Gnocchi med svampe og spinat

gnocchi med svampe og spinat

Gnocchi med svampe og spinat

Ugens opskrift består af en ægte hverdagsklassiker og en ret, som jeg laver relativt ofte. Det er der to grunde til. For det første smager den godt. Som i VIRKELIG godt og for det andet, så kan den laves på under 20 minutter. Og med det, så mener jeg UNDER 20 minutter.

Jeg synes ofte, at opskrifter udgiver sig for at være hurtige og nemme og så ender jeg alligvel med at stå i køkkenet i flere timer, efterfulgt af en uoverskuelig opvaske. Men den her kræver faktisk kun, at man koger eller steger (eller begge dele) de lækre Gnocchi. Blander fløde med lidt krydderrier og blander det hele sammen. Det lyder ikke særligt svært, vel? Og det er det heller ikke.

Retten er varm, fyldig, cremet og fyldt med god smag. Nok til, at den sagtens vil kunne udgøre en vegetarisk hovedret. Måske med en simpel salat on the side. Er man til en form for kød, så er jeg heller ikke i tvivl om, at den vil være virkelig godt tilbehør. Et godt bud, kunne måske være et par klassiske italienske kødboller ala dem her.

gnocchi med svampe og spinat

Gnocchi med svampe og spinat

5 fra 6 stemmer
Antal: 2 personer
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 350 gram gnocchi
 • 2 dl madlavningsfløde eller almindelig fløde
 • 2 håndfuld frisk spinat (kan også erstattes af helbladet spinat på frost)
 • 2 fed hvidløg
 • 100 gram champignon
 • ½ dl frisk parmesan
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • frisk hakket rosmarin
 • Salt og peber
 • Smør til stegning

Noter

Tip: Til de osteglade vil man snildt kunne skifte fløde ud med ricotta eller mascarpone. 

Tilberedelse

 • Tilbered gnocchi, efter anvisningen på pakken. Jeg foretrækker at koge dem i et minut og efterfølgende stege dem i en klat små på en pande. På den måde tager de farve og bliver dejligt sprøde.
 • Hak hvidløg og skær champignon i tynde skriver. Steg det sammen i en lille gryde eller på en pande, indtil champignongerne tager farve.
 • Tilsæt fløden, hvidvinseddike, salt og peber og kog det hele op.
 • Tilsæt gnocchi og den friske spinat og fordel det jævnt. Lad det ikke koge for længe, for så mister spinaten al sin sprødhed.
 • Top retten med den revede parmesan og friske rosmarin og server straks.
gnocchi med svampe og spinat
gnocchi med svampe og spinat
gnocchi med svampe og spinat

Gnocchi hva’ for noget?

Jeg ved ikke med jer, men gnocchi er faktisk en relativ ny spise for mig. Altså ikke HELT ny, men det er f.eks ikke noget, jeg har fået serveret i min barndom. Gnocchi er en del af pastafamilien og består ofte af kartofler eller en mel, som er formet til de små lækre kugler. De har selvfølgelig deres ophav i italien, hvor langt de fleste supermarkeder har et bredt udvalg af gnocchi-typer.

Ligesom pasta, så smager gnocchi ikke specielt meget i sig selv, men de har en vidunderlig konsistens og så er det også fine at se på. Jeg vil påstå, at de kan erstatte pastaen i langt de fleste retter. F.eks tror jeg at de vil fungere rigtig godt i min seneste pastaret.

Ligesom med pasta, så er et godt selvskab til gnocchi typisk tomater (i alle former) fløde og diverse oste. Næste gang jeg serverer en omgang Gnocchi med svampe og spinat, så kunne det godt blive med en sjat hjemmelavet Hjemmelavet stracciatella ost.

gnocchi med svampe og spinat
gnocchi med svampe og spinat
gnocchi med svampe og spinat
gnocchi med svampe og spinat

Et par alternativer

Opskriften her, skal I egentlig blot se som vejledende, for en omgang gnocchi med en sjat fløde, kan få fint selvskab af mange andre ting.

Overvej lige hvor lækker den vil være med friske tomater eller soltørrede tomater? Måske et par skriver squash? Eller Aubergine?

Det eneste jeg vil anbefale at huske er den friske parmesan, god appetit og så selvfølgelig en flaske vin og en at dele den med.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments