Stegte bønner med et asiatisk twist

Stegte bønner

Stegte bønner

Findes der noget bedre, end en rigtig god snack eller det helt perfekte tilbehør? Ikke hvis I spørger mig. Faktisk er jeg så vild med tilbehør eller side dishes, som man også kalder det, at jeg ofte springer hovedretten over og kun går med tilbehøret, når jeg er ude og spise.

Hjemme i mit eget køkken, går jeg heller ikke ned på tilbehøret og den opmærksomme læser ved også, at jeg er all about til snacks. Pt. er jeg helt besat af stegte bønner. Det kommer sig nok at, at de er i sæson netop nu og de findes på grøntsagshylderne i langt de fleste supermarkeder.

De friske bønner har mange gode muligheder og når de er en sæson, så kan man næsten altid finde dem i min grøntsagsskuffe. Men som sagt, er det de stegte bønner, som gang på gang slår benene væk under mig og i den her asiatiske version, bliver det ikke mere lækkert. De er perfekte som tilbehør og perfekte som en god snack. Ikke nok med, at de smager himmelsk, så kan de også laves på nul komma fem og de kræver et minimum af ingredienser. Prøv dem og så forstår I hvad jeg mener.

Stegte bønner

Stegte bønner med et asiatisk twist

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2
I alt15 minutter

Ingredienser

 • En poste friske bønner (ca. 300 gram*)
 • 1 spsk frisk hakket chili
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk sesamolie (rapsolie kan også sagtens bruges)
 • 1 spsk sesamfrø
 • Salt og peber

Noter

*hvis det ikke er sæson for friske bønner, så kan dem på frost også bruges. Her bliver de dog ikke helt så sprøde

Tilberedelse

 • Skyl og rens bønnerne i vand og skær enderne af
 • Varm olien på en pande og tilsæt hvidløg og chili og lad det stege i ca. 1 minut
 • Tilsæt bønnerne og steg i 5 min, mens du jævnligt rører rundt
 • Tilsæt sesamfrø og steg i 5 min mere eller indtil bønnerne er nok og sesamfrøene og blevet brune og gyldne.
 • Server straks med din yndlingsdip. Evt. en god goma dressing.
Stegte bønner

Friske bønner eller bønner fra frost

Når I kaster jer ud i opskriften her, så vil jeg klar anbefale at bruge de friske bønner. Måske er I endda så heldige, at kunne plukke dem hjemme i haven. Hvis det ikke er tilfældet og hvis de ikke er at finde på hylderne i supermarkedet, så kan I også sagtens bruge dem fra frost. Forskellen er, at de friske bønner er lang mere sprøde og får det der helt perfekte bid. Med frost-versionen bliver de lidt mere bløde, men de smager stadig dejligt. Jeg har forsøgt mig med begge dele og det har været en succes hver gang.

Andre versioner af stegte bønner

Som det fremgår af opskriften, så har den her version af stegte bønner et asiatisk twist. Sådan er de endt, fordi jeg er en af dem, der aldrig får nok af de spicy krydderier fra østen. Jeg ved også, at det langt fra er alle, der går det sådan.

Men der er der heldigvis hjælp at hente. Her kan man f.eks blot udskifte sesamolien med en olie med en neutral smag, chilien kan udelades og erstattes med andre gode smagsgivere. Det kunne f.eks være krydderurter som persille, rosmarin eller timian. Eller hvad med en version med en god revet parmesanost? Ja faktisk, så er det kun fantasien, der sætter grænser her.

Stegte bønner

Som tilbehør eller MED tilbehør

Som sagt, så er de stegte bønner det perfekte tilbehør. Jeg vil mene, at de kan spise til det meste. Skal måltidet være helt grønt, så kan de f.eks nydes sammen med en god asiatisk salat eller sammen med de lækre okonomiyaki. Så vil dine smagsløg virkelig blive forkælet. Men som sagt vil jeg mene, at vi her har at gøre med en så lækker snack, at de næsten kan udgøre et måltid i sig selv (okay, her vil mændende i mit liv nok ikke give mig ret, men you get the point) sammen med en lækker dip. Personligt elsker jeg at dyppe dem i en lækker goma dressing (jeg har bl.a delt en opskrift henne på TikTok) eller en simpel sød chili dressing.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments