Kartoffelkager med parmesan og krydderurter

kartoffelkager

Lækre små kartoffelkager

Her kommer en af de opskrifter, som jeg har haft på min “to share-liste” i ganske lang tid. Jeg har lavet dem forholdsvis mange gange og hver eneste gang, har de været en kæmpe succes.

Og hvorfor mon det?

Ganske enkelt, fordi de smager fuldstændig fantastisk. De er et godt eksempel på, at man virkelig kan komme langt med ganske få råvarer. Som I kan se, så er ingredienslisten alt andet end lang og består primært af ting, som man allerede har i sit køleskab og basislager. Desuden er de også lige til at gå til og det eneste der faktisk kræver lidt tålmodighed, er nedkølingen af kartoflerne, efter de har kogt.

Når jeg i opskriften skriver, at “de skal være kølet af” så snakker vi ikke nødvendigvis HELT kolde. Bare ikke så varme, at de stadig er dampende. Ganske enkelt fordi, der kan skabe lidt udfordringer i forhold til konsistensen.

De lækre små kartoffelkager er fyldt med smag, bløde og vamsede konsistensen og perfekt saltede pga. parmesan. Opskriften får I her og jeg håber I får glæde af den. Husk endelig at tagge mig på Instagram (@miekirstinequist) hvis I laver dem.

kartoffelkager

Kartoffelkager med parmesan og krydderurter

5 fra 1 stemme
Antal: 13 stk
I alt1 time

Ingredienser

 • 1 kg kartofler
 • 3 æg
 • 1,5 dl hvedemel
 • 1,5 dl revet parmesan
 • 2 tsk salt
 • Frisk peber
 • Friske krydderurter (jeg har brugt oregano og rosmarin)
 • Olie til stegning

Noter

Du kan bruge lige præcis de krydderurter du bedst kan lide. Jeg kunne f.eks forestille mig, at frisk basilikum og vil smage himmelsk

Tilberedelse

 • Kog kartoflerne og lad dem køle af.
 • Mos dem med en stavblender eller en kartoffelmoser.
 • Tilsæt æg og bland dem godt sammen med kartoflerne
 • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen, indtil du har en jævn masse.
 • Steg de små kager på en pande i godt med olie. De skal ca have 5 min. på hver side.
kartoffelkager
kartoffelkager

Et par gode tips

Som sagt, kan man blot bruge de krydderurter, som man allerbedst kan lide og freestyle inden for rimelighedens grænser. Med for en god ordens skyld, kommer der lige et par tips, som jeg vil anbefale at man benytter.

Husk æg

Personligt er jeg hende, der godt kan have en tendens til at skippe ægget. Ganske enkelt fordi, det ikke altid er noget, jeg har på lager. Men den går ikke her. Så vil de slet ikke kunne hænge sammen.

Godt med olie

Olien skal man heller ikke spare på, når man steger dem. Det er den, som giver den flotte gyldne farve og lækre sprøde overflade.

Frys ned og gem

Som cherry on top, så kan de små kartoffeldeller sagtens fryses ned og gemmes til en rainy day. Personligt er jeg vild med at have dem i mit fryserlager til de dage, hvor jeg ikke orker madlavning, hvor det skal gå lidt stærkt eller når jeg er snack-sulten.

kartoffelkager
kartoffelkager

Som tilbehør til

Det siger næsten sig selv, at de små kartoffelkager går ind under en tilbehørskategori. Og som tilbehør til hvad, tænker I måske. Personligt har jeg nydt dem med den gode asiatiske salat og det var et kæmpe hit (selvom vi er ude i lidt af et køkkenmix).

Jeg har også tidligere serveret dem til en kylling (som har haft et godt liv) og den simple men lækre grønkålssalat.

Desuden kunne jeg også forestille mig, at de vil være en succes på en madpakke eller som en lille og lækker appetizer til gæsterne.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments