VEGETARISK SHEPARDS PIE MED SWEET POTATOES

Vegetarisk Shepards pie

Vegetarisk Shepards Pie

Shepards Pie er en god klassisk ret, som både er mættende, fyldig og relativt nem at lave. Den oprindelige version kommer med (almindelige) kartofler og hakket oksekød og kan, hvis I spørger mig, være lidt af en voldsom omgang. Altid MEGET tung. Derfor har jeg taget mig den frihed og eksperimentere lidt i køkkenet, for at finde frem til en lidt sundere og lettere version. Og hvis jeg selv skal sige det, så er det faktisk lykkedes ganske fint.

Faktisk er det første gang nogensinde, at jeg kaster mig ud i en Shepards Pie. Altså i selv at lave den. Den originale version fik vi af og til i min barndom. Denne alternative version, er både er vegetarisk (eller faktisk vegansk) og med krydderier, der giver den et mexicansk twist. Jeg serverede den for min madklub i sidste uge og de hilser og siger, at den er godkendt.

Derudover er det en ret, som luner på alle måder. Som sagt er den både varm og fyldt med smag. Desuden er den også fryse-venlig, så hvis man ikke lige har en madklub med stor appetit at servere den for, så er der stadig god grund til at kaste sig ud i projektet.

Desuden er den også forholdvis nem at lave og selve forberedelsen kan man klare på under en halv time. Derefter skal den bare stå i ovnen og hygge sig.

Opskriften får I her

Vegetarisk shepards pie

Vegetarisk Shepards Pie

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4
Tilberedelse1 time

Ingredienser

 • 4-5 søde kartofler
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 dåser flåede tomater
 • 1 dåse sorte bønner
 • 1 dåse kindneybønner
 • 1 dl belugalinser (færdigkogte)
 • 1 gulerod (hakket i små stykker)
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 knivspids cayennepeber
 • salt og peber
 • olie til stegning

Tilberedelse

 • Start med at skrælle og skær de søde kartofler i små stykker. Kog dem indtil de er møre (ca. 10-15 min)
 • Hak løg, hvidløg og guleroden og svits dem i lidt olie.
 • Tilsæt krydderierne og fordel dem jævnt.
 • Tilsæt bønner og linser og derefter de hakkede tomater.
 • Lad det småsimre i små 10 minutter.
 • Mos de søde kartofler med en gaffel og tilsæt evt. lidt vand og godt med salt.
 • Hæld bønnemassen over i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen over, så den fungerer som låg.
 • Bag den i ovnen i ca. 30 min.

Okay, jeg indrømmer gerne, at det her langt fra er de bedste billeder, der har været bragt i bloggens historie og jeg kan heller ikke løbe fra, at jeg har været tæt på at droppe at dele dem. MEN men men hvad man ikke får i skønhed, det får man så til gengæld i smag, det tør jeg godt at love.

Vegetarisk Shepards pie
Vegetarisk shepards pie

Det perfekte tilbehør

Og så er der jo det klassiske “hvad skal vi spise til-spørgsmål”. Her vil jeg nok anbefale en god klassisk og relativ simpel grøn salat ala den her, som passer til alt. Måske nogle grøntsagstænger eller et par lækre faldbrød.

Hvis I har mod på at kaste jer ud i nogle andre vegetariske, lune og varme retter, så kan jeg varmt anbefale min vegetariske lasagne med spinat eller den gode ratatouille med mozzarella.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments