KONKURRENCE: DEN SMUKKESTE TASKE FRA ADAX (BLOGGENS 10 ÅRS FØDSELSDAG)

VEGETAR LASAGNE MED AUBERGINE OG GRØNTSAGER

Lasagne! Den gode klassiske ret, som de fleste af os nok er vokset op med og som de fleste af os, nok også har elsket det meste af vores liv. Jeg husker i hvert fald tydeligt, hvordan det var min ultimative livret i mange år. Selv da jeg flyttede hjemmefra, blev det ved at være en af de retter, som jeg lavede igen og igen. De seneste år har den dog været lagt lidt på hylden og jeg har nok brugt mere tid på at lave nye og spændende retter.

Så skete der det, at jeg en dag for ikke så længe siden, fik en pludselig træng til den gode klassiske ret. Med mornaysauce og hele baduljen. Nu er det jo så også sådan, at jeg er svært glad for grøntsager og for at prøve nye ting, frem for de traditionelle og derfor besluttede jeg mig for at kaste mig ud i en vegetarisk version, tilsat lidt flere grøntsager, end den lasagne, jeg ellers er vokset op med. Jeg serverede den for min madklub tidligere på ugen og hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet rigtig godt og mine gæster sagde det samme.

Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for og husk, at det kun er fantasien, der sætter grænser for indholdet. Jeg er sikker på, at de fleste grøntsager vil fungere ganske fint deri. Derudover er det også helt okay at købe en færdiglavet mornaysauce, hvis man ikke orker at stå og bikse en sammen selv.

Læs også: Vegetarisk Tikka Masala 

Vegetar lasagne

Vegetar lasagne: Det skal du bruge (til 4 personer)

● Et stort løg

● 3 fed hvidløg

● Olie til stegning

● 2 dåser hakkede tomater

● 2 dl vand

● 1 stort squash eller 2 små

● En god håndfuld champignon

● 2 auberginer

● Ca. 4 lagsaneplader

● En tsk revet muskatnød

● 1 spsk oregano

● Salt og Peber

● En håndfuld revet ost til topping

Mornaysauce

● 2 Spsk hvedemel

● 4 dl mælk

● ca. 150 gram revet ost

● 50 gram smør

● Lidt revet muskatnød

● Salt og peber

Vegetar lasagne

Læs også: Vegetarisk Shepards Pie med søde kartofler

Sådan gør du

● Hak løg og hvidløg og steg dem i en lidt olie i en stor gryde, indtil de er gyldne

● Skær squash og champignoner i mindre stykker eller skiver og hæld dem op i gryden sammen med løg og hvidløg.

● Tilsæt krydderier, hakkede tomater og vand og lad det hele stå og småsimre i et godt stykke tid. Gerne i over en halv time.

● Skær auberginer i tynder skiver på den lange side.

● Find en ny lille gryde til mornaysaucen og start med et piske melet sammen med to spsk af mælken. Tilsæt derefter resten af mælken stille og roligt, mens du pisker.

● Tilsæt smør og fortsæt med at piske

● Slut af med at tilsætte osten og krydderierne, mens du bliver ved med at piske. Det er ret vigtigt med alt det piskeri, så der ikke opstår klumper. Når saucen har en fin konsistens, kan du roligt slukke for den.

● Find et ildfast fad og begynd langsom at opbygge lagsanen. Først med et lag af grøntsagssaucen, så et lag af mornaysaucen og slut af med et lag med Auberginer. Fortsæt indtil det hele er brugt op og lad gerne et af lagene bestå af lasagneplader. Det gør altså lige konsistensen lidt ekstra lækker.

● Bag det hele i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Giv den lige en god håndfuld revet ost på toppen i de sidste 10 minutter. Cherry on top, vil jeg kalde det.

Vegetar lasagne

Læs også: Pull apart brød med ost, smør, hvidløg og Basilikum

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE: DEN SMUKKESTE TASKE FRA ADAX (BLOGGENS 10 ÅRS FØDSELSDAG)