KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE

KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 1

Endelig er jeg klar med den lille guide til Krabi i Thailand, som jeg har talt om længe. Som I kan se, har jeg valgt at dele den op i nogle simple punkter – ganske enkelt for at gøre det mere overskueligt. Alt i alt kan jeg kun sige, at det er et ret fantastisk sted. Nærmest et lille paradis, som på mange måder afkræftede de fordomme og forestillinger jeg havde om Thailand, som en forfærdelig turistfælde.

♥ Hvor

Krabi et en såkaldt provins i det sydlige Thailand. Der er masser af kyst og et hav af smukke strande. Den støreste by er Krabi by, som vi besøgte en enkelt gang. Det var kun en hurtig aftentur, hvor vi besøgte et marked, så jeg kan ikke berette det store om byen, men ud fra mit korte besøg, vil jeg ikke anbefale at bruge specielt meget tid på den.

Vi boede i byen Ao Nang, som egentlig bare er sådan en klassisk turistby, fyldt med hoteller, souvinirbutikker, restauranter og hvad der nu ellers hører sig til. Det var ganske fint og udvalget af spisesteder var stort. Selvom det var en turistby og vi var der i højsæsonen, så føltes det på ingen måde overrandt eller for meget. Der kunne jeg sagtens finde på at bo igen.

KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 2
KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 3
KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 4

Hvordan

Turen blev booket lidt spontant en dag i Juleferien. Min mor og jeg havde aftalt, at vi skulle ud og rejse denne vinter og at det skulle være til et eksotisk sted. Vi havde mange steder oppe at vende; Mexico, Bali, Caribien, Miami, Sri Lanka osv. Da vi sad og kiggede på udbuddet, faldt vi pludselig over et ret så fantastisk tilbud hos Star Tours. Vi kunne få 8 dage i Krabi på et 4-stjernet hotel og direkte fly, for lidt under 7000 kr. pr. mand.

Det var altså svært at modstå. Ingen af os er som sådan tilhængere af pakkerejser, men det her kunne vi på ingen måder klare billigere selv. Derudover skal man slet ikke undervurdere værdien i den direkte flyvning. Det var virkelig rart. Især fordi vi “kun” skulle være afsted i en uge. Så føltes rejsen ikke så meget som spildtid.

I løbet af turen benyttede vi os ikke af Star Tours’ tilbud. De tilbyder både ture og transport til og fra lufthavnen, men priserne er ca. 5 gange højere end de lokale.

KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 5
KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 6

Maden

Maden er absolut noget af det bedste og jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg sidst har spist så godt. Det skulle måske lige være da jeg var i mellemøsten og levede af Hummus 😉

Det Thailandske køkken kender i og man kan selvfølgelig få de klassiske retter over det hele; Pad Thai, kylling i karry, Beef Salad osv. Under hele rejsen fik jeg ikke en eneste ting, som ikke smagte himmelsk. Det eneste minus er, at portionerne ikke var specielt store. Jeg er typen som spiser ret meget aftensmad og det resulterede i, at jeg ofte gik sulten i seng.

Noget af det aller bedste var deres udvalg af frisk frugt og frugtjuice. Jeg glemmer aldrig smagen af deres vandmelonjuice og tænker stadig på den dagligt. Tænk engang, at vandmelon og isterninger kan smage SÅ godt. Det er bestemt også værd at nævne de kokosnødder, som man kan købe over det hele. Eller young coconut, som de de kalder dem dernede. Her får man ganske enkelt serveret en kokosnød med et sugerør og så kan man drikke det friske vand derfra. Det smager helt fantastisk og fungerer som den perfekte forfriskning i varmen.

Priserne er selvfølgelig enormt lave. Man kan snildt nyde en god middag med en øl for under 70 kr. pr mand. Og det er altså også med forret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Hvad skal man lave

Da vi ankom fandt vi hurtigt ud af hvad konceptet dernede går ud på. Om dagen står man op og går ned til stranden, hvor er ligger et hav (hehe) af de såkaldte long tail-både i vandet. Så hopper man på sådan en og tager ud på en af de små nærliggende øer. For en returbilledet koster det ca. 40 kr. pr mand. Her skal det så også lige nævnes, at de fleste øer tager et lille “entrèbeløb”. Men det er altså stadig en billig billet til paradis. Om eftermiddagen tager man tilbage til fastlandet, hvor man tilbringer resten af dagen og aftenen.

Ø’erne byder på de smukkeste strande og da vi var der, var de på ingen måde overrendt af turister. Vi tog bl.a til øen Chicken Island og her havde vi nærmest stranden for os selv.

På øerne kan man sagtens købe lidt mad og drikke, men udvalget er småt, så hvis man har special needs, skal man lige huske en madpakke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Phi Phi Islands

Fra Krabi kan man også tage på nogle lidt længere ture. Bl.a til Phuket, som ligger ca. 150 km væk. Vi valgte at booke en tur til Phi Phi øerne. Mest bare for at se dem, sige at vi havde været der og så selvfølgelig for at se den berømte strand fra filmen The Beach.

Det var en lidt blandet fornøjelse, for sådan en tur med guide, kinesiske turister og en stram tidsplan der skulle overholdes, var nærmest mere stressende en fornøjelig. Jeg føler i hvert fald ikke, at vi nåede at se specielt meget. Desuden blæste det helt enormt den dag, så turen i speedbåden var altså med livet som indsats. Bølgerne var ekstreme og alle i båden blev fuldstændig gennemblødt. Når jeg ser tilbage var det jo en meget sjov oplevelse, men jeg indrømmer gerne, at jeg var oprigtigt bange, da det stod på.

Phi Phi øerne er smukke, men det er alt dernede jo. Til gengæld var den berømte Maya bay (stranden fra Beach) noget af det mest forfærdelige jeg har oplevet. Den var fuldstændig ødelagt af turister og der var så mange mennesker, at man nærmest ikke kunne se vandet. Her vil jeg klart anbefale, at man holder sig fra og bare kigger på et af de mange postkort i stedet 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KRABI THAILAND, MIN MINIGUIDE 7

♥ Lidt bonusinfo

Alle former for wellness-behandlinger koster ca. ingenting og er klart noget jeg vil anbefale. Jeg fik alt fra mannicure & pedicure til fodmassage og farvning af øjenbryn.

Da vi var der (midt januar) var vejret helt perfekt. Ca. 30 grader hver eneste dag og høj sol. Omkring kl. 15 kom der altid lidt skyer, men det gjorde bestemt ingenting, da man på det tidspunkt trænger til en pause fra solen.

Shopping skal man ikke forvente at dyrke dernede. medmindre at man er til falske Nike og adidas t-shirts, selvfølgelig 😉 Jeg købte tre par stofbukser, en toilettaske og lidt lokale specialiteter. Men det var også det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis I har spørgsmål eller noget, skal I endelig ikke holde jer tilbage 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments