Guide til Rhodos

Min guide til Rhodos

Jeg er netop vendt hjem fra en vidunderlig uge på Rhodos. Øen der vel bedst kan beskrives, som en sand lille perle i det græske ø-hav, som byder på uendelig mange muligheder, men som samtidig også er en perfekt destination, hvis man blot trænger til at trække stikket fra hverdagen og bruge sin tid på at sole på smukke strande, udforske det vidunderlige græske køkken, slændre rundt i den gamle bydel i Rhodos Old town eller shoppe i byens større gader, som bl.a rummer flere highstreet-butikker, end dem vi har herhjemme i Danmark. Med andre ord, er Rhodos en rejsedestination, hvor alle kan finde sig til rette og få præcis den rejse de ønsker. Kort sagt, så synes jeg, at Rhodos er øen man skal tage til, hvis man bedst kan lide en god kombination af stand og aktiv ferie. Her er det umuligt at komme til at kede sig, men samtidig muligt at få koblet helt af og få nogle gode oplevelser. 

Guide til Rhodos 1

Rhodos er en af de største græske øer og ligger cirka 2.100 kilometer fra Danmark og flyveturen varer omkring 4 timer. Det har jo altid været et populært rejsemål og jeg besøgte selv øen for første gang i mine tidlige 20ere. Dengang var det rent charter og jeg husker ikke så meget andet end hotellet og den lokale stand. Netop derfor var jeg glad for at få mulighed for at besøge øen igen og se lidt mere af hvad den rent faktisk har at byde på.

Hoteller på Rhodos

Rhodos er, som sagt, et yderst populært rejsemål og en af de græske øer, med flest turister. Derfor bugner det også med hoteller på hele øen og jeg vil mene, at udvalget er så bredt, at enhver vil kunne få dækket deres behov. Herunder har jeg samlet ikke lille række af hoteller, som jeg ved har en god placering og fine anmeldelser. Jeg har primært fokuseret på hoteller, der er placeret i Rhodos by, da størstedelen af min guide til Rhodos tager udgangspunkt i den placering.

På min seneste rejse til Rhodos tjekkede vi ind på Athineon Hotel, som er det første på listen. Det får mine varmeste anbefalinger og har mere eller mindre alt hvad man har brug for.

Guide til Rhodos 2

Athineon Hotel

Som sagt boede vi på Hotel Anthineon som jeg virkelig kan anbefale. Det er placeret centralt i Rhodos by. Tæt på den gamle bydel, tæt på strand og med gode indkøbsmuligheder. Det har en lækker pool, store rummelige værelser, et lille fitnessrum, en legeplads en ganske fin cafè og restaurant. Sådan et hotel, hvor der ikke mangler noget og hvor de fleste prismæssigt kan være med.

Læs mere om hotellet her

Guide til Rhodos 3

The Old Town House

Ønsker man at bo Rhodos’ gamle bydel (som er noget helt særligt) så synes jeg bestemt, at man skal tjekke det her lille guesthouse. Det er placeret i midten af det hele, lejlighederne har køkkener og en smuk gårdhave. Og så kan man jo kun forelske sig i æstetikken.

Læs mere om hotellet her

Guide til Rhodos 4

Hotel Riviera

Elsker navnet på det her hotel. Det dufter langt væk af lange og lyse sommerdage, med god tid. Er man på udkig efter et hotel med en rigtig god beliggenhed, så skal man kigger nærmere på Hotel Riviera. Det er placeret tæt på stranden, tæt på den nyere del af Rhodos by og tæt på Rhodos Old town. Priserne er fair og hotellet byder på på pool, morgenmad og en rigtig god udsigt.

Læs mere om hotellet her

Guide til Rhodos 5

October Downtown Boutiqe Hotel

Er man til et godt klassisk Boutique hotel, hvor det visuelle og smukt design er prioriteret, så skal man tjekke October Downtown Boutiqe hotel. Det er placeret centralt i Rhodos by. Tæt på alverdens restauranter og tæt på den gamle bydel. Der er pool, solpladser og en morgenmadsbuffet, med et godt udvalg. Priserne ligger også i en helt retfærdig ende.

Læs mere om hotellet her

Læs også: En lille guide til Ibiza

Hvad skal man opleve på Rhodos

Guide til Rhodos 6

En smuk sommeraften iført sommerens bedste kjole fra H&M

Som sagt er Rhodos en af de største græske øer og mulighederne for oplevelser, er næsten uendelige. Eller der er i hvert fald noget for enhver smag. Uanset om man er til lange dage på stranden, til vandreture, til historie, vandsport eller sejlture, så skal man nok få tiden til at gå. Jeg kan naturligvis ikke komme rundt om hver eneste aktivitet, men herunder kommer der en lille liste over ting, som jeg personligt synes, man SKAL opleve, når man besøger Rhodos

Guide til Rhodos 7

Sådan en magisk lun aften i den gamle bydel, hvor torvet bare summer af liv og god stemning

Guide til Rhodos 8

Mig, iført min yndlingssommerjakke fra ARKET. Vi besøgte Rhodos i midten af Maj-måned. Her bød vejret på varme og solrige dagstimer, men køligere aftentimer, hvor det vil være bedste med en lille jakke.

Guide til Rhodos 9

Rhodos Old Town

Rhodos Old Town SKAL man besøge, når man er på Rhodos. Den byder på en perfekt blanding af arkitektonisk skønhed og autentisk græsk atmosfære.

Gaderne er brostenbelagte og er fyldt med farverige butikker, hyggelige caféer og lokale taverner. Her kan man få lækker græsk mad og drikke og føle pulsen af det daglige liv på øen.

Der er mange mange små butikker, som både sælger alt traditioneller man finder i en turistbutik og ofte kommer til at (fejl)købe, men der er også masser af smuk keramik, smukke smykker, græske delikatesser osv.

Så uanset om man er interesseret i shopping, kulinariske oplevelser eller bare ønsker at slentre rundt og nyde den autentiske atmosfære, er Rhodos Old Town et must-visit sted. Det er fuldstændig umulig ikke at blive betaget af dens skønhed og ægte charme.

Guide til Rhodos 10

Stranden ved Kallithea

Strandtur til Kallithea

Der findes mange strande omkring Rhodos by, men jeg vil gerne indrømme, at det ikke er her, at man finder de smukke klassiske af slagsen, som man ofte forbinder med grækenland.

Dog vil jeg varmt anbefale, at man kører en lille tur til Kallithea. Det er et område placeret 6-7 km fra Rhodos by og er super nemt at komme til med bil og taxa. Kør efter Kallithea “Sunwing Kallithea Beach” Her kan man køre til eller blive sat af. Følg stierne rundt om resortet ned til stranden. Her finder man det klareste blå vand, liggestole og en virkelig rar og afslappet stemning.

Guide til Rhodos 11

Guide til Rhodos 12
Guide til Rhodos 13
Guide til Rhodos 14

En endagstur til Simi Island

Hvad man på ingen måde må snyde sig selv for, når man besøger Rhodos, er en endagstur til Simi Island. Simi Island er en mindre ø, som ligger lige mellem Rhodos og Tyrkiet. Fra Rhodos Town kan man sejle dertil på lidt over en time og det mere end nemt at finde en afgang. Blot gå en tur langs promenaden og så finder man diverse båd selskaber, som sejler derover. Priserne varierer, men ligger typisk mellem 30 og 50 €.

Når man sejler ind til øen bliver man mødt af det smukkeste syn. Farverige huse, der er bygget på klipperne og man får hurtigt fornemmelsen af at være landet midt i en ægte middelhavsperle. Selve byen på Simi er relativt lille og man behøver ikke mere end et par timer til at udforske den.

Langs havnen er der masser af restauranter og små butikker. Pak badetøjet og følg kysten så langt man kan og her møder man en lille stenstand og badeanstalt, hvor man kan tage en dukkert i det klare blå vand.

Guide til Rhodos 15

Den lille stenstand på Simi Island

Guide til Rhodos 16

Mig på Simi Island, iført en klassisk sommerkjole fra COS

Guide til Rhodos 17

Ved den gamle smukke bymur iført kjole fra H&M

Gåtur rundt om bymuren

Rhodos Old Town er omringet af en bymur, som faktisk er en festningsbygning fra Middelalderen. Den strækker sig over 4 km og langs hele vejen går der en grussti. Jeg kan varmt anbefale at gå en tur langs den. Særligt i de tidligere morgentimer eller lige inden solen går ned, så man får det smukke lys med.

Læs også: Rejseguide til Malta

Restauranter på Rhodos

En tur til Rhodos kan være en kulinarisk oplevelse i sig selv og det er intet problem at finde en god restaurant. De er over det hele. Uanset om man er på udkig efter morgenmad, frokost, aftensmad eller en virkelig god is. Der er også noget for enhver smag. Uanset om man er til fine dine, en klassisk græsk taverna eller noget helt tredje, hvis man lige har brug for en pause fra det græske køkken.

Guide til Rhodos 18

4 Rodies

Der er ingen tvivl om, at vi fik serveret turens aller bedste middag på restauranten 4 Rodies. En lille perle, der er placeret lige udenfor den gamle bydel og en spytklat fra hotellet Athineon. Menuen byder på vidunderlige græske specialiteter, som lige har fået lidt ekstra kærlighed, end på de mere klassiske turistrestauranter. Den er placeret lidt tilbagetrukket og har den smukkeste gårdhave, hvor man kan sidde hele aftenen. Priserne er i den helt lave ende. Både hvad angår mad og drikke. I må love mig at smutte forbi og glem endelig ikke at bestille deres helt igennem vidunderlige chickpea patties.

Guide til Rhodos 19

Laganis Greek Restaurant

Her skal man ikke lade sig snyde af placeringen. Den ligger tæt på en af indgangene til den gamle bydel og kan egentlig godt ligne lidt af en turistfælde. Men det er det ikke. Det er en vidunderlig familiedrevet restaurant, som serverer alt det bedste fra det græske køkken. Man får en helt vidunderlig betjening og mens man nyder maden kan man sidde og kigge på menneskestrømmen, der går til og fra den gamle bydel.

Guide til Rhodos 20

Nimmos Restaurant

I samme afkrog og lige overfor Laganis, finder man Nimmos Restaurant. En stor lækker en af slagsen, som byder på et stort og bredt udvalg. Vi endte med at gå derind, fordi vi blev mødt af den venligste tjener, der havde forståelse for, at vi gerne lige ville kigge på menuen, inden vi tog en beslutning. Maden var lækker og kan måske bedst beskrives ved, at være klassisk græsk, men med et lidt moderne touch. Hvis man kommer forbi på en varm dag, så husk at de har en smuk tagterresse, med udsigt over den gamle bydel.

Guide til Rhodos 21

Sarri Faida

Her har vi endnu en lille taverna, som serverer alt det bedste fra det græske køkken. Sarri Faida er placeret på et torv centralt i den gamle bydel og er nem at finde. Indretningen er klassisk græsk, men med et moderne touch. Personligt elsker jeg deres smukke kakkelborde. Og så serverer de nogle af de bedste falafler, jeg længe har smagt.

Guide til Rhodos 22

Socratous garden

Socratous garden er en lille perle i Rhodos Old Town, som man på ingen måde må snyde sig for at aflægge et besøg. Det er en lille frodig have, som bare emmer af god stemning, hygge og afslapning. Den er placeret lige ved en af byens travleste gader og er et perfekt sted at tage en kaffe eller drink-pause. Vi endte i hvert fald med at sidde der i flere timer ad flere omgange.

Guide til Rhodos 23

Gelateria Dei Greci

Når man slentrer rundt i de smukke og smalle gader i Rhodos Old Town, kalder det næsten på en is, gør det ikke? Det kan man heldigvis finde på hvert gadehjørne og udvalget er rigtig godt. Dog vil jeg anbefale, at man lige slår vejen forbi Gelateria Dei Greci, som ligger i en lidt mindre travl og lidt skjult gade. De serverer det LÆKRESTE hjemmelavede is og der er mange anderledes varianter. De har desuden en ekstremt hyggeligt gårdhave, hvor man kan sidde og nyde den.

Guide til Rhodos 24

Rhodos med børn

Har man små børn og overvejer man en tur til Rhodos, så kan man roligt tage afsted. På min seneste rejse havde vi min 8-måneder gamle niece med og hun havde en fantastisk rejse.

Man kan sagtens køre rundt med en klapvogn i gaderne (der er selvfølgelig ujævne områder 😅) og de lokale er yderst hjælpsomme, hvis man skal have hjælp til at komme op og ned ad trapper.

Børn og også meget velkomne på restauranterne og de får den bedste behandling og en del opmærksomhed 😉) og langt de fleste tilbyder også højstole.

Husk at I altid kan finde flere rejseguides og masser inspiration under bloggens rejsesektion

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments