Haydari – den lækre tyrkiske dip

Haydari

Haydari – min nye yndlingsdip

Man kan sige meget om denne skøre tid, men det er jo heldigvis sådan, at der ikke er noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nu hvor alt er mere eller mindre aflyst og jeg tilbringer langt de fleste dage hjemme, uden noget bestemt på programmet, så får jeg heldigvis brugt en masse tid i køkkenet. Og dermed prøvet en hulens masse spændende opskrifter. Nogle mere vellykkede end andre og de bedste ender selvfølgelig med en lille opskrift herinde.

Men seneste besættelse er den tyrkiske dip, Haydari. Holy moly hvor er den lækker. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det er min nye favorit-dip og det siger altså ikke så lidt, når man tænker på, hvor højt jeg både elsker hummus og tzatziki. Haydari har det hele; den er cremet, saltet, frisk og fyldig og så er den tilmed også nem at lave. Den kræver lige lidt mere end 5 minutter, fordi peberfrugterne først skal tilberedes i ovnen. Men når det er klaret, så er det også nemmere end nemt.

Opskriften får I lige her

Haydari

Haydari

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 100 gram fetaost
 • 2-3 røde peberfrugter
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk paprika (evt. røget paprika, hvis man ønsker en mere røget smag)
 • 1 håndfuld hakket persille
 • En sjat citronsaft
 • Salt og peber

Tilberedelse

 • Skær peberfrugterne i halve og læg dem på en bageplade.
 • Bag dem i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter (eller indtil de begynder at få en brunlig farve på skallen).
 • Lad dem køle af og riv derefter skrællen af. Den glider nærmest af af sig selv, når de er blevet bagt.
 • Blend dem i en minihakker eller med en stavblender og tilsæt alle øvrige ingredienser.
Haydari

Snackpeber eller almindelig peberfrugt?

Som jeg også har nævnt i flere af mine seneste indlæg, så er jeg blevet svært glad for at bestille frugt og grønt fra Toogoodtogo. Jeg har efterhånden prøvet det en del gange og hver eneste gang, har røde peberfrugter udgjort en stor del af posens indhold. Med andre ord, kan jeg nok takke toogoodtogo for at finde min kærlighed til Haydari. Det betyder også, at jeg efterhånden har lavet den et par gange og derfor har jeg også fundet frem til den opskrift, som jeg synes fungerer bedst.

I opskriften her, har jeg brugt de lange snackpebere, men jeg har også lavet den med de klassiske peberfrugter og jeg synes ikke, at det gør nogen forskel for smagen eller det endelige udfald.

Haydari

Som tilbehør til…

Ja, det siger næsten sig selv, at vi har at gøre med en omgang tilbehør og hvis I spørger mig, så kan en omgang haydari fungere til det meste. Okay, måske ikke lige med indisk eller asiatisk med, men ellers er det kun fantasien der sætter grænser.

Den kan spises som topping på en salat, sammen med et godt stykke kød, lækre falafler eller faktisk bare som pålæg på et stykke brød.

Haydari
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments