hjemmelavet ingefærshots

hjemmelavet ingefærshots
Hjemmelavet ingefærshots

Hjemmelavet ingefærshots med æble

Jeg ved ikke med jer, men jeg har altid været hende, der takkede pænt nej til et ingefærshot og jeg har aldrig så meget som overvejet at ligge det i kurven, på mine indkøbsture. Men så skete der det en dag, at jeg blev ramt af corona og min værste skræk blev en realitet: Jeg mistede min smagssands. Altså som i HELT mistrede. Intet smagte af noget som helst og det eneste jeg kunne fornemme var, om noget var sødt, salt, surt eller stærkt.

Jeg siger jer, at jeg var desperat og jeg kunne slet ikke falde til ro ved tanken om, at “den nok ville komme tilbage af sig selv, helt automatisk”. Midt i det skrækkelige kaos blev jeg, af denne kloge dame, tippet om, at noget, der faktisk kunne hjælpe det på vej, var ingefærshots. To sekunder senere var de klikket hjem på ugens indkøbsliste og det var her, at kærligheden opstod.

Jeg drak flere af dem dagligt, under mit sygdomsforløb og i dag kan jeg lykkeligt sige, at min smag selvfølgelig kom tilbage. Om det var med hjælp fra Ingefærshots eller om det rent faktisk bare skete helt af sig selv, finder jeg jo aldrig ud af.

Men som sagt, som opstod der pludselig en helt ny kærlighed og jeg havde fået en nyt fast element i min morgenrutine. Dog kommer vi ikke udenom, at sådan et enkelt shot godt kan have en pris på 20-30 kr. og så bliver det pludselig en dyr fornøjelse. Heldigvis fandt jeg hurtigt ud af, at man snildt kan lave dem selv og hvis jeg skal være helt ærlig, så smager de faktisk bedre.

Opskriften er en af dem, jeg har lavet igen og igen og som også er blevet justeret en smule hen ad vejen. Nu hvor den er præcis som den skal være, så skal I naturligvis ikke snydes for den. Der bliver til ca. 1/2 liter og for mig rækker det til en lille uge, med en daglig dosis.

hjemmelavet ingefærshots

hjemmelavet ingefærshots med æble

4,17 fra 6 stemmer

Ingredienser

 • 250 gram Ingefær
 • 5 dl vand
 • 1 æble
 • 2 citroner
 • 1 spsk honning
 • 1 spsk sukker

Noter

Hvis man ønsker en mindre sød version, så udelader man selvfølgelig bare sukker eller honning

Tilberedelse

 • Hæld vandet i en gryde og kog det op
 • Skræl Ingefæren og skær det i små stykker
 • Skær æblet i små stykker
 • Kom begge dele op i gryden og lad det koge i ca. 15 min
 • Tilsæt honning, saften fra citronerne og sukker og kog det yderligere i et par minutter
 • hæld det hele på en flaske gennem en sigte og lad det køle af
 • Sæt flasken på køl og nyd den løbende
hjemmelavet ingefærshots
Hjemmelavet ingefærshots

Ingefærshots med æble

De første par gange jeg kastede mig over hjemmelavet ingefærshots, så var det bare den helt klassiske version. Men jeg synes ligesom, at der manglede lidt. Og ja, så er jeg nok også typen, der ret godt kan lide my things a little sweet.

En dag prøvede jeg at tilføje et æble, som jeg skar i tern og det var som om, at det var præcis der, at koden blev knækket. I samme omgang tilsatte jeg også lidt ekstra sødme udover honningen i form af lidt sukker. Personligt synes jeg at det giver smagen et ekstra lækkert twist, men hvis man gerne vil undgå sukker eller køre den helt sunde linje, så kan man sagtens udelade det. Det er intet problem.

hjemmelavet ingefærshots
hjemmelavet ingefærshots

Okay, lad os bare være helt ærlige. Så er det jo ikke fordi Ingefærshots ligefrem smager vanvittigt godt. Altså de smager godt, men der jo ikke på den der trøffel-måde. For mig handler det faktisk ligeså meget om den der følelse de giver mig, når de bliver indtaget. Det er som om, at alt lige bliver frisket op og gjort klar til en ny dag – hvis det på nogen måde giver mening.

Det siger næsten sig selv, at jeg personligt foretrækker at drikke det om morgenen, men det er selvfølgelig helt op til den enkelte. Og her til sidst skal jeg ikke begynde at kloge mig på sundhed og den slags, for det ved jeg ærligt talt ikke specielt meget om. Men jeg har hørt, at Ingefær skulle være rigtig godt for både krop og sjæl, så det er jo udelukkende en win/win at kaste sig ud i sådan en omgang.

hjemmelavet ingefærshots
Hjemmelavet ingefærshots

Hvis I er på jagt efter flere opskrifter til morgenrutinen, så prøv også min veganske koldskål eller den gode klassiske hjemmelavede granola.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
4,17 from 6 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments