En perfekt getaway til Nordsjælland

Nordsjælland getaway

Getaway til Nordsjælland

Jeg kunne skrive linje op og ned om, hvor meget coroankrisen har lært mig. Men vigtigst af alt, så har jeg lært, at man på ingen måde behøver at rejse om på den anden side af kloden, for at få et lille afbræk fra hverdagen. Senest har jeg netop fået bekræftet, at det rent faktisk kan klares på et lille døgn og med en køretur på godt og vel 50 km.

Søndag og mandag var nogle af de skønneste dage, jeg længe har haft. For et par uger siden blev jeg enige med min søster og min mor om, at vi trængte til en lille rejse. Ikke noget vildt. Bare en lille en. Vi undersøgte straks mulighederne på de forskellige badehoteller langs den sjællandske nordkyst og da vi faldt over et ualmindelig godt tilbud på Marienlyst standhotel, skyndte vi og at booke. For lige godt og vel 800 kr. pr mand kunne vi få overnatning og 5-retters menu inkl. vinmenu. Det var altså alle pengene værd.

Jeg vidste også fra et tidligere ophold, at det var værd at besøge.

Nordsjælland getaway
Nordsjælland getaway

En lille roadtrip

Vi satte kursen mod Helsingør søndag formiddag og kørte hele vejen langs strandvejen. En tur jeg vil tage noget oftere, hvis jeg havde en bil. Vi gjorde små stop, der bl.a inkluderede den famøse tankstation, som er tegnet af Arne Jacobsen i 1936. Tænkt sig at en tankstation kan være så pæn. Min fascination af Arne Jacobsen fik et ekstra element, efter jeg så udstillingen om ham på Trapholt tidligere på efteråret.

Nordsjælland getaway

Næste stop på turen, var Louisiana, som jeg ikke har besøgt i evigheder. Jeg havde håbet at nå udstillingen om “fantastiske kvinder” men den var desværre slut.

Til gengæld så vi udstillingerne om Per Kirkeby, Tetsumi Kudo og Anupama Kundoo. Sidstnævnte var uden tvivl den bedste og kort fortalt handler den om den kvindelige indiske arkitekt (der sjovt nok hedder Anupama Kundoo) og hvordan hun har tegnet diverse bygninger i Indien, der tager højde for kontekst, materialitet, funktion og bæredygtighed 

Jeg har set mere interessante udstillinger – det indrømmer jeg gerne. Men uanset hvad, er er et besøg på Louisiana altid en god idè, for bygningerne, lyset og indretningen, er nærmest en udstilling i sig selv.

Nordsjælland getaway
Nordsjælland getaway

Søndagens sidste stop, var selvfølgelig Marienlyst Standhotel. I bedste November-stil, var det allerede blevet mørkt da vi tjekkede ind, så i stedet for at nyde den friske luft og smukke natur, nød vi vores flotte værelse, delte en flaske vin og spillede Bezzerwizzer. Til sidst hoppede vi i det pæne tøj og nød den 5-retters middag i restauranten. Den del af turen, har jeg til gengæld ikke et eneste billede af. Jeg tænker at det skyldes en kombination af at jeg havde travlt med at hygge mig og nyde det uden forstyrrelser.

Disney Kjolen

Og hold.nu.fast hvor var det tiltrængt at hoppe i en pæn kjole. Det kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har haft en anledning til. Den her (er modtaget i gave, så reklame) og er fra MbyM. Den har hængt i min garderobe i et par måneder og ventet på præcis sådan en aften. Den minder mig desuden lidt om en kjole fra en Disney-film. Jeg kan ikke helt beslutte om det er Belle eller Askeopt. Måske en kombination?

Nordsjælland getaway
Reklame: Kjole fra Mbym og taske fra HVISK
Nordsjælland getaway

Running and sightseeing

Mandag morgen startede, præcis som jeg bedst kan lide det: med en lang løbetur. Jeg har vist sagt det en million milliard gange tidligere, men jeg kan ikke anbefale nok, at tage et par løbesko med i tasken, når man rejser. Det er verdens bedste mulighed for at se og opleve steder, som man ellers ikke vil gøre.

I denne omgang løb jeg fra Helsingør til Ålsgårde og tilbage igen. Alt sammen mens solen stod op over Øresund og skabte et magisk lyserødt lys. Rent magi og en af de stunder, der får tiden til at gå i stå og som giver alle bekymringer og tanker et nyt lys.

Nordsjælland getaway

Fin, finere, Helsingør

Inden turen gik tilbage til København og hverdagen, gik vi en tur rundt i Helsingør. Hver gang jeg besøger byen, bliver jeg overrasket over hvor fin den er. Nærmest helt eventyr-agtig med de smalle brostensbelagte gader og gamle huse.

Nordsjælland getaway

Og for at slutte hvor jeg startede, så har coronakrisen bestemt også lært mig, hvor mange vidunderlige steder, der findes her i det danske land. Jeg vidste naturligvis godt, at nordsjælland var noget særligt, men hvis alt var som det plejede, så havde jeg sikkert tilbragt de seneste dage et sted i Asien og ikke langs den fine kyststrækning. Og ærligt, så er det ene ikke bedre end det andet.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments