REJSEGUIDE: GILI ISLANDS

REJSEGUIDE: GILI ISLANDS 1

Bedre sent end aldrig. Det er efterhånden et par måneder siden, at jeg kom hjem fra min store rejse til Bali, som også inkluderede et besøg på Gili øerne. Eller i hvert fald to af dem. Og hold da op for et paradis. Så meget et paradis, at de fortjener et indlæg for sig selv – som udgangspunkt havde jeg nemlig tænk mig at inkludere dem i min store guide til Bali – men jeg har så meget at fortælle, at vi gør det sådan her 🙂

Gili Islands

HVOR OG HVORDAN?

Gili øerne består af 3 små øer; Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno. De er en del af de mange indonesiske øer og de fleste besøger dem nok i forbindelse med en rejse til Bali eller Lombok, som begge er større indonesiske øer. Alle tre øer er små – så små, at man snildt kan gå rundt om dem på en times tid. Derfor er båd også den eneste mulighed for at komme derud.

Øerne ligger meget tæt på Lombok og der kan man sagtens komme til og fra på kort tid. Fra Bali tager turen et par timer og der er mange forskellige båd-selskaber, som sejler derud. Dem kan man finde frem til på få sekunder på Google. En returbillet koster omkring 400-500 kr. hvilket egentlig er lidt dyrt – når man tager de indonesiske priser i betragtning. Jeg vil også klart anbefale, at man lige laver lidt research på de forskellige selskaber, for der findes mange skrækhistorier om de ture. Personligt synes jeg dog ikke, at det var så slemt og jeg vil til enhver tid gøre det igen.

Gili Islands
Gili Islands

HVILKEN GILI-Ø SKAL MAN VÆLGE?

Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilken ferie man gerne vil have og vi var selv ret meget i tvivl, da vi besluttede og for at tage derud. Dog er jeg sikker på, at vi tog den rigtige beslutning. Vi boede på Gili Trawangang, som er den største Gili og er der hvor der “sker” mest. Jeg var der sammen med min veninde, Julie, som er ligeså glad for drinks og dans, som jeg selv og hvis man gerne vil gå lidt i byen, så er det der det sker. De andre øer er mere rolige og passer nok bedre til en romantisk ferie eller en ferie med børn.

Gili Islands

Stranden på Gili Trawangan

REJSEGUIDE: GILI ISLANDS 2

Down town Gili Trawangan

KAN MAN BESØGE FLERE AF ØERNE PÅ SAMME TID?

Ja, det kan man godt, men det er faktisk ikke helt så nemt, som man umiddelbart skulle tro. Man kan snildt se fra den ene ø til den anden og med lidt god vilje, kunne man sikkert også sagtens svømme 😉 Der sejler naturligvis både, men ikke sådan hele tiden-agtigt og man får ikke fornemmelsen af, at det noget man gør. Vi endte dog med at finde et selskab, som sejlede os til Gili Air. Vi tog afsted om formiddagen og var tilbage om eftermiddagen og på den tid, nåede vi både at gå hele vejen rundt om øen, spise frokost og bade en hel masse. Igen, så snakker vi altså om virkelig små øer.

Gili Islands

Gili Meno

HVAD SKAL MAN LAVE?

Man skal lave lige præcis det, som Gili indbyder til; slappe af, nyde livet, komme helt ned i gear, spise en masse fantastisk mad og nyde, at man befinder sig i et ægte tropisk paradis. Strandene er hvide, vandet er krystalklart og øerne nærmest kun beboet langs kysten, hvilket betyder, at de midterste dele primært består af jungle og der kan man snildt gå på oplevelse.

På Gili Trawangang kan man også feste alle ugens dage. Der er forskellige barer og de skifter ligesom til at holde festen. En dag er det altså på den ene bar og næste dag på en anden osv. De er alle placeret på øens hovedgade, som strækker sig over 7-800 meter. Igen; meget små størrelser 😉

Festerne kan man bestemt ikke klage over og vi havde nogle virkelig sjove oplevelser. Dog bliver mormor her nok nødt til at nævne, at det var et meget unge crowd, som primært består af backpackere, der er på den store sydøstasien-tur. Men det skal man bare lige indstille sig på, for de kan bestemt også være sjove 😉

Gili Islands

HVOR SKAL MAN BO?

Her kan jeg naturligvis ikke komme med en lang liste af anbefalinger, eftersom vi kun boede et sted. Men det er til gengæld også et sted, som jeg på alle måder kan anbefale. Det hedder Le Pirate og er afgjort det smukkeste og mest instagram-venlige sted, jeg nogensinde har boet.

Hotellet ligger på den modsatte side af øen, end hovedgaden, men her snakker vi stadig kun en lille gåtur og det er egentlig kun et plus, at der er fred og ro. Hotellet består en hytter, som ligger lige ud til standen (dog ikke øens bedste strand) og de er noget af det fineste jeg længe har set. De er bitte små og består egentlig kun af det rum man sover og et badeværelse, som er udendørs. Mere bounty-stemning skal man lede længe efter.

Opholdet er inkl morgenmad i hotellets cafè og den er simpel, men vildt god. Det er ala carte og jeg tror at der er noget for enhver smag. Jeg drømmer stadig om deres hjemmelavede granola med Yoghurt.

Gili Islands

Le Pirate

REJSEGUIDE: GILI ISLANDS 3

Le Pirate, by night

Gili Islands

HVOR SKAL MAN SPISE?

Ligesom på Bali, er Gili øerne fyldt med fantastiske spisesteder, som er ejet af Australier eller europæere, der serverer farverige juicer, fantastiske drinks, nytænkende salater, bowls, tempeh og hvad man ellers kunne ønske sig. Det kræver en smule research at finde dem, for der er bestemt også de klassiske turistfælder, som serverer cheeseburgere og kedelige pizzaer. Brug Instagram til at finde de gode steder. Det gjorde vi med stor glæde.

Hvis man er på Gili Trawangan, så SKAL man besøge Casa Vintage, som faktisk er eget af et svensk par. Det ligger forholdsvis tæt på Le Pirate og er et af de steder, som man har svært ved at forestille sig, rent faktisk eksisterer.

Maden bliver serveret på stranden og alle borde er lavet af træstammer, som de har malet hvide. Der hænger ananas(er) ned fra trækronerne og når mørket falder på, er der lyskæder over det hele, som lyser stedet op.

Jeg vil gå så langt som at sige, at jeg sjældent har spist så godt, som jeg gjorde her. Deres salater og deres hummus er en historie for sig selv. Her må man på ingen måde snyde sig selv for at smutte forbi.

Gili Islands

Casa Vintage (billedet er lånt fra Trip Advisor)

GODT AT VIDE

  • Der er ingen køretøjer på Gili. Hverken biler eller scootere. Man kommer rundt til fods, på cykel eller hestevogn. Ja, hestevogn! Det siger sig selv, at det nærmest kun gør oplevelsen endnu mere eksotisk og autentisk.
  • Der er beskidt og det samme gælder Bali. På hotellerne og på restauranterne bemærker man det ikke, men så snart man går ind i junglen eller væk fra de civilicerede områder, så opdager man, at indonesien virkelig har nogle store problemer med deres affald. Det er virkelig ærgerligt og noget, som man lige skal indstille sig på, når man er der.
  • Der er billigt, som i virkelig billigt. Det er der også på Bali og jeg var ret spændt på, om priserne mon ville stige en smule, når man kom væk fra de store øer. Det gjorde de ikke og man kan virkelig leve godt for meget få penge.
  • Der er muligt både at hæve penge og handle ind. Dog kun i små kiosker og man kan også kun få de mest nødvendige ting, så hvis man har nogle specielle behov, så er det nok en god idè at pakke dem med i bagagen.
  • Aflyst fly? Et godt råd fra mig er, at hente hjælp via AirHelp.
Gili Islands

Læs også: Rejseguide til Sri Lanka

Gili Islands
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments