PASTA MED CHAMPIGNON OG AUBERGINE

Pasta med champignon og aubergine - en hverdagsfavorit

Pasta med champignon og aubergine – en ny hverdagsfavorit

Man har et standpunkt, til man taget et nyt og hvis I havde spurgt mig for et par måneder siden, havde jeg påstået, at jeg bestemt ikke var en pasta-pige. Ikke at jeg ikke kunne lide pasta (for hvem kan ikke det?) men det på den der måde, hvor jeg ikke helt kunne forstå hypen og hvis jeg skulle vælge, vil jeg 100 gange have en lækker pasta. Så skete der lige pludselig et eller andet og nu har jeg efterhånden lavet den her pasta med champignon og aubergine en god håndfuld gange, over de seneste måneder.

Jeg tror at det hele begyndte tilbage i foråret, hvor jeg fik leveret en måltidskasse fra Simple Feast. Her var en af retterne, netop en pasta med champignon i en hvid cremet sauce. Først var min tanke lidt “øv” men det skulle jo laves og spises. Det endte med, at retten blev en af mine favoritter og det gik op for mig, hvor lækker, fyldig mættende den var og ikke mindst, hvor nem den også var at lave.

Det geniale ved pastaretter (udover at de smager himmelsk) er netop, at det kun er fantasien der sætter grænser. Eller næsten da. Det samme gælder den her opskrift. Se den som vejledende, for som sagt har jeg selv lavet den flere gange og hver eneste gang, har haft sin egen variation. Jeg har ganske enkelt bare været lidt kreativ med de grøntsager jeg har haft i køleskabet og det eneste der har været gennemgående er champignonerne og cream cheese’en. Èn gang brugte jeg squash, en anden gang brugte jeg broccoli og denne gang brugte jeg aubergine. Alle har været gode, men jeg må indrømme, at aubergine er min favorit. Der sker bare et eller andet magisk med den grøntsag, når den bliver stegt i lækre krydderurter.

Jeg siger det lige èn gang til; den cremede, fyldige og mættende pasta med champignon og aubergine er en af mine nye hverdagsfavoritter og derfor skal I naturligvis ikke snydes for opskriften.

Prøv også: Vegetar lasagne med spinat

Pasta med champignon og aubergine - en hverdagsfavorit

PASTA MED CHAMPIGNON OG AUBERGINE 1

Pasta med champignon og aubergine

4,67 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
45 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 2 fed hakket hvidløg
 • 1 Aubergine
 • 4 klumper hakket spinat fra frost
 • 1 dl hvidvinseddike
 • ½ pakke cream cheese (ca. 100 gram jeg brugte Philadelphia)
 • 1 dl revet parmesanost
 • 1 spsk hakket rosmarin (kan udelades)
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • Olivenolie

Noter

Aubergine kan skiftes ud med andre grøntsager. Kun fantasien sætter grænser. 

Tilberedelse

 • Start med at rense og skære champignonerne i skiver og skær auberginen i mindre tern. Steg dem på en pande sammen med hvidløg, indtil de begynder at tage farve. Tilsæt herefter hvidvinseddiken.
 • Tilsæt den frosne spinat og lad det blande sig sammen med de øvrige ingredienser. Hvis det hele bliver lidt tørt, så tilsæt blot lidt vand under processen. Når alt spinaten er tøet op og massen stadig har en god og fugtig konsistens, er man good to go.
 • Tilsæt cream cheese og fordel det jævn med de øvrige ingredienser. Tilsæt rosmarin, salt og peber og smag til.
 • Til sidst skal den kogte pasta tilsættes og fordeles med grøntsagerne og saucen.
 • Slut med et at pynte retten med den friske parmasan og friske basilikum

Prøv også: Vegetarlasagne med aubergine 

Pasta med champignon og aubergine - en hverdagsfavorit

Prøv også: Broccolisalat med rødløg

Pasta med champignon og aubergine - en hverdagsfavorit

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments