TRAVELING ALONE #1

Som lovet får I nu en opdatering på, hvordan det går med at rejse alene og hvordan den første uge her i Californien er forløbet. Som sagt fornemmer jeg heldigvis, at man af jer finder det interessant. Det er jeg virkelig glad for.

 photo IMG_20150620_143837_zpsmumwtvfy.jpg

Til at starte med, må jeg hellere lige tilføje, at jeg generelt er ret god til at være alene. Altså nyde mit eget selskab og føle mig godt tilpas i det. I det hele taget er jeg også ret meget alene. Jeg bor alene og mange dage arbejder jeg også hjemmefra. Jeg keder mig aldrig, men jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at jeg aldrig føler mig ensom. For selvfølgelig gør jeg det. Ikke på den der måde, hvor jeg vil ønske, at der sad en ved siden af mig. Mere på måden, hvor det selvfølgelig kunne være rart, hvis der var nogen, der ventede på en derhjemme, som en roomie eller kæreste ville gøre.

En sjældent gang imellem, kan jeg også blive ramt af frygten af, om der overhovedet var nogen der opdagede hvis jeg døde? Men de tanker kommer jeg hurtig fra igen, når det går op for mig, at jeg faktisk har aftaler hver eneste dag med mine veninder, min søster eller resten af familie.
Og nok om det nu 😉 Det var blot for lige at nævne mit forhold til det der med at være alene.
Videre til min første uge her i Californien, som paradoksalt nok, har været en af de mindst ensomme, jeg længe har oplevet.

 photo P6170126_zpse9ztflgf.jpg

Mandag
Jeg forlader København med en 16 timers lang flyvetur foran mig. Jeg er selvfølgelig en lille smule nervøs og vil egentlig bare gerne have rejsen overstået med det samme. Jeg er ikke specielt glad for at rejse, da der altid er så meget ventetid og det kræver super meget tålmodighed, som jeg desværre ikke besidder.

Rejsen i sig selv går fint og uden problemer. Mit humør var dog ikke helt i top. Af en eller anden grund, så bliver jeg altid en smule sentimental, når jeg skal flyve lang. Spørg mig ikke hvorfor. Det blev heller ikke bedre af, at den første film jeg så på flyet var ?The theory of everything?. Den fik tårerne til at vælte ud og det faktum, at der ved min side sad et tysk par og snavede i alle 11 timer (no shit) gjorde bestemt ikke min tilstand bedre. På et tidspunkt følte jeg virkelig, at jeg havde taget verdens dårligste beslutning og overvejede nærmest at blive i San Francisco lufthavn når jeg landede, for at tage det første fly hjem 😉 Det ændrede sig heldigvis da jeg landede, og havde fået filmen og de irriterende tyskere lidt på afstand.

Jeg fandt hurtigt ud af at komme ind til byen og det hotel jeg havde booket, lå heldigvis lige ved en bart-station. Jeg fik tjekkede ind og fik mit værelse. Som i øvrigt var MEGET småt, når man tænker på den vanvittige pris jeg havde givet. Men det var fint, rent og rart.
Efterfølgende gik jeg ud og købte mig et amerikansk simkort og fandt en cafè, hvor jeg lige kunne nyde at jeg endelig var ankommet, tjekke op på mails, Instagram, Facebook og den slags. Jeg bestilte en fadøl og efter to tårer kunne jeg godt mærke, at jeg på det tidspunkt, ikke havde sovet i et døgn 😉 Da klokken var omkring 19, fandt jeg noget hurtigt mad og skyndte mig tilbage på hotellet, hvor jeg hoppede i seng og sov helt til næste morgen.

Tirsdag
Jeg startede dagen med en løbetur. Jeg har erfaret fra tidligere rejser, at det er den helt perfekte måde at få set en by på. San Francisco har så mange forskellige kvarterer og jeg har faktisk nærmest allerede set dem alle, fordi jeg også har brugt mine daglige løbeture som sightseeing.

Da jeg havde været i bad og gjort mig klar, hoppede jeg i mine sneakers, tog kortet under armen og brugte faktisk hele dagen på at gå rundt og kigge på byen, få en fornemmelse af afstandene og sugede i det hele taget bare alle de nye indtryk til mig.

Om aftenen havde jeg lavet en aftale med en fra Couchsurfing. Et sted som jeg virkelig kan anbefale, hvis man rejser alene. Alle byer har deres eget forum og i San Francisco?s forum, havde jeg, hjemmefra, bare eftersøgt nogen at hænge ud med. Jeg lyver ikke når jeg siger, at det væltede ind med henvendelser fra lokale, som gerne ville ?show me the city?. Dog kunne jeg hurtigt se en rød tråd, da 99% af dem var indiske mænd. Dem er der virkelig mange af i SF og de arbejder alle sammen i ?The tech-industry?. Dog har jeg ikke det fjerneste imod indere, så jeg kastede mig ud i det. Kl. 8 mødtes jeg så med ?Ravi? som heldigvis viste sig at være virkelig sød og rar. Vi faldt hurtigt i snak og han gav mig det ene gode tip efter det andet.

Efter et par øl følte jeg, at jeg lige havde lært mere om San Francisco end jeg nogensinde troede at jeg ville komme til. Vi tog videre på en anden bar, for at få en drink mere. Her gik det så op for mig, at Ravi nok var lidt mere på date end hvad jeg var. På et tidspunkt sagde jeg pænt tak for øl og brugte mit jetlag (som jeg ikke havde) som undskyldning for at smutte hjem. Det tog han meget pænt, og siden da har han faktisk været lidt min livline, når jeg havde spørgsmål om byen.

 photo P6170134_zpslorqkee5.jpg

Onsdag
Dagen lignede faktisk tirsdag. Jeg stod op, løb en tur og brugte igen det meste af tiden på at gå rundt. Jeg elsker at se byer på den måde, for man får så meget mere med, end når man sidder i en metro.
Om aftenen benyttede jeg mig endnu engang af Couchsufing. De forskellige byer har nemlig også et forum for events og der kunne jeg se, at det skulle være en pubcrawl for rejsende. Det ville næsten være dumt ikke at benytte sig af og det viste sig også at være lidt af en succes. Da jeg ankom til den første bar, var den allerede proppet med alle mulige forskellige og ret interessante typer. Både rejsende og lokale. Jeg købte straks en øl og allerede i baren, faldt jeg i snak med den første. Så kørte den ligesom bare derfra og jeg nåede virkelig at snakke med mange forskellige i løbet af aftenen, Langt de fleste rejste også alene og de fleste af de lokale dukkede også op uden hele deres omkreds. Det gør man åbenbart ret meget herovre ?

Torsdag
Torsdag startede også med en løbetur. Herefter gik jeg hele vejen fra mit hotel og ned til Wishermans warf. Det er San Franciscos ?havn? om man vil, men som også lidt af et turist-kaos. Dog et sted der skal ses, når man er der. Kan man lide fisk, så er jeg sikker på, at man også kan få noget rigtig godt af slagsen der. Jeg købte en sandwich som jeg spiste på en bænk, mens jeg stenede lidt over stedet. Efterfølgende tog jeg tilbage på hotellet, hvor jeg lige havde lidt blog-arbejde som skulle klares.

Flere af de lokale som jeg har mødt, havde fortalt, at der denne torsdag ville være fest og glade dage i SF?s hipster-park, Dolores Park. Det skulle jeg selvfølgelig ikke gå glip af. Så sidst på eftermiddagen gik jeg derned, købte en øl, satte mig i græsset og som det selvfølgelig sker, når man sidder der alene, så endte jeg med at falde i snak med folk omkring mig.

Efterfølgende smuttede jeg forbi en indisk-restaurant, som jeg også havde fået anbefalet. Alene maden i SF er grund nok til at rejse dertil 😉
Senere havde jeg en aftale med en veninde hjemmefra, som sjovt nok også var i SF på samme tid. Verden er altså lille. Faktisk så lille, at vi mødte hinden på gaden om onsdagen. Vi tog på en bar, fik et par drinks, talte om San Francisco, om arbejde derhjemme og alt muligt andet. Det var virkelig hyggeligt og rigtig rart lige at mødes med nogen man kender. Det giver en god form for tryghed ?

 photo P6170135_zpsq7cdcgoq.jpg

Fredag
I tror det er løgn, men fredag havde jeg endnu en aftale med en fra Couchsurfing. Han boede i Oakland, som er en by 15 min fra SF. Han forslog at jeg kom derover, da det lokale Baskethold, Warriors, åbenbart lige havde vundet NBA. Derfor ville hele holdet komme gennem byen i en parade. Så det det gjorde jeg selvfølgelig.

Toget derover tog jeg sammen med resten af San Francisco og jeg fornemmede hurtigt, at det nok var lidt af en big deal, det jeg skulle se. Det var det også og det var virkelig sjovt at opleve sådan en ægte amerikansk parade. Rygterne sagde, at Obama også var til stede 😉

Min nye couchsurfing ven var virkelig sød og vi snakkede godt sammen. Efter paraden tog vi toget til Berkley, hvor jeg fik set det flotte universitet. Derefter købte vi noget frokost og kørte op til et godt udsigts-sted, som han kendte. Og det var altså et okay spot, skulle jeg hilse og sige. Der sad vi et par timer, spiste, drak en øl og han fortalte mig en masse om lokalområdet. Ud påeftermiddagen sagde vi pænt farvel og aftalte, at vi skulle gøre det samme igen, hvis jeg vender tilbage til SF på min rejse. Det gode ved ham her var, at han tydeligvis også så det som en hyggelig aftale med en rejsende og ikke som en date.

Om aftenen havde jeg ikke lagt nogen planer, men helt spontant var der (igen) en fra Couchsurfing, som skrev og spurgte om jeg ville ud og drikke en øl. Egentlig orkede jeg det ikke helt og ud fra han profil kunne jeg se, at han også var en lille indisk mand, der arbejdede i tech-industrien. Men jeg tænkte ?yolo? og takkede ja til en enkelt drink. Det var dog ikke den helt store succes. For det første så han det allerede som en date fra starten og for det andet havde han fundet sig selv gennem yoga og Buddah og mente i øvrigt, at jeg burde flytte til SF lige med det samme, for byen manglede selvfølgelig en som mig. ?You can make it big here?, som han sagde.

Lørdag
Efter så mange dage, med nye indtryk, besluttede jeg mig for at tilbringe dagen helt alene. Det trængte jeg sjovt nok til. Jeg lejede en cykel og cyklede over Golden Gate. Det tog næsten hele dagen, fordi jeg også udforskede området på den anden side. Om aftenen gik jeg ud og spiste noget godt mad og havde egentlig besluttet, at jeg ville gå tidligt i seng.

På vej hjem til mit hotel, gik jeg forbi en bar, hvor der blev spillet livemusik, som virkelig lød godt. Det ville jeg ikke gå glip af, så jeg gik ind, satte mig i baren, købte en øl og hørte koncerten færdig.
Da den sluttede begyndte min sidemand at tale til mig. Han startede med at kommentere min læderjakke, som han synes var ?pretty awesome?. Først troede jeg at det var Hank fra Breaking bad (de af jer som kender til serien, ved godt hvilken type vi har med at gøre nu). Først overvejede jeg hvordan jeg hurtigst kunne komme væk derfra, men efter et lille stykke tid, gik det op for mig, at han faktisk var ret venlig. Så jeg blev hængende og fik en snak med ham. Ligesom resten af byen, arbejde han i Tech og tjente vist også lidt flere penge, end jeg nogensinde kommer til at drømme om.

 photo P6200125_zpscpmujydb.jpg

Søndag
Min sidste dag i San Francisco. Der gjorde jeg noget så vildt som at tage på en Tinder-date. Oh yes. Lad mig dog starte med at sige, at min date gjorde tog sig noget bedre ud på billeder, end i virkeligheden 😉 Når det så er sagt, så havde vi en rigtig hyggelig dag og det var sjovt at være på en date, på den amerikanske måde. Han boede også i Oakland, så der tog jeg hen. Vejret var skønt, så vi gik en tur rundt om en sø og drak en lemonade i solen. Som med alle de andre nye bekendtskaber jeg har stiftet den seneste uge, snakkede vi også om at ses igen, når jeg vender tilbage til SF. Men det skal man jo næsten sige, når man siger farvel, ik? Det lyder bare bedre end ?have a nice life?. Desuden er det vel også begrænset, hvor mange af mine nye venner jeg kan nå at se igen 😉

WOW? Det blev da en ordentlig omgang, jeg fik skrevet her og hvis i er kommet igennem det hele, så tager jeg virkelig hatten af. Noget siger mig, at det kun er mine venner og familie 😉

Jeg er netop taget videre til LA hvor der forhåbentlig venter flere oplevelser. Indtil nu kan jeg i hvert fald konstatere, at det hverken er farligt eller ensomt at rejse alene. Nok nærmere noget af det sjoveste og mest udfordrende jeg længe har prøvet.

Husk at I kan følge med i det hele henne på Instagram @Miekirstinequist.

 photo IMG_20150622_110201_zpsgycxxkme.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments