Vegetarisk bolognese

vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese er et ualmindeligt lækkert alternativ til den klassiske spaghetti kødsovs, som de fleste af os er vokset op med. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at den er endnu bedre og mindst ligeså nem at lave. Egentlig kan sådan en omgang bikses sammen af ting, som de fleste af os har i vores basislager.

De rigtige krydderier

Selvom den ikke indeholder en lang liste af forskellige krydderier, så er den stadig proppet med smag. Jeg har bl.a tilsat røget paprika for at give det hele lidt et lille twist og jeg vil varmt anbefale ikke at udelade det.

Jeg ved ikke med jer, men jeg husker mest de der klassiske barndomsretter som bolognese ikke smagte af specielt meget andet end flåede tomater. Lidt synd og spild af et godt måltid, hvis I spørger mig. Heldigvis lærer man med alderen og hvis der er noget jeg har lært inden for madkunstskaben, så er det, hvor stor en forskel de rigtige krydderier gør og hvor vigtigt det er ikke at udelukke dem.

Det er lidt den samme huskeregel jeg gik efter, da jeg lavede den gode klassiske Ratatouille i sidste måned. Egentlig smager en omgang grøntsager og flåede tomater ikke af det store, men så snart de får selskab af de rigtige krydderier, opstår der magi.

Men tilbage til bolognesen, for opskriften får I lige her

vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

5 fra 1 stemme
Antal: 4
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 2 dl grønne linser
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 spsk tomatpure
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • ½ chili
 • 2 gulerødder
 • 250 gram champignon
 • 2 dl fløde (alternativt, madlavningsfløde)
 • 3 dl vand
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 spsk oregano
 • Olie til stegning
 • Salt og peber

Noter

Spis den med pasta og revet parmesan
Tip: Den klassiske fløde kan sagtens erstattes af madlavningsfløde

Tilberedelse

 • Start med at hakke alle grøntsagerne i mindre stykker
 • Svitst løg, hvidløg og chili en gryde med lidt olie. Når løgene er gyldne tilsættes den røgede paprika og efterfølgende tomatpure.
 • Tilsæt gulerødder, champignon og linser og bland massen godt sammen.
 • Tilsæt de flåede tomater og lad det stå og småsimre i ca. 20 minutter
 • Tilsæt løbende lidt vand. Afhængigt af hvor tyk, du ønsker sovsen
 • Tilsæt fløden efter 20 minutter og lad den simre yderligere i 5 minutter
 • Smag til med oregano, salt og peber
vegetarisk bolognese
vegetarisk bolognese
vegetarisk bolognese

Det perfekte tilbehør

Nu snakker vi jo om bolognese og derfor vil det næsten være lidt fjollet at foreslå noget som helst andet end en god omgang pasta. Så husk pastaen.

Derefter vil jeg foreslå en anden obligatorisk ting: frisk parmesan. Hvad var Bonnie uden Clyde eller brød uden smør? Parmesanen giver det sidste touch og med den på, vil jeg vædde med, at selv den mest kødspisende, vil kunne forelske sig i en vegetarisk bolognese.

vegetarisk bolognese

Klar på flere vegetariske retter?

Som jeg vist har fået udtalt mig om et par gange herinde, så er jeg ikke vegetar, men jeg går stærkt ind for, at man skærer kødet fra når man kan og der findes jo så mange gode muligheder. Jeg kan f.eks varmt anbefale min førnævnte Ratatouille, som jeg har givet et lille italiensk twist med et par krydderier og frisk mozzarella. Hvis vi skal holde os lidt i pasta-land, så er der også den lækre vegetariske lasagne med spinat eller pastaen med champignon og aubergine.

vegetarisk bolognese
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments