Strikkeprojekter for begyndere – små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med

Er du en af dem, der netop har kastet sig ud i et lille strikke-eventyr og er du på udkig efter nemme strikkeprojekter og små strikkeprojekter, der ikke kræver et hav af forskellige teknikker og færdigheder? Så er du landet det helt rigtige sted.

Mit eget strikkeeventyr begyndte under årene med nedlukning og lige siden, har det været en af mine ultimative yndlingshobbyer. Jeg har kastet mig over mange små strikkeprojekter de seneste år, men jeg ved også, at det kan være lidt af en jungle at gå på jagt efter de helt rigtige. Internettet og de sociale medier er proppede med opskrifter. Både de nemme og mere komplicerede af slagsen. Og selvom de måske lover en lav sværhedsgrad, så kan det være svært helt at stole på.

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 1

Derfor har jeg gjort mit bedste for at gøre det lidt nemmere for de af jer, som sidder med en lille strikker i maven. Jeg har bl.a trukket på mine egne erfaringer og kigget de forskellige opskrifter lidt efter i sømmene og samlet en lang række nemme strikkeprojekter, som selv de mindst erfarede strikkere kan være med på.

Så her får I en liste med strikkeprojekter for begyndere. Dog kræver de alle, at man selvfølgelig kan de helt basale strikketeknikker, som ret og vrang-masker. Men det lærer man hurtigt og med en enkelt søgning på Youtube, får man en lang række guides og tuturials.

God strikkelyst 🖤

Artiklen indeholder affiliatelinks markeret med * og indlægget skal derfor betragtes som reklame. Hvis I, som læsere, køber noget via dette link, tjener jeg en lille del af det beløb, I bruger. Du kan læse mere om min brug af affiliatelinks her.

Strikkeprojekter for begyndere

Små strikkeprojekter til dem, der aldrig har strikket før

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 2

Nybegynder Scrunchie fra Yarn Junkies

Sådan et fint lille projekt, som har en sværhedsgrad på 1 ud af 5. Den er lavet til dem, der aldrig har strikket før og hvis man vælger at benytte det garn, som er nævnt i opskriften, så kan man endda få hele 2 scrunchies ud af en nøgle.

Find opskriften på nybegynder scrunche her.

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 3

Nybegynder hårbåndet fra Yarnjunkies

Det her lille projekt er perfekt til dig, der lige er begyndt at strikke. Det kræver hverken meget tid eller garn og så medfølger der tilmed små videoguides, som viser hvordan det skal strikkes step by step.

Find opskriften på Nybegynder hårbåndet her

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 4

Ultra Easy Beanie fra Easy As Knit

Da jeg først havde strikket mine første prøveklude og fået nogenlunde styr på teknikken, så var denne hue det første jeg strikkede og den kan varmt anbefales som et af de første små projekter. Den er super dem og kræver nærmest ingen svære teknikker. Og så er det sådan en, som man også bliver rigtig glad for.

Find opskriften på Ultra Easy Beanie her

Accessories og tilbehør

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 5

Sophie scarf fra Petite Knit

Sophie scarf er nok et af de mest populære strikkeprojekter og her i København, kan man næsten ikke gå på en gade, uden at spotte det på en smart pige. Jeg vil ikke anbefale at man kaster sig over det, som det aller første projekt, da det kræver lidt teknikker i form af særlige udtagninger. Men når man først har styr på det basale, så er det intet problem.

Find opskrift inkl garn til Sophie scarf her

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 6

Easy Beret fra Easy as knit

Jeg elsker det look man kan skabe med en flot beret og endnu bedre er det, når man jo kan lave den selv. Jeg strikkede flere versioner af denne, da jeg først kastede mig ud i mit strikkeeventyr og jeg kan skrive under på, at den er lige til at gå til. Det er også et projekt, som giver nogle gode grundlæggende færdigheder, som f.eks magic loop. Og igen, så elsker jeg opskrifterne fra Easy as knit, da de har vidoer til alle projekter, der viser step by step.

Find opskriften på Easy Beret her

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 7

Ultra Easy Slippers fra Easy As Knit

De fineste hjemmesko, som alle vil kunne bruge og som også vil være en genial gaveidè. Opskriften her en nem konstruktion og strikkes faktisk bare rundt i glatstrik. Et af de helt nemme projekter for begyndere, da det ikke kræver særlige færdigheder.

Find opskriften på Ultra Easy Slipper fra Easy As Knit her

Strikkede veste

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 8

Easy Basic vest fra Easy as knit

Det første stykke tøj jeg strikkede var denne ultra nemme vest. Den er super nem at komme igennem og virkelig hyggelig at strikke. Den giver en god fundamental forståelse for hvordan tøj strikkes. Hvordan man f.eks laver kanter og ærmegab.

Find opskriften på Easy Basic vest her.

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 9

Lucia vest fra Önling

Hvis du gerne vil strikke din første vest, så er denne et rigtig godt bud. Det er et simpelt projekt, som ikke kræver særlige teknikker. Køber du denne pakke, så får du tilmed både garn og opskrift og det kan være en stor fordel ved strikkeprojekter for begyndere, da man slipper for bekymringen om hvorvidt man har valgt den rigtige mængde garn. Desuden er det også en oplagt mulighed for lære at strikke med 2 tråde.

Find opskrift og garn på Lucia vest her.

Strikkede bluser

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 10

Easy Peasy Basis Sweater fra Önling

Der kommer et tidspunkt i enhver strikkekarriere, hvor man skal strikke sin første sweater og her kan jeg varmt anbefale at kaste sig over denne. Den er lavet i ret og vrang masker og kræver kun færdigheder i udtagning og rib-strik og så er opskriften beskrevet i et simpelt sprog, uden uforståelige forkortelser og der medfølger videoguides, der beskriver de forskellige teknikker.

Find opskriften på Easy Peasy Basis Sweater her

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 11

Easy Basic cardigan fra Easy knit

Her får du mulighed for at strikke den smukkeste og tidløse cardigan, som du kan bruge år efter år. Opskriften består udelukkende af simple teknikker og er et af de helt nemme strikke projekter, som faktisk formår at se relativt kompliceret ud.

Find opskriften på Easy Basic Cardigan her

Udstyrsanbefalinger til begynderen

Strikkepinde til begyndere

Det siger næsten sig selv, at strikkeprinde er en nødvendighed, til alle strikkeprojekter. Her er det svært at anbefale en bestemt salgs, da min erfaring siger mig, at det er meget individuelt, hvad man foretrækker. Nogle er til rundpinde, andre til enkeltpinde, for nogle skal de være i træ og for andre metal. Jeg vil dog alligvel anbefale en nybegynder at holde sig til en rundpind. Det er ganske enkelt nemmere at holde styr på på arbejdet, på dem. Personligt kan jeg bedst lide at strikke på metal, da arbejdet glidere nemmere. Men andre fortrække at det holder bedste fast og så skal man strikke på træpinde.

Find rundpind i birk her

Find rundpind i messing her

Garn til begyndere

Når du kaster dig ud i dit første strikkeprojekt, er det altafgørende, at du vælger at strikke i garn, som er nemt at arbejde med. Undgå alt for tyndt garn eller garn, der nemt deler sig. Noget af det bedste og nemmeste garn at arbejde med, er hhv. bouldsgarn og Merinogarn. Begge har faste og stabile tråde. Tilmed er det også noget af det mest budgetvenlig garn og her har jeg fundet to af mine personlige favoritter. Drops Paris og Infinity Hearts Baby Merino.

Maskemarkører

Selv nemmestrikkeprojekter kræver, at man tæller pinde og rækker. For at holde styr på antallet, eller for at markere en omgangs begyndelse, skal man bruge maske markører. De kommer i et utal af variationer og i mange forskellige prislag. Om man går efter de helt simple i plastik eller de mere pimpede af slagsen styrer man selv. Det vigtigste er, at de findes i samlingen af strikkeudstyr.

Pindemåler

Strikkeprojekter for begyndere - små nemme strikkeprojekter du kan gå i gang med 18
Pindemåler fra Prym

Så snart du har fået dig over flere små strikkeprojekter, har du helt sikkert også fået dig en lille samling af forskellige strikkepinde. Det kan det være svært at holde styr på de forskellige størrelser og derfor vil jeg klart anbefale at anskaffe en pindemåler. Et uundværligt lille værktøj, der på 2 sekunder kan fortælle dig, størrelsen på din strikkepind.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments