Pasta med trøffel og parmesan

Pasta med trøffel

Pasta med trøffel og parmesan

Pasta med trøffel og parmesan – Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det er det ikke. Faktisk er vil jeg gå så langt som at påstå, at det er en af de nemmeste og hurtigste opskrifter, I finder her på domænet. Den kræver blot to ting; En stor kærlighed til pastaretter proppet med smag og en god trøffelolie.

En god trøffelolie

Og med en god trøffelolie, mener jeg ikke bare den normale til en halvtredser i Føtex. Nej, det skal være en af de dyre og en af dem, der virkelig smager af noget. Som de fleste andre, så kan jeg slet ikke få nok af trøffelsmagen. Hver gang jeg spotter noget med trøffel-flavour, løber mine tænder i vand. Om det så er nødder, chips, salt, mayo osv. Men som I nok også ved, så koster ægte trøffel spidsen af en jetjager og sådan en omgang kræver det heller ikke, for at opnår de gode runde og fede smag. I hvert fald ikke hvis I spørger mig.

Grunden til, at min holdning til at investere i en god og dyr trøffelolie er så stålfast, er ganske enkelt fordi, jeg taler af erfaring. Igennem årene, har jeg købt flere af de “budgetvenlige” trøffelolier og har bare aldrig helt kunne fået det ud af dem, som jeg håbede. Jeg endte med at kaste mig ud i en lille research og kom frem til, at det var hvid trøffelolie, som man skulle kaste sig over. For et par uger siden fandt jeg denne fra La Tourangelle i Meny. Jeg tog chancen og betalte lidt ekstra og så skete der altså magi. Den smager SÅ godt og det kræver kun et par dråber og så kan en helt pastaret få den skønneste trøffelsmag.

Siden har jeg haft gang i den helt store trøffelfest herhjemme. Jeg har bl.a blandet den op i min mayo og brugt den som dip til hjemmelavede pomfritter. Senest kastede jeg mig ud i en god klassisk pastaret med champignon, spinat og fløde og holy moly hvor var det lækkert. Så lækkert, at I selvfølgelig ikke skal snydes for opskriften.

Pasta med trøffel

Pasta med trøffel og parmesan

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 200 gram pasta
 • 75 gram frisk spinat
 • 200 gram champignon
 • 250 ml madlavningsfløde
 • 0.5 dl hvidvinseddike
 • 1 spsk smør
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dl revet parmesan
 • 2 spsk trøffelolie
 • 1 håndfuld frisk rosmarin
 • Salt og peber

Tilberedelse

 • Sæt pasten til at koge efter anvisning på pakken.
 • Knus hvidløg og skær champignoner i tynde skiver. Steg dem på en pande i smør.
 • Når champignonerne er bløde og brune tilsættes hvidvinseddike og madlavningsfløden. Lad det småsimre i ca. 5 minutter
 • Tilsæt den færdigkogte pasta, salt og peber og fordel det hele godt.
 • Tilsæt den friske spinat og rør godt rundt i retten imens.
 • Når spinaten er “skrumpet” tilsættes parmesanen og den friske rosmarin.
 • Slut med at tilsætte trøffelolien.
Pasta med trøffel

Pasta, pasta, pasta

Tænk engang, at vi kun skal få måneder tilbage før jeg ville have påstået, at jeg ikke var en pasta-pige. Men altså, man har (åbentbart) et standpunkt til man tager et nyt. I dag er situationen en helt anden og hvis der er noget jeg spiser ofte, så er det pasta.

Jeg aner virkelig ikke hvorfor jeg gik rundt og var lidt sur på pasta i SÅ mange år, for det er jo en vidunderlig spiste. Herinde har der også været lidt mere pasta på programmet, end der plejer at være. Senest i forbindelse med en omgang vegetarisk bolognese og en anden lækker vegetarisk version med aubergine og champignon. Og jeg kan med sikkerhed sige, at den her opskrift ikke bliver den sidste.

Pasta med trøffel

De magisk trøffeldråber

Og her har vi så det lille vidunder. Min hvide trøffelolie. Som I kan se i opskriften, så kræver det virkelig ikke mange dråber, for at få hele pastaen til at smage af trøffel. Men andre ord, så er den drøj i brug og sådan en omgang her, kommer til at holde i lang tid.

Pasta med trøffel
Pasta med trøffel

Cherry on top

Når retten er færdig kan man give den et ekstra touch og toppe den med friskrevet parmesan og lidt frisk rosmarin. Parmesan kan man jo næsten ikke for meget af, vel? On the side kan også også anbefale friske tomater eller en helt simpel grøn salat. Hvis man går all in på kulhydraterne, så er jeg sikker på, at et godt stykke brød også vil være en perfekt partner.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments