HJEMMELAVET GRANOLA MED KOKOS & KANEL

HJEMMELAVET GRANOLA MED KOKOS & KANEL 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgenmad er og bliver mit favoritmåltid. Hermed ikke sagt, at jeg er en af dem, som snildt kan spise morgenmad til aftensmad, for sådan har jeg det faktisk ikke. Men morgenmad er afgjort det måltid, hvor maden smager bedst, hvis I spørger mig. Der er bare ikke noget bedre end at vågne og vide, at noget af det første dagen byder på, er en stor kop kaffe og en frisk morgenmad.

Min favoritmorgenmad er afgjort yoghurt eller skyr og frisk frugt. Faktisk er det også hvad jeg spiser 9 ud af 10 gange og jeg tror kun det er når jeg besøger mine forældre, og den står på morgenbrød fra bageren, at jeg bryder den vane.

Sådan en omgang bliver unægtelig lidt mere spændende, hvis man tilsætter lidt granola og den slags findes der jo et hav af varianter af. Jeg husker tydeligt første gang jeg smagte det; det var på en ferie i New York for 5-6 år siden. Der boede vi lige ved siden af en diner, som serverede “homemade granola with fresh strawberries and yogurt“. Det smagte så fantastisk, at jeg endte med at spise det alle feriens 10 dage og fik aldrig prøvet noget som helst andet fra menukortet. Siden den dag, har min kærlighed til granola været ubetinget.

Sidst jeg besøgte mine forældre på Fyn, havde min mor lavet en hjemmelavet version og den smagte simpelthen, som en bid af himlen. Desværre kunne hun ikke huske hvad hun præcis puttede i, men i dag forsøgte jeg at genskabe den og hvis jeg selv skal sige det, så ramte jeg altså plet. PRØV DEN. jeres smagsløg vil takke jer og jeres dag vil starte bedre, så længe I har den på lager 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal du bruge (til et stort glas)

♥ 1 dl Hasselnødder

♥ 1 dl mandler

♥ 1/2 dl hørfrø

♥ 1/2 dl solsikkekerner

♥1/2 dl græskarkerner

♥ 1/2 dl kokosmel

♥ 1 dl rosiner

♥ 3 dl havregryn

♥ 1 lille spsk kanel

♥ 3 store spsk honning

♥ 2 store spsk kokosolie

HJEMMELAVET GRANOLA MED KOKOS & KANEL 2

Sådan gør du

♥ Start med at hakke hasselnødder og mandler. Man bestemmer selvfølgelig selv, om de skal være fine eller grove.

♥ Bland dem sammen i en skål med kernerne, havregryn, kokosmel, kanel og rosinerne og fordel det hele godt.

♥ Bland honning og kokosolien og varm det op, så konsistensen bliver flydende. Det kan både gøres i mikroovnen og i en gryde.

♥ Hæld honing og kokoolie-blaningen over granolaen og brug gerne hænderne, så det bliver fordelt godt og jævnt. Til sidst skal blandingen bare have en tur i ovnen på 150 grader i ca. 20 min. Husk at holde øje med den, for lige pludselig bliver den brændt og sort i kanterne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments