Tomatsalat med gnocchi

Tomatsalat med gnocchi 1

Tomatsalat med Gnocchi

Tomatsalat, bønnesalat, kartoffelsalat eller bare en grøn salat. Hver og en er lige skøn på hver sin måde og for mig personligt, er det noget af det eneste, jeg har lyst til at spise om sommeren. Især når vi har en sommer, som den vi oplever i år, hvor varmen virkelig har bidt sig fast.

Når det så er sagt, så er der en lille del af mig, som måske holder aller mest af en god tomatsalat og over den seneste tid, har jeg lavet den her igen og igen og jeg må bare sige, at den smager fuldstændig himmelsk. Både fordi den er frisk, let, cremet og dejlig kold, men også fordi, den kan laves på ganske kort tid. Og jeg ved ikke med jer, men når varmen og sommerdagene buldrer derudaf, så er det der med at stå i køkkenet ved en ovn og varme kogeplader, det sidste jeg har lyst til. I denne tomatsalat, er gnocchi det eneste, der skal tilberedes og det kan man lige overskue.

Og nårh ja! Så kommer vi selvfølgelig heller ikke udenom, at det er netop nu, at tomaterne smager aller bedst. Eller fuldstændigt vidunderligt, fristes jeg næsten til at sige. I opskriften her, har jeg brugt forskellige farver af cherrytomater. I bund og grund, kan man nok ikke smage den helt store forskel, men det fine farvespil, giver altså lige lidt ekstra, hvis I spørger mig.

Tomatsalat med gnocchi 2

Tomatsalat med gnocchi

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

Tomat salat med gnocchi

 • 300 g cherrytomater (gerne både gule, røde og grønne for lidt ekstra farvespil)
 • 350 g gnocchi
 • 1 dl feta eller salatost
 • En håndfuld frisk persille
 • Olie til stegning
 • Salt & peber

Dressing

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 hvidvinseddike
 • 1 knust fed hvidløg
 • 1 tsk sukker
 • ½ tsk salt

Noter

Tip: de bedste Gnocchi finder man på køl hos Rema 1000

Tilberedelse

 • Start med at stege gnocchierne i olie eller smør og giv dem gerne rigeligt, så de bliver gyldne og sprøde.
 • Lad dem køle af, når de er færdige
 • Skær imens tomaterne i halve og hæld dem op i en skål eller i et fad.
 • Hak persillen og skær feta/salatosten i mindre stykker.
 • Tilsæt den afkølede gnocchi
 • Til sidst blander du dressingen og hælder den ud over salaten.
Tomatsalat med gnocchi 3
Tomatsalat med gnocchi

Byens bedste Gnocchi

Gnocchi, som i øvrigt stammer fra det vidunderlige italienske køkken og som bl.a består af kartofler og semolina, kan man efterhånden købe i de fleste supermarkeder. Måske ikke lige i Aldi og de små købmænd, men ellers er de at finde på hylderne rundt omkring.

Jeg vil alligvel anbefale jer at slå et smut forbi Rema 1000 og finde dem der. I hvert fald, hvis retten skal være helt perfekt. Størrelsen på dem er perfekt, når de skal fungere som tilbehør i en salat og så er konsistensen bare helt tilpas lækker og cremet.

Tomatsalat med gnocchi 4
Tomatsalat med gnocchi
Tomatsalat med gnocchi 5

Det gode tilbehør

Og hvad serverer man så til sådan en tomatsalat med Gnocchi, tænker I måske. Jeg er tilbøjelig til at svare ingenting, for jeg vil mene, at den fint kan stå som sin helt egen ret. Sådan har jeg i hvert fald spist den flere gange, over sommeren.

Men jeg må nok også erkende, at jeg er en simple gal, når det kommer til den slags. Så hvis jeg må komme med et par forslag, så tror jeg også, at den vil gøre sig rigtig godt sammen med en omgang tzatziki (så bliver vi i hvert fald i det sommerlige køkken). Hvis vi skal blive i det vegetariske hjørne, så er jeg sikker på, at et par grøntsagsdeller vil være en god partner og så måske også bare en lille omgang hjemmelavede fladbrød.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments