VEGETARISK TIKKA MASALA – NEM, SUND OG SIMPEL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Faktisk har jeg aldrig været specielt stor fan af varme retter og synes hurtigt, at for meget varmt mad, kan blive lidt voldsomt. I ved, på den der måde, hvor man både får dampende varme ris, dampende varm sovs og dampende varme grøntsager.

Dog er der en enkelt undtagelse og det er, når vi har de her kolde vinterdage, hvor varm mad og drikke, er det eneste som kan tø mig op 😉 I går havde jeg en tætpakket eftermiddag og havde ikke specielt meget tid til at lave mad. I sådan en situation, ville jeg normalt have købt en salat som take away, men jeg havde brug for noget varmt.

Derfor besluttede jeg mig for at kaste mig ud i en nem simreret, hvor jeg ville bruge så mange af mine krydderier, som overhovedet muligt 😉 Opskriften virker måske lang og uoverskuelig, men det meste er egentlig bare krydderier og der kan man jo vælge til og fra, alt efter smag og behag.

Jeg spiste den med boghvede og creme fraich. Havde jeg haft frisk koriander, så havde det helt sikkert sat prikken over i’et.

Det skal du bruge (til 3-4 personer)

 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 cm frisk ingefær
 • olie til stegning
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 3 tsk tomatpure
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dåse kikærter
 • 1 spsk garam masala
 • 1,5 spsk karry
 • 1 spsk gurkemeje
 • 1 spsk stødt koriander
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 knivspids cayennepeber
 • Salt og Peber

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg groft og steg dem i en gryde, til de bliver gyldne.
 • Sku ned for blusset, så det er meget lavt og tilsæt ingefær og tomatpure.
 • Tilsæt alle de andre krydderier og hvis det bliver for “tørt” eller hvis det begynder at brande på, så kan man sagtens tilføje lidt vand.
 • Tilsæt de flåede tomater og kikærter og lad det simre i 5-10 minutter.
 • Slut af med at tilsætte kokosmælken og lad gerne retten stå og simre i 15-20 min inden den spises.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments