Kold kartoffelsalat med radiser og krydderurter

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat er for mig, den ultimative sommerret og smagen tager mig straks tilbage til min barndom og lange varme dage, med aftensmad i haven og grus i øjnene efter en hel dag i frisk luft, under åben himmel.

At sommeren langt om længe er kommet over os, kan vi heller ikke løbe fra og når de høje temperaturer og solen melder sin ankomst, så forsvinder min lyst til varm med, som noget af det første.

First world problem, I know, men det sætter alligvel sine begrænsninger, når man stadig gerne vil stimulere sine smagsløg og ikke mindst, sin sult. Det var præcis det dilemma jeg var i for et par dage siden, hvor jeg stod lidt uinspireret nede i Rema. Det var lige indtil jeg fik øje på en pose, med de fineste små nye danske kartofler. Problem solved, for jeg skulle selvfølgelig have den gode klassiske kartoffelsalat. Opskriften er den samme, som jeg vender tilbage til igen og igen og den skal I naturligvis ikke snydes for.

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat med radiser og krydderurter

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
I alt1 day 45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld friskhakket dild
  • 1 håndfuld friskhakket persille

Dressing

Tilberedelse

  • Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i 7-10 minutter.
  • Skær dem i halve eller den størrelse, du ønsker. Lad dem køle af.
  • Bland alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Hæld dressingen over kartoflerne og fordel den jævnt.
  • Hak persille og dild og bland dem i salaten.
Kold kartoffelsalat

Den magiske dressing

Når det kommer til salater, så vil jeg våge den påstand, at dressingen (eller marinaden, om man vil) er mindst ligeså vigtig, som selve grøntsagerne. Det kan gøre en kæmpe forskel og det er der, at rigtig meget af smagen ligger.

Selv har jeg en god håndfuld forskellige dressinger, som jeg laver igen og igen. En til det asiatiske hjørne, en til til mexicanske, en til det indiske, en til det mellemøstlige osv. Jeg har selvfølgelig også en til det danske og her vender jeg altid tilbage til den samme vinaigrette. Jeg har også delt den flere gange herinde. Bl.a på den skønne grønkålssalat.

Den fungerer hver gang og kan laves med ting, som de fleste kan findes i deres basislager. Den kan laves på nul komma fem og kan justeres, alt efter hvor sød, sur eller stærk man ønsker den.

Med andre ord: husk for guds skyld dressingen.

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat – mange muligheder

Som det næsten altid er med mine opskrifter, så skal de blot ses som vejledende og man tilsætte og tage fra, præcis, som man lyster. Jeg kunne forestille mig, at denne også vil være rigtig lækker, hvis man skiftede radiser ud med grønne asparges eller lod den bestå af begge dele. Det samme gælder med de friske grønne ærter – de vil også være et perfekt match. Måske skal jeg også lige tilføje, at da jeg spiste den fik jeg følelsen af, at den vil have rigtig godt af at få selskab af noget lækkert og cremet ost. F.eks fetaost eller en god mozzarella. Med andre ord, så er det kun fantasien, der sætter grænser.

Kold kartoffelsalat

Som tilbehør til

Det siger næsten sig selv, at en kold kartoffelsalat udgør en form for tilbehør. Server den til grillaften, sammen med friske majskolber, grillspyd eller andet godt fra grillen.

Står man ikke lige overfor en grillaften, så er den også så tilpas fyldig, at den sagtens vil kunne udgøre et godt måltid sammen med en anden salat. Det kunne bl.a være denne skønne broccolisalat med rødløg eller en blomkålssalat med mango, som er en af mine personlige favoritter.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments