Syprojekter for begyndere

Inspiration til små og nemme syprojekter

Jeg elsker at sy. Det gør jeg virkelig. Og selvom det efterhånden er ved at være et stykke tid siden, at jeg fik min første symaskine og for alvor kastede mig ud i en masse projekter, så husker jeg tydeligt hvordan jeg havde det som helt nybegynder. Jeg var konstant på jagt efter små syprojekter og ikke mindnemme syprojekter. Altså den slags, som ikke kræver stor erfaring og ikke mindst en masse kompliceret udstyr. 

Jeg ved, at der nok sidder flere derude, som lige nu gennemgår det samme, som jeg gjorde dengang og derfor har jeg samlet en god håndfuld nemme syprojekter, som er lige til at kaste sig over og hvor langt de fleste kan være med. 

Derudover har jeg også lavet en lille samling af det udstyr, som jeg vil anbefale til begynderen. For her handler det om, at finde den perfekte balance mellem ikke at købe sig fattig i ting, som man alligvel ikke vil få brug for og som er for komplicerede at betjene OG ikke ende med udstyr i så ringe kvalitet, at det går ud over glæden og kvaliteten. 

Syprojekter for begyndere

Syprojekter for begyndere

Scrunchies

Scrunchies var det første jeg kastede mig over, da jeg begyndte at sy. For det første, så kræver de ikke specielt meget stof og så er de også lige til at gå til og kan laves på kort tid. Og hvem kan ikke altid bruge en scrunchie? I øvrigt er det også en virkelig god gaveidé med sådan en hjemmesyet scrunchie.

Syprojekter for begyndere
Find opskrift på Scrunchies her

Bluse med flæse

Tro det eller ej, men at sy en bluse som den her, er faktisk noget af det nemmeste. Det er lavet ud af 6 firkanter, som er syet sammen som bærestykker, ærmer og flæsestykke. Opskriften kan jeg ikke selv tage æren af. Du finder den i Johanne Kholmetz’ bog “sysysy” som jeg vil anbefale alle sy-elskere at investere i. Den er proppet med gode opskrifter, som alle kommer med simple og forståelige beskrivelser.

Syprojekter for begyndere 1

Hagesmæk

En hagesmæk er sådan et projekt, hvor alle kan være med og hvis man ikke lige har et barn i hageskæksalderen, så er jeg sikker på, at man kender nogen der har. En perfekt måde at øve de simple teknikker. 

Syprojekter for begyndere 2
Find opskrift på hagesmæk her

Lille taske med lynlås

Jeg har syet SÅ mange af de her små tasker og det der med at sy en lynlås fast, skal man ikke lade sig skræmme af. Det er bestemt ikke svært. Og en lille taske til at holde sig organiseret, kan vi alle bruge. Ikke sandt?

Find opskriften på Lille taske med lynlås her

Syprojekter for begyndere 3
Find opskriften på Lille taske med lynlås her

Indkøbsnet

Et indkøbsnet er et super nemt projekt og det kan laves helt simpelt. Når man bliver lidt mere øvet, kan man f.eks udvikle ved at tilføre flæser eller andre pynteting. 

Find opskriften på indkøbsnet her

Syprojekter for begyndere 4
Find opskriften på indkøbsnet her

Den perfekte bog til begyndere

Vil man gerne have en lille samling af gode byprojekter for begyndere, så kan jeg på det varmeste anbefale Johanne Kolmetz’ første god “lær at sy”. Den er fyldt med små syprojekter, hvor alle kan være med og opskrifter er skrevet i et sprog, hvor alle kan være med. Er man en af dem, som elsker at gå på jagt efter smukke tekstiler i genbrugsbutikker, så vil jeg klart anbefale at investere i bogen. Både mig selv og flere jeg kender, har haft stor glæde af bogen.

Find lær at sy her

Syprojekter for begyndere 6
Denne top er bl.a noget af det jeg har syet ud fra opskrifterne i “Lær at sy”.

Udstyrsanbefalinger til begynderen

Når man kaster sig over sine første byprojekter, så kræver det naturligvis en lille smule udstyr. Dermed ikke sagt, at man er nødsaget til at bruge en formue og anskaffe sig et utal af ting. Dog vil jeg anbefale, at man går efter gode redskaber, som er medvirkekende til at man kommer godt fra start og dermed ikke mister lysten og modet, fordi teknikken driller. Det kan f.eks være en god saks, en god skærekniv, målebånd og så selvfølgelig en symaskine. Her kommer en lille liste med nogle af mine anbefalinger.

Syprojekter for begyndere 7
Mig med in første symaskine, som var en Brother KE14S

Symaskiner til begyndere

Brother Symaskine KE14S

Min første symaskine var denne fra Brother og man skal altså ikke lade sig skræmme af det lidt barnlige udseende. Det er en rigtig god maskine til begynderen og den er genial til de der små syprojekter. Den har bl.a 14 forskellige sømme og så er den nem at tråde, hvilket er super vigtigt, for en begyndermaskine. Man kan sagtens bevæge sig lidt udover de helt små byprojekter og sy tøj på den. Det har jeg i hvert fald gjort på min. Alt i alt en virkelig god symaskine til prisen.

Find Brother symaskine KE14S HER

Syprojekter for begyndere 8
Find Brother symaskine KE14S HER

Singer Symaskine Simple 3223 

Denne symaskine fra Singer er lidt af en klassiker når det kommer til symaskiner for begyndere. Først og fremmest, så er den virkelig pæn, med sin røde farve og passer perfekt ind på et lille krea-bord. Derudover har den hele 23 forskellige sømme og den har også en lynlåsfod (så man f.eks kan bruge den til at sy små fine tasker med lynlås) og man kan også justere både stinglængde og stingbredde. 

Find Singer Symaskine Simple 3223 her

Syprojekter for begyndere 9
Find Singer Symaskine Simple 3223 HER

Brother Symaskine RH137

Ønsker man at rykke en lille klasse op, så vil jeg klart anbefale denne symaskine fra Brother. Den er lidt mere avanceret end dem jeg tidligere har nævnt, men stadig super nem at betjene og forstå. Her får man hele 37 forskellige sømme, justérbar stinglængde- og bredde og så har den en række overlock sømme, som kan få arbejdet til at syne mere professionelt. 

Find Brother Symaskine RH137 her

Syprojekter for begyndere 10
Find Brother Symaskine RH137 HER

Andet udstyr til nemme syprojekter 

Rulleskærer

Jeg skulle et lille stykke ind i mit syeventyr, før jeg opdagede, hvor meget tid og besvær man man spare sig selv for ved at bruge en rulleskærer. Særligt når det kommer til små og nemme syprojekter er sådan en genial. F.eks hvis man vil sy en hagesmærk så er det 1000 gange nemmere at skære stoffet ud frem for at klippe det. 

Skæreplade

Når man bruger en rulleskærer så kræver det selvfølgelig også en skæreplade. Og her kan jeg virkelig anbefale at købe en af dem, som er lavet til syprojekter da de er belagt med mål i form af linjer og cm. Køb den største du kan finde, for så kan den også bruges, når du bevæger dig lidt ud over de helt nemme syprojekter. 

Wonder clips

Wonder clips ændrede alt for mig. Det kan jeg sige med sikkerhed. Da jeg kastede mig over mine første små syprojekter brugte jeg flittig nåle til at sammensætte delene, når de skulle syes sammen. Det tog en evighed og min tålmodighed blive i den grad udfordret. Så fik jeg anbefalet wonder clips her og har nærmest ikke brug en nål siden. De er fuldstændig geniale og sparer dig for uendelig meget tid og besvær. 

Fiskars classic saks

Det siger næsten sig selv, at man ikke kan kaste sig over et syprojekt uden at have en saks og her vil jeg virkelig anbefale, at investere i en i god kvalitet. Der findes mange gode på markedet, man spørger I mig, så er der en som overgår dem alle og det er den klassiske fra Fiskars. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments