Ratatouille med mozzarella

ratatouille med mozzarella

Ratatouille – en ægte klassiker

Vi skal ikke mange måneder tilbage i tiden, før jeg aldrig havde kastet mig ud i en hjemmelavet ratatouille. Spørg mig ikke hvorfor, for den er hverken svært, bøvlet, krævende eller dyr at lave. Derimod er det en ualmindelig lækker hverdagsret, som falder i god jord hos langt de fleste smagsløg.

Ratatouille har sine rødder i det franske og hvis man går efter den helt originale version, så består den af tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine. Det er også de grøntsager, som jeg har taget udgangspunkt i, i denne opskrift. Men, jeg har alligvel tilladt mig at give den et lille italiensk touch, med hjælpe fra krydderurter som oregano og frisk rosmarin. Og så selvfølgelig den friske mozzarella. De kan naturligvis sagtens udelades, men hvis I spørger mig, vil det være synd og skam. I det hele taget er mozzarella bare altid en god idè-

Som sagt, kan jeg slet ikke forstå, hvorfor ratatouille først nu er blevet en af de retter, jeg laver igen og igen. Selvfølgelig fordi den smager himmelsk – for det gør den. Men også fordi den er nemmere end nem, relativ billig og ikke mindst frysevenlig. Opskriften her er til tre personer, hvis den skal udgøre en hovedret og jeg har både serveret den for gæster og lavet en portion til mig selv og efterfølgende frosset de to resterende portioner ned.

Opskriften får I lige her 🖤

ratatouille med mozzarella

Ratatouille med mozzarella

5 fra 3 stemmer
Antal: 3
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Tomatsauce

 • 4 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 spsk hvidvinseddike
 • 1 håndfuld frisk rosmarin
 • 1 spsk oregano
 • 1 tsk salt
 • Peber

Ratatouille

 • 1 Aubergine
 • 1 Squash
 • 1 rødløg
 • 2 tomater
 • 1 kugle frisk mozzarella

Noter

Husk at lade retten køle i min. 10 minutter, efter den kommer ud af ovnen. Den skal have plads til at sætte sig og køre af. 
Den kan spise som hovedret sammen med en lækker salt og godt brød, eller som tilbehør til kød eller en pastaret. 

Tilberedelse

 • Tænd ovnen på 200 grader
 • Hak hvidløg og løg i mindre stykker og svits det i olivenolien i en gryde.
 • Tilsæt hvidvinseddike, tomatpure og krydderier og lad det stege i et lille minut.
 • Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i ca. 15 minutter.
 • Skær imens alle alle grøntsagerne i tynde skiver.
 • Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad.
 • Fordel grøntsagerne i fadet. Gerne med adspredelse, så det bliver forskelligt fordelt.
 • Bag ratatoullien I ovnen i ca. 20 min. Tag den herefter ud og fordel mozzarellaen i små “totter” over hele retten.
 • Bag den i yderligere 15 min.
 • Retten er færdig når grøntsagerne er møre og mozzarellaen er smeltet og gylden. Når den kommer ud af ovnen skal den stå i minimum 10 minutter (og gerne længere) så den kan sætte sig og køre af.
ratatouille med mozzarella

Det perfekte tilbehør

Og nu til det klassiske “hvad skal vi spise til-spørgsmål”. For som nævnt, så er ratatouille en ret, der sagtens kan udgøre en hovedret. Selv foretrækker jeg at spise den sammen med en forholdsvis simpel grøn salat og så naturligvis noget godt brød on the side. Hvis man virkelig er i humør til madlavning, så kan jeg anbefale mine nemme fladbrød, der kan laves på nul komma fem.

Ratatouille kan naturligvis også fungere som en omgang lækker varm, fyldig og mættende omgang tilbehør. F.eks til et godt stykke kød. Tidligere på ugen serverede jeg den for min søster sammen med en omgang klassiske kødboller med parmesan. Skal det være helt vegetarisk, så kan jeg også varmt anbefale dem her fra Emma Martiny.

ratatouille med mozzarella
ratatouille med mozzarella
ratatouille med mozzarella

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments