En lille guide til Malmø

Her får I en lille guide til Malmø, for kan vi ikke blive enige om, at en lille getaway altid er tiltrængt og som bosiddende i København, er det jo helt fantastisk at have muligheden for at tage på et lille udlandsophold, hvor selve rejsen kun tager 20 min.

Hver gang jeg besøger Malmø, så bliver jeg virkelig overrasket over, at man kan hoppe på et tog, rejse i en god halv time og ende i et andet land, der giver den der klassiske følelse af at være ude og rejse. Det er man jo også, på den ene eller anden måde, men fordelen ved at tage en lille tur til Malmø er, at man sparer tid og alt det der lufthavnsbøvl, som hører med til de fleste weekendture. 

Malmø er en virkelig dejlig by og sådan et sted, hvor man snildt kan få et par dage til at gå. Den er hverken for stor eller for lille. Jeg sammenligner den ofte med skønne Aarhus. På mange måder minder de to byer om hinanden. Både hvad angår størrelse og også hvordan de ser ud. Den største forskel er sproget, valutaen og det faktura, at man kan finde en masse butikker og restauranter, som vi ikke har her i det danske land. 

Som et lille plus, så er den svenske krone relativt lav lige nu og derfor er der også gode penge at spare. Selvfølgelig har de store butikskæder huseret deres priser derefter, men det er stadig en smule billigere. 

Jeg har besøgt Malmø mange gange og det har jeg planer om at fortsætte med at gøre. Hver gang opdager jeg noget nyt, som byen har at byde på og derfor har jeg selvfølgelig samlet mine favoritter til en lille malmø guide.

Guide til Malmø

Hvis nogen af jer sidder med en plan over at tage et smut over sundet, kan jeg kun sige GØR DET. Og her får I lige mine bedste tips og tricks til turen. 

Guide til Malmø
Dubbel Dubbel
Guide til Malmø

Bedste restauranter i Malmø

Dubbel Dubbel

En vanvittig god restaurant, som serverer alt det bedste fra det asiatiske køkken. Her spiste jeg under mit sidste besøg, hvor vi bestilte menuen, hvor man får en masse små retter, der giver mulighed for at smage lidt af det hele. ALT er lækkert, betjeningen er god, deres drinks smager vidunderligt og så man man tilmed få en menu for under 200 danske kr. 

Mello Yello

Mello Yello er en god klassisk all around-restaurant, hvor som er et sted, hvor alle kan finde noget på menuen. Den består primært af klassiske svenske retter, men man kan også finde en god salat, pizza, burgere og salater. Alt sammen virkelig lækkert tilberedt. Derudover er den placeret centralt i byen og om sommeren kan man nyde varmen og solen på deres terrasse.

Surf Shack

Er man til en god burger (og hvem er egentlig ikke det?) Så SKAL man slå et smut forbi Surf Shack. Her får man altså en burger oplevelse ud over det sædvanelige. Der er mange forskellige versioner at vælge imellem og man kan selvfølgelig også få den vegetariske version. De har de lækreste sides (prøv lige deres garlic fries) og så er stedet helt low key og sådan et sted, man sagtens kan besøge med børn. Derudover er priserne heller ikke noget man kan klage over.

Mutantur

Mutantur er et sted, som jeg virkelig vil anbefale som et god aftensmad-spot. Det har en virkelig stort og lækkert menukort. De fleste retter er små og delevenlige og det største problem er, at det kan være svært at vælge. Man kan både finde noget til den lille sult og noget til den store. Stedet er i den lidt mere i “fine dining-afdelingen” uden at det er alt for meget. Og så er den desuden placeret ganske centralt i byen.

Shopping i Malmø

AB Småland

Den fineste interiørbutik på strøget, hvor man finder virkelig mange flotte dimser. Mangler man f.eks virkelig pænt sengetøj, som gode priser, så er det stedet. Stilen er meget rustik og måske lige “slidt og vidt” nok til min smag. Men kigger man på de enkelte ting og sager, så er det altså svært at gå tomhændet derfra. 

Granit

For mig er der ingen tur til Malmø, uden et besøg i Granit. Det er en interiør-butik, som man umuligt kan forlade tomhændet. De har alt fra små dimser som vaser, lysestager, notesbøger osv. til små møbler og ting, som man ikke anede at man manglede. Og priserne, de er desuden rigtig gode.

Hansa Malmø

Smut også forbi Hansa Malmø, som er en lille butiksarkade, hvor man bl.a finder & Other stories, weekday, Monki og H&M. Den svenske krone er lav lige nu, så der er gode penge at spare de steder. 

Guide til Malmø
Guide til Malmø

Overnatning i Malmø

Bedste budget hoteller i Malmø

Hotel Jørgen Kock

Snup en overnatning. Hotellerne er ganske billige. Vi boede f.eks på Hotel jørgen kock (elsker navnet) og bestilte 700 kr. for 2 personer. Og det var inkl. en ret god morgenmad. Det er et ganske fint hotel, som har det man skal bruge, for en simpel overnatning. Værelserne er store, placeringen er meget central og morgenmaden er virkelig god.

Moment Hotels

Er man til et hotel i smukke og instagramvenlige omgivelser, så skal man tjekke Moment Hotels. Det er placeret centralt i Malmø og tæt på både togstation, butikker og restauranter. Indretningen er simpel og skandinavisk og så er der desuden skønne fællesarealer med gratis kaffe og frugt.

Quality Hotel The Mill

Quality Hotel The Mill er placeret centralt i Malmø og er et perfekt hotel, hvis man blot skal have en enkelt overnatning. Værelserne er simple og minimalistisk indrettede. Desuden er der en lækker morgenmadsbuffet med i prisen og så har hotellet sin helt egen restaurant.

Bedste eksklusive hoteller i Malmø

Elite Plaza Hotel Malmö

Elite Plaza Hotel ligger i en smuk gammel bygning og indretningen er smuk og klassiske hele vejen igennem. Lige fra receptionen til værelser. Man kan bl.a være heldig at få et smukt badeværelse med marmor-klinker. Placeringen er central og tæt på alt hvad man har brug for og så er det også et af de hoteller, hvor man har adgang til fitnesscenter.

The Duxiana Malmö

The Duxiana er det perfekte hotel til dem, der virkelig sætter pris på kvalitet, design og god mad. Hotellet samarbejder med branded DUX som leverer senge og møbler til alle værelserne og så består deres morgenmadsbuttet desuden af økologisk og lokalt fremstillet mad. Her fornemmer man virkelig den høje skandinaviske standard og kvalitetsbevidsthed.

Clarion Hotel Malmö Live

Er man blandt dem, som vil være 100% sikker på, at man får en god og international standard og kvalitet, så skal man tjekke ind på Clarion Hotel. Et kæmpe hotel, som er placeret super centralt. Hotellet skulle eftersigende have en rigtig god restaurant og så finder man også en skybar på 25. etage med udsigt over byen.

En lille guide til Malmø 1
En lille guide til Malmø 2
Så glad ser man ud, når man er på vej på weekendtur til Malmø

Drinks i Malmø

Skal man ud og have en drink eller to så smut på Grand. En kæmpe spisebar, som ligger lidt skjult i en slags lagerbygning. Deres cocktails er virkelig gode og stemningen kan man ikke sætte en finger på. 

Har I mod på flere smutture, så tjek mine øvrige guides: En weekendtur til Brügge, En lille guide til Hamburg eller en guide til Malta.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments