami

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments