Grønkålssalat med en vidunderlig vinaigrette

Grønkålssalat

Grønkålssæson rimer på grønkålssalat

Grønkålssalat er vist hvad man kalder en ægte vintersalat. Kan man egentlig overhovedet købe grønkål om sommeren? Uanset hvad, så er det i hvert fald sådan en salat, som jeg forbinder med de kolde måneder og som passer godt sammen med andet vintermad. Men det bliver den ikke mindre lækker af og personligt er det en af mine favoritter, når salaten bare skal være simpel.

Som sådan smager grønkålen jo ikke af specielt meget, men den har en struktur, som gør den sjov og anderdels at arbejde med. I sit rå format er den sej og nærmest sprød og kan være med til at give en slags fylde. Desuden kan den også bruges i varme retter, hvor den også fungerer som fylde eller den kan få en omgang olie, lidt lækre krydderier, lidt tid i ovnen og fungere som en lækker snack.

I denne grønkålssalat har jeg holdt den helt simpelt. Faktisk har jeg kun tilsat radiser og og ristede pinjekerner, som et lækkert crispy element og selvom det måske lyder lidt kedeligt, så er det alt andet end det.

Hele magien sker nemlig ved den vidunderlige vinaigrette. En vinaigrette, som jeg bruger igen og igen og som fungerer på mange salater. Hvis I kan lide den, vil jeg varmt anbefale at lave en ordentlig portion, hælde den på glas og opbevare den i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i nogle dage.

Men let’s get to it. Her kommer opskriften på den lækreste sprøde grønkålssalat.

Grønkålssalat

Grønkålssalat med en vidunderlig vinaigrette

5 fra 1 stemme

Ingredienser

 • 200 gram grønkål
 • 10 radiser
 • En håndfuld ristede pinjekerne

vinaigrette

 • ½ dl honning
 • ½ dl olivenolie
 • ½ dl citronsaft
 • ½ dl hvidvinseddike
 • 2 tsk dijonsennep

Tilberedelse

 • Skyl grønkålen grundigt og hak den fint.
 • Skyl radiserne og skær dem i tynde strimler.
 • Bland grønkål og radiser i en skål.
 • Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld den udover salaten.
 • Rist pinjekernerne på en pande og fordel dem over salaten.
Grønkålssalat
Grønkålssalat

Den bedste vinaigrette

Som sagt er det en yderst simpel salat, som vi er ude i her og derfor er det dressingen, der gør den helt store forskel. Med andre ord, så må i for guds skylde ikke udelade den. Og der er ingen undskyldning, for den her består af ingredienser, som de fleste af os har i vores basislager og så smager den ganske enkelt bare himmelsk.

Grønkålssalat

Det gode tilbehør

Sådan en simpel grønkålssalat kræver naturligvis noget lækkert tilbehør. Her vil jeg påstå, at det nærmest kun er er fantasien, der sætter grænser. Sidst jeg serverede den, var det med denne lækre trøffelpasta men den vil også være den perfekte partner til et godt stykke kød eller nogle lækre vegetardeller. Igen, så kan den fungere sammen med hele – vigtigst af alt er bare, at I ikke glemmer den skønne vinaigrette.

Grønkålssalat
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments