Den lunefulde pollensæson

Annonce ALK Nordic, Pollentjek.dk

Forår og sommer er vidunderlige, især for os, der bor her i Norden. Hvert eneste år skal vi gennemgå en lang, trist, kold, våd og ikke mindst mørk vintersæson, så det ses næsten som en synd ikke at elske forår og sommer og betragte dem som årets positive sæsoner, hvor alt sker.

Jeg ved ikke med jer, men jeg kan næsten blive helt lykkelig, når jeg tænker på, hvordan det hele begynder i de spæde forårsdage. Først kommer lyset, og så begynder naturen så småt at spire, og til sidst kommer varmen, og på kort tid forvandles alt omkring os. Den klassiske maj-magi indtræffer, hvor alt er elektrisk grønt, og blomsterne blomstrer i fuldt flor og minder os om, at de lange, smukke og lyse sommerdage står for døren.

Men desværre er der også et “men”. Ikke alle mennesker oplever det på samme fantastiske og uproblematiske måde, som jeg lige har beskrevet. Med foråret, sommeren, varmen og det gode vejr kommer også pollensæsonen, og hvis man lider af pollenallergi, kan det virkelig sætte en stopper for glæden. Det kan endda nedsætte livskvaliteten, hvilket jeg selv har set ske for flere personer omkring mig.

Den lunefulde pollensæson 1
Den lunefulde pollensæson 2

Nedsat livskvalitet

Der er ingen tvivl om, at lidelser generelt nedsætter livskvaliteten, og hvis man lider af pollenallergi, kan det virkelig fjerne glæden fra hverdagen i de perioder, hvor pollentallene er høje. Man vil ofte opleve symptomer som nysen, kløende øjne og vejrtrækningsbesvær, som alt sammen bare er superirriterende. Disse symptomer kan gøre det svært at have en normalt fungerende hverdag og kan desværre også gå ud over det sociale liv og gode oplevelser. Pollenallergi kan også føre til søvnforstyrrelser, hvis man for eksempel er plaget af tilstoppet næse eller nyseanfald. Og vi ved alle sammen, hvordan det føles ikke at få sin nattesøvn i en længere periode.

Som barn var jeg selv ramt af pollenallergi, og jeg husker tydeligt, hvor intimiderende det kunne være. Jeg har altid været en forårselsker, men jeg mindes også tydeligt, hvordan glæden ved alt det gode kunne være svær, ja næsten umulig at få øje på, når alt blev overskygget af nyseanfald, den konstante kløe og den tunge og trætte krop.

Den lunefulde pollensæson 3

Hvad kan man gøre?

Alt det, jeg lige har beskrevet, er jo ikke ligefrem opmuntrende læsning – I know. Men den gode nyhed er, at der faktisk er hjælp at hente flere steder. På hjemmesiden Pollentjek.dk er der masser af hjælp at hente, og der er ingen tvivl om, at det vil være en god støtte i hverdagen for alle dem, der lider af den irriterende allergi.

For det første kan man dagligt tjekke ind og se dagens pollental. Her kan man hele tiden holde sig opdateret om, hvorvidt tallene er lave, moderate eller høje i det område, man befinder sig i, og det gælder flere forskellige pollentyper.

Er man i tvivl om, hvordan man kan indrette sin hverdag som pollenallergiker, så er der også god hjælp at hente på pollentjek.dk. Her kan man både få gode råd til, hvordan man skal forholde sig, når sæsonen er på sit højeste. Siden kan også bruges, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man lider af pollenallergi, da man her kan læse om de forskellige symptomer. Men vigtigst af alt kan man søge information om de forskellige former for behandling og hvilke muligheder, der er. Ligeledes kan man også finde oplysninger om, hvor man kan finde hjælp de forskellige steder i landet.

Alt i alt er Pollentjek.dk altså et virkelig godt værktøj, hvis man lider af pollenallergi eller kender nogen, der gør det.

Den lunefulde pollensæson 4
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email