REJSEGUIDE TIL PHUKET I THAILAND

PHUKET

Hvis nogen, for bare et par måneder siden, havde fortalt mig, at årets vinterrejse skulle gå til Phuket, så tror jeg ærligt talt ikke, at jeg havde troet på det. Jeg har været i Thailand tre gange tidligere; to gange i Krabi og på de nærliggende øer og èn gang i Phuket.

Forskellen er enorm, det bliver jeg nødt til at indrømme. På øerne omkring Krabi, får man alt det, man forbinder med Thailand; de smukkeste strande, krystalklart vand og storslået natur. I Phuket får man på mange måder de fordomme, man evt. måtte have om Thailand, bekræftet. Øen er meget turistet og meget lidt autentisk. Strandene er ikke noget nær så smukke, som dem man eller kan opleve i landet, sex-turismen er tydelig og man skal i det hele taget bare indstille sig på, at alt er bygget til turisterne.

Når det så er sagt, så kan man sagtens have en vidunderlig rejse til Phuket, for det havde jeg i den grad – man skal blot købe præmissen og indstille sig på, at det ikke er den “ægte” del af landet, man får lov til at opleve. Men søger man blot lidt varme og et sted hvor man kan lave alt fra solbadning til shopping, wine & dine, og feste natten lang, så er Phuket faktisk et helt okay sted.

Som sagt, har jeg besøgt den Thailandske ø hele to gange og det kommer min lille guide her også til at afspejle. Dog med fokus på mit seneste besøg, hvor jeg primært fik udforsket den sydvestlige del, som også er der, hvor de fleste turister opholder sig. Mit forrige besøg var i det nordvestlige hjørne, som er langt mere roligt og hvor man ikke skal dele strandende med alle de andre turister.

Rejseguide til Phuket

HVORDAN

Eftersom Thailand er et ualmindeligt populært turistmål, giver det sig selv, at der er mange forskellige muligheder at kommer dertil. Egentlig vil jeg bare anbefale, at man smutte hen til Momondo og finder den bedste løsning. Typisk vil man have en mellemlandning og derefter flyve videre til Phuket lufthavn. Sådan en er der nemlig også på øen og det gør det jo forholdsvis nemt at komme dertil.

Jeg bliver dog nødt til også at sende et lille tip om TUI’s ture videre. De fleste forbinder nok TUI med charter, når det er aller mest charter. Det er det egentlig også, men det fungerer også bare. Både min aller første og min seneste tur til Thailand var med TUI og jeg har ikke en finger at sætte på det. Begge gange var jeg kun afsted i en uge og det er selvfølgelig en forholdsvis lang rejse at kaste sig ud på, for forholdsvis kort tid. MEN de fleste af deres afgange er med direkte fly, hvilket gør det meget mere overskueligt.

Derudover kan det faktisk også være den billigste løsning. På min seneste rejse kom vi afsted for 6200 kr. pr person. Inklusiv fly og hotel. I øvrigt der her udmærkede hotel, som både var tæt på strand og by.

Læs også: Rejseguide til Sri Lanka

Rejseguide til Phuket

HVOR SKAL MAN BO

Phuket er en forholdsvis stor ø og derfor kan det også være svært at beslutte hvor man skal bo. Den bedste huskeregel er nok, at hvis man gerne vil have en rolig ferie uden for meget støj og turist-gejl, skal man søge mod den nordvestlige kyst og er man til fest, farver fyldte strande og shopping, skal man søge mod sydvest. Herunder en lille uddybning af fire af de byer, jeg har besøgt.

Karon

Karon er en klassisk turist-by og er den første man møder af Kata-Karon. Den betegnelse går de to byer nemlig også under, for med tiden er de mere eller mindre vokset sammen. Det, der adskiller dem fra hinanden, er at de har hver deres strand og så et lille, knapt så livligt, stykke på hovedvejen. Karon er den mere rolige af de to og efter min mening, er det også den, der har den bedste strand. Både fordi den er længere, men også knapt så proppet. På strandens yderste højre hjørne, finder man endda et par rigtig hyggelige strandbarer, hvor stemningen faktisk er ret skøn og afslappet.

Langs hovedgaden finder man et hav af forskellige restauranter og klassiske turistbutikker. En tur op og ned ad den, kan bestemt anbefales. Men når man har gjort det en eller to gange, så er der heller ikke så meget mere og at se. Forenden af hovedgaden er der et stort tempel og hver tirsdag og fredag aften, er der night market – Karon Temple Market, hvor man kan købe alt fra elektronik og kopivarer til lokale specialiteter.

Som sagt boede vi på hotellet, The Front Village og det kan jeg varmt anbefale. Et rigtig fint hotel til en god pris med en god beliggenhed. Tæt på strand og by men stadig roligt og hyggeligt.

Rejseguide til Phuket

Hovedgaden i Karon

Kata

Kata er en lidt mere livlig version af Karon. Det er som om, at der er lidt flere restauranter og lidt flere barer. Især midt på hovedgaden, hvor man f. eks finder en lille bar-arkade. Det larmer voldsom meget, når man går derind og igen, skal man lige købe primissen. Men hvis man gør det, så er det faktisk et ganske fint sted, at sidde og få en drink eller to.

Stranden i Kata er forholdsvis pakket og der er MANGE turister. Modsat Karon-stranden, så kan man dog finde de klassiske long tail-både, som man kan tage til nærliggende øer og strande. Jeg vil hjertens gerne komme med restaurant-anbefalinger, men hvis jeg skal være ærlig, så minder de mere eller mindre alle om hinanden. I hvert fald hvis man går efter de klassiske thai-restauranter. Deres menukort er uendelige og jeg tror virkelig, at man skal være uheldig for at få en dårlig oplevelse. Jeg vil klart anbefale, at man bare vælger den, man synes der bedst ud. Vil man føle stemningen, er der et stort udvalg på hovedgaden og hvis man er til det lidt mere rolige, vil jeg anbefale at søge mod en af sidegaderne.

Midt i byen finder man desuden også et forholdsvis stort marked, som har åbent hver aften. Her kan man også købe alt det, som man ikke har brug for, diverse specialiteter og så er der et stort område i midten, med streetfood og god stemning.

Patong

Patong er den by, der står klarest i min erindring, fra mit første besøg i Phuket og jeg havde faktisk lovet mig selv, at jeg ikke ville sætte mine ben der igen. Har man fordomme om Thailand og Phuket, så får man dem i hvert fald bekræftet i Patong.

Store dele er af byen er som enhver anden asiatisk storby, men det helt voldsomme oplever man på hovedgaden, Bangla Road. Jeg vil nok bedst beskrive det, som Las Vegas på Speed. Om dagen er den proppet mit turistbutikker, der sælger diverse kopivarer og om aftenen er det mere eller mindre èn stor klub. Der er strippere, drag queens, høj musik og kæmpe meget fest. Det er lidt af en voldsom omgang, men når alt det så er sagt, så er det næsten en oplevelse, som man ikke må snyde sig selv for.

Læs også: Min store guide til Bali

Rejseguide til Phuket

Tuk Tuk-tur til Patong

Bang Tao Beach

Mit første besøg i Phuket gik til området omkring Bang Tao Beach og det er på mange måder, en stor kontrast til de førnævnte områder. Her er tempoet lang mere rolige, der er god plads på strandende og hotellerne er i den lidt mere eksklusive del. Her boede jeg bl.a på Cassia hotel, som er et rigtig fint og forholdsvis nyt hotel. Perfekt, hvis man gerne vil spare lidt på budgettet. I kan læse lidt mere i det her indlæg.

Jeg var også så heldig at få et par nætter på Banyan Tree, som nok er et af de mest vidunderlige hoteller, jeg har boet på. Det består nærmest af en lille by, hvor man bor i små huse, men private pools og haver og der er bestemt ikke sparet på faciliteterne. Her ville jeg meget gerne tilbage til, hvis jeg havde brug for et par rolige dage. Det har jeg også skrevet et indlæg om.

Jeg vil klart anbefale området omkring Bang Tao Beach, til et par, der gerne vil have lidt honey-moon-stemning. Men er man f. eks en flok veninder, der gerne vil have lidt fest og farver, så kommer man nok til at kede sig en smule.

REJSEGUIDE TIL PHUKET I THAILAND 1

Bang Tao Beach

Rejseguide til Phuket

Bang Tao Beach

HVAD SKAL MAN LAVE

Bådture til øerne

Har man besøgt Thailand før, så har man nok bemærket, at konceptet på mange måder er udflugter ud til diverse øer. Om det så er de helt små af slagsen eller en klassiske tur til Phi Phi. Alt kan lade sig gøre og det meste kan også klares på en dagstur. Mulighederne er uendelige og der er boder over alt, hvor man kan bestille og booke sig ind på ture.

Jeg kan klart anbefale at besøge en ø eller to, men man skal bare være opmærksom på, at de også er forholdvis turistede i højsæsonen og med mindre at man har en vild drøm om at opleve Phi Phi-øerne, så vil jeg også anbefale at vælge de lidt mindre.

Sidst, men ikke mindst, skal man også være opmærksom på, at man skal betale en turistafgift hver gang man går i land på en ø. For det meste er det kun omkring 100 Bhat (ca. 25 kr.) og pengene går selvfølgelig til vedligeholdelse af naturen og omgivelserne.

Kaster man sig ud i en længere bådtur, vil jeg klart anbefale, at man vælger de lidt større af slagsen eller en speedbåd. Selvom havet ofte ser fint og roligt ud, når man står inde på land, så er det ofte noget helt andet man møder, når man kommer ud og de bølger, er kun for de søstærke.

Læs også: Rejseguide til Playa Del Carmen, Mexico

Rejseguide til Phuket

Behandlinger

Thailand – og især Phuket, er et rent mekka, hvis man godt kan lide af få en god omgang massage, en manicure, pedicure og hvad der nu ellers findes af behandlinger. Der ligger mere eller mindre en skønhedsklinik på hvert gadehjørne og priserne er så lave, at det er svært ikke at lade sig friste af at komme tilbage til noget nyt, den næste dag. Hver gang jeg har besøg Thailand, har jeg fået lavet en food scrub og behandlingerne er nærmest bedre, end dem man får hos en specialist herhjemme.

Jeg vil selvfølgelig anbefale, at man lige tjekker stedet inden man går ind og sikrer sig, at det ser nogenlunde rent og hygiejnisk ud. Prisen er selvfølgelig en smule højere i dem med gode standarder, men stadig enormt lave.

Rejseguide til Phuket

Freedom Beach

Rejser man efter de helt vidunderlige strande, som man kender dem fra billederne af Thailand, så vil jeg klart anbefale, at man vælger Krabi-området eller en de utallige øer. I Phuket finder man mere store sandstrande med bølger og et vildere vand. Især på vestkysten, som er det område, jeg primært omtaler her. Dog lykkedes det os at finde en strand, som rent faktisk er den lidt besværlige tur.

Freedom Beach, som er placeret mellem Karon og Patong. Den har fået sit navn efter Tsunamien i 2004, da det eftersigende skulle være den eneste strand på kysten, som ikke tog nogen med sig i døden.

Der er to måder at komme dertil; via long tail-båd, som man kan tage fra Kata eller Patong eller med taxa eller Tuk tuk. Vi kom dertil på sidstnævnte måde og lad mig bare sige, at jeg var glad for at jeg havde taget fornuftige sko på.

Man bliver sat af på en parkeringsplads og derefter skal man følge en sti i retningen mod vandet. Der er rigtig mange trapper, mange bakker og i det hele taget, skal man forholdsvis godt gående, for at kaste sig ud på turen. Den er selvfølgelig klart værst på hjemvejen, hvor det går op ad hele vejen. Men det er bestemt turen værd, for stranden er smuk som bare pokkers. Her kan man snildt tilbringe en hel dag og der er også et lille udvalg af boder, der sælger mad og drikke, så man behøver ikke at medbringe en madpakke på den lidt besværlige tur.

Rejseguide til Phuket

Freedom Beach

HVAD SKAL MAN SPISE

Alene maden, er grund nok til at rejse til Thailand og på det punkt, er Phuket mindst ligeså skøn, som alle andre dele af landet. Som sagt kunne jeg sagtens diske op med et par restaurantanbefalinger, men menukortene ligner hinanden og for det meste smager det også ens. Men helt fantastisk. Er man helt lost får I lige et par af mine favoritter og klare anbefalinger:

Pad Thai

En ægte klassiker, som man på ingen måde må snyde sig for. Det salte møder det søde og alt hvad der bliver toppet med peanuts er jo bare en god idè. Det er desuden også en god ret, hvis man ikke har det helt godt med alt for spicy mad.

Panang Curry

Man må ikke rejse til Asien uden at prøve en curry eller to og min ultimative favorit er Panang. Det er en af de smage, hvor det hele går op i en højere enhed.

Papayasalat

Det var først på min seneste rejse, at jeg for alvor fik øjnene op for Papayasalaten. Men nu er den nærmest også røget direkte ind på førstepladsen over mine favoritsalater. De fleste af dem er dog toppet med tørrede rejer, så er man lidt sart, vil jeg anbefale, at man beder om at få den uden. Derudover skal man også bede dem om at skrue lidt nede for chilien, for ellers er det begrænset hvor meget man egentlig kan smage 😉

Frisk kokosis

Sydøstasien er et paradis, hvis man elsker alt med kokos. Det er vi nogen der gør. Mange steder kan man købe kokosis, som består af 100% kokos og det smager vitterligt som en bid af himlen.

Vandmelonjuice

I Thailand er det nærmest nemmere at få fat i en friskpresset juice, end i en flaske vand. De er alle gode, men særligt vandmelonjuicen er en vinder. Ren vandmelon som er blended med isterninger. Det lyder måske ikke specielt vildt, men tro mig, det er det og man kan drikke mange i løbet af en varm dag.

Rejseguide til Phuket

Papayasalat

Læs også: Rejseguide til Fantastiske Beirut

Rejseguide til Phuket

100% kokosis

Rejseguide til Phuket

Et sted i Pad Thai-himlen

GODT AT VIDE

Strande

Som sagt skal man ikke tage til Phuket for at opleve de klassiske smukke strande, som man forbinder Thailand med. I så fald kræver det, at man kaster sig ud på en lille dagstur.

Trafik

Som så mange andre steder i Asien, er trafikken crazy og man skal have tålmodigheden med sig. Man kan snildt komme til at holde i kø og derfor er det f. eks også en god idè at køre i god tid, når man skal i lufthavnen.

Den offentlige transport består af busser, som man snildt kan tage. Men de stopper hele tiden og er derfor også tidskrævende. Skal man f. eks fra Karon til Kata eller fra Kata-Karon til Patong, vil jeg anbefale at man tager en taxa eller en tuk tuk. Det koster mellem 200 og 500 Baht (ca. mellem 40 og 100 kr.)

Man kan få alt

Hver gang jeg rejser ud i verden, tager jeg altid et lager af de ting, som jeg er “afhængig” af med. I ved, mintpasteller, tyggegummi og den slags. Det behøver man ikke når man tager til Phuket. Man kan få det hele og der er nærmest ikke en gade, hvor der ikke ligger en 7/11.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments