En lille guide til Ibiza

Guide til Ibiza

Vamos a Ibiza

Efter to år med begrænsede rejsemuligheder, er det ENDELIG muligt at komme ud og oplevet igen og hurra for det. Derfor var det heller ikke svært at beslutte, at sommerferien 2022 skulle gå til et sted, som jeg ikke tidligere har besøgt. Valget faldt på Ibiza. En ø, som jeg LÆNGE har haft på min liste over steder, jeg gerne vil besøge. Særligt over de seneste år, har fået et billede af, at det er et sted, der rummer meget mere end store klubber og fester på dyre yachts.

Det fik jeg heldigvis bekræftet. Ibiza er SÅ meget mere end det. Faktisk så meget, at jeg, på trods af at være afsted sammen med 4 festlige veninder, ikke endte med at besøge en eneste klub. Ibiza er et sted med smukke strande, gode restauranter og ikke mindst den klassiske middelhavsstemning, som for mig personligt, er indbegrebet af sommer.

Og endelig, endelig ENDELIG kan jeg igen dele en rejseguide med jer 🖤

Guide til Ibiza
Et ægte lille Ibiza-hus

Sådan kommer man rundt

Lej en bil hvis det er muligt. Det er uden tvivl den bedste måde at komme rundt på. Øen er relativt lille og man køre fra den sydlige til den nordlige del på en god halv time og fra den vestlige til den østlige på en times tid.

Der findes busser, som kører fra de forskellige byer og der er også et ganske godt netværk. Men de kører ikke specielt ofte, så det kræver en god portion tålmodighed og planlægning.

Taxa

Taxaer på Ibiza er eftertragtede, på trods, at der er mange af dem. Man kan hurtigt vente i mere end en halv time på en og de skal ofte fanges på taxa holdepladser. I byerne kan der være lange ventetider på de populære tidspunkter.  Det samme gælder ved ankomst i lufthavnen. Her skal man også lige være indstillet på at starte ferien i en taxakø.

Guide til Ibiza
De klassiske hvide hoteller
Guide til Ibiza
Reklamelinks: Undertegnede iført skjorte fra & Other Stories og shorts fra ARKET
Guide til Ibiza
Den smukkeste strand, Xarraca på øens nordlige kyst

Den smukkeste strand

Besøg stranden Xarraca. Det er uden tvivl en af smukkeste, jeg har set og vandet er helt blåt og fuldstændig klart. Der er mennesker, men ikke på den klaustrofobiske og sandpapirs-agtige måde. Den er placeret på øens nordlige side, som eftersigende skulle være der, man finder de bedste af slagsen.  

Når man kommer, bliver man mødt af det smukkeste og Ibiza-retro-agtige syn. Men det bliver endnu bedste, hvis man kigger til venstre og tør at bevæge sig over den lidt stejle klippekant. Det er her, man finder det ægte paradis.

Man kan sagtens snuppe en taxa derop. Men igen, så skal man lige være opmærksom på, at det kræver lidt tålmodighed, når man vil derfra igen, da taxer på Ibiza (i hvert fald i højsæsonen) ikke hænger på træerne.

Guide til Ibiza
Uden tvivl mit bedste souvenir-køb
Guide til Ibiza
Markedet i Las Dalias

Markeder og shopping

Besøg markedet “Las Dalias Marche”. Et ægte Ibiza-marked, hvor man finde alt i hæklede materialer, smykker og specialiteter fra øen. De har åbent om aftenen, flere dage om ugen og om lørdagen, har de også åbent i dagstimerne. Det er placeret inde på øen og i højsommeren er der virkelig varmt. Så husk at medbringe en ekstra flaske vand.

I det hele taget, byder Ibiza på gode shoppemuligheder. Inde i selve Ibiza by, finder man mange af de store butikskæder, som Zara og Mango. Derudover kan der souvenirbutikker i selv de mindste byer og jeg ved ikke med jer, men jeg har lidt en svaghed for den slags. Min erfaring siger mig, at man faktisk kan finde nogle ganske gode ting, men man lige leder lidt.

Guide til Ibiza
Restaurant Hambre

En vidunderlig restaurant

Jeg kan på det aller varmeste anbefale at besøge restaurant HAMBRE i byen Santa Eulària. Den ser ikke ud af meget, men deres mad er helt fantastisk og det samme er deres betjening.

Det er sharing style, hvor man deler en masse små retter og hver og en, bliver serveret med en fortælling. Jeg kommer aldrig til at glemme smagen af den grønkålssalat.

Guide til Ibiza
Den gamle bydel
Guide til Ibiza
Golden hour på havnen

Ibiza By

Som I nok kan fornemme, så er Ibiza meget mere, end clubs, dyre yachts og vilde fester. Det er også en smuk og meget klassisk middelhavsby. Den viber fornemmer man straks, når man besøger Ibiza by og særligt den gamle bydel. Her er alt hvad man forbinder med sommer i Sydeuropa med smalle hyggelige gader, sjove små butikker og et kæmpe udvalg af restauranter. 

Man kan sagtens få mange timer til at må med traske rundt i gaderne og det er, som tidligere nævnt, også her, man finder de lidt større butikker, som Zara, Mango, Bershka og hvad man nu ellers forbinder med typisk spansk.

Guide til Ibiza
Ibiza by

Tøm sparegrisen

Ja, der er noget om det. Ibiza er desværre ikke stedet man skal tage til, hvis man er budgetferie. Priserne på restauranter og barer minder meget om dem vi kender herhjemme – så altså ikke norske tilstrande 😅 Men heller ikke billigt på den måde, man ofte forbinder Sydeuropa med. Der findes supermarkeder over det hele og her kan man også sagtens få det meste til overskuelige priser.

Guide til Ibiza
Markedet i Las Dalias
Guide til Ibiza
Reklamelink: Hørsæt fra ARKET

Flere rejseguides?

Har I brug for flere rejsteguides, så er der et par stykker her: Miniguide til Albanien, Min guide til Kroatien, Rejseguide til Malta, og mange flere lige her.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments