REJSEGUIDE TIL ANTWERPEN

Rejseguide til Antwerpen 🖤

I har nok bemærket, at jeg tilbragte fem dage i Belgien i sidste uge og jeg fik vist også nævnt et par gange, hvor godt jeg synes om landet og det’s fine byer. Vi var både i Antwerpen og Bruxelles og begge byer har simpelthen så meget at byde på. Jeg forstår slet ikke, at der ikke flere, som tager på små weekendture derned. Personligt synes jeg, at de har meget mere at byde på en f. eks Berlin. Vi startede rejsen i Antwerpen, så det skal det handle om i dag. Vi tilbragte to dage i byen, så det er naturligivs begrænset, hvor mange gode tips og tricks jeg har at dele, men I skal da ikke snydes for en lille guide <3
Rejseguide til Antwerpen

Hvordan

Vi fløj derned med Bruxelles Airlines og det tager ca. kun 1 time og 15 minutter. De fleste flyselskaber har ruter derned og man kan sagtens komme afsted, for omkring 1200 kr. retur. Det kan man evt. tjekke ud henne hos Momondo.

Hvis man gerne vil til Antwerpen, så skal man faktisk flyve til Bruxelles, men de ligger enormt tæt på hinanden. Fra Bruxelles lufthavn tager det ca. 45 min i tog til Antwerpen.

Hvor

Antwerpen ligger, ligesom Bruxelles, i det nordlige Belgien – også kaldet Flanderen. Sammen med byen Gent (som jeg faktisk også har besøgt tidligere) og Bruxelles er den en del af Flanderens tre største byer. Af de tre, er Antwerpen klart den ny, som har mest fokus på mode. Det fornemmer man hurtigt når man er der. De har bl.a et kæmpe fashion museum og så har de jo også deres Antwerp Six, som de er meget stolte af.

Hotel

Faktisk var det ikke et hotel, vi boede bo. Jeg vil nok nærmere kalde det for små lejligheder. De Hedder Room National og kunne det de skulle. Det bedste ved at bo her var, at de ligger i et fantastisk område, hvor der både er de sejeste butikker og spisesteder lige rundt om hjørnet.

Godt at vide

  • Antwerpen er PÆN. Der er fine facader, pastelfarvede døre og hyggelige fortovscafèer over det hele.
  • Byen har en meget overskuelig størrelse. Man kan sagtens gå til det meste og som de selv siger, så er der aldrig noget, der ligger langt væk.
  • Priserne på mad og drikke er meget overkommelige og faktisk en del lavere end, herhjemme.

Rejseguide til Antwerpen

Næste gang I skal på en shoppingtur til en europæisk storby, så lov mig at overveje Antwerpen. For det første har den alle de klassiske highstreetbutikker så som Mango, Zara, H&M, Forever21 og en del andre, som ikke findes i Danmark. Derudover er der også et hav af små designbutikker, som både sælger interiør og tøj. Vi kunne snildt have brugt flere dage på at udforske den del af byen og jeg føler faktisk, at jeg kun lige fik set toppen af isbjerget. Heldigvis fik vi dog opdaget nogle rigtig fine små butikker:

  • Sissy-Boy: En virkelig skøn butik, som lå lige ved vores lejlighed. Den er en god blanding af tøj og interiør. Det er især deres interiør-del, som gør den et besøg værd. De har et hav af fine nips og notesbøger og priserne er rigtig fine.
  • Rosier41: Antwerpen har virkelig mange luksus-secondhand-butikker og det her er klart min favorit. Jeg opdagede den sidste gang jeg besøgte byen, hvor jeg faktisk også købte denne Isabel Marant-kjole. De har ting fra de fleste high-end mærker og det smarte er, at det er inddelt efter designere på stativerne, så det er en af de meget overskuelige secondhand-butikker.
  • SCOOP store: En butik, som udelukkende forhandler ting og sager fra opkommende designere. Den er bestemt et besøg værd og man vil helt sikkert kunne finde noget godt og noget nyt, som man ikke har set før.
  • Hospital Fashion: En rigtig fin butik, som forhandler en masse forskellige brands, hvor man kender til de fleste. Udvalget er rigtig fint her.

Hightstreetshopping: Personligt er jeg også ret vild med highstreetshopping og som sagt, har Antwerpen også en del at byde på, på den front. Alle butikkerne ligge forholdsvis tæt på hinanden og jeg vil anbefale, at man bare går en tur ned af deres gågade, som hedder Meir.

Desuden gør Antwerpen rigtig meget for dem, som kommer og besøger byen for modens og shoppingens skyld. Jeg kan varmt anbefale at bruge deres hjemmeside, Fashion In Antwerp.

Rejseguide til Antwerpen

Noget af det, jeg huskede bedst fra min første rejse til Belgien, var alt det fantastiske mad, man kunne få dernede. Her snakker vi meget mere end vaffler, selvom det selvfølgelig heller ikke er en dårlig ting 🙂

Både Antwerpen og Bruxelles kan sammenlignes med Paris på den front. Der ligge fine fortovscafèer over det hele og hyggelige barer mangler de heller ikke. Igen, så nåede vi naturligvis ikke at prøve så meget forskelligt, men et par steder blev det selvfølgelig til og de var alle enormt gode.

  • Le Pain Quotidien: Her har vi selvfølgelig at gøre med en kæde, som efterhånden findes i det fleste større byer. Jeg undrer mig stadig over, at den ikke er åbnet i København. Menuerne skifter heldigvis fra land til land og den de har i Antwerpen, kan man bestemt ikke klage over. Vi spiste morgenmad der, begge dage og alt jeg fik, smagte herligt. Udvalget er enormt og man kan både få de klassiske tunge (æg og bacon) retter og de lidt mere lette med frugt og yoghurt. Derudover skal man jo slet ikke undervurdere deres brød.
  • RAS: Her spiste vi den første aften og det var et helt perfekt sted, når man havde været på farten en hel dag. Der var den bedste akustik, jeg længe har oplevet og i det hele taget, var der bare en skøn skøn atmosfære. Det er en forholdsvis ny restaurant og det bærer indretningen og præg af. Den ligger helt ud til vandet, så når der ikke er mørkt så er udsigten også fantastisk. Maden er god, ikke noget sådan helt vild, men god. Der er alt fra salater til almindelige kødretter.
  • MÒN: Her spiste vi den anden aften og det var muligvis det bedste måltid, jeg fik hele rejsen. De skulle vist være ret kendte for deres kødretter og hvis man vil have et bord, skulle man være ude i rigtig god tid. Jeg fik deres Thai beef salad (yes, sådan en havde de også) og det var en af de bedste, jeg længe har haft. Stemningen derinde er SÅ hyggelig og det er klart et sted, jeg helt sikkert skal tilbage til, næste gang jeg besøger Antwerpen.

Læs også: Rejseguide til Bruxelles

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments