Pad Thai med kylling

Pad Thai

Pad Thai, Pad Thai, Pad Thai

Min kærlighed til det thailandske køkken behøver jeg næsten ikke at uddybe. Eller det er nok nærmere kærlighed til det asiatiske køkken. Mine smagsløg elsker alt med ris, nudler og saucer med masser af smag og spændende krydderier.

Skulle jeg vælge èn yndlingsret fra det østlige verdenshjørne, så er det uden tvivl Pad Thai. Jeg husker også tydeligt hvornår kærligheden opstod og hvornår jeg fik min første Pad Thai (som måske stadig er den bedste til dato). Vi skal helt tilbage til 2012 hvor jeg boede i Berlin. Her have min roomie og jeg den skønneste lille thai-biks rundt om hjørnet (Lemongrass i Friedrichshain, hvis nogen skulle være nysgerrige). I den tid vi boede der, spiste vi dernede flere gange om ugen og efter vi begge flyttede hjem til København, har det være Pad thai’en, vi har os om. Vi har sågar været på Pad Thai-tur i Thailand.

Når jeg nu elsker Pad Thai så højt, så kan man jo undre sig over, at der aldrig har været en opskrift på netop den ret herinde. Svaret er ganske enkel: Jeg har ikke specielt god erfaring med det. Både fordi det dels har været noget nær umuligt at opnå den rigtige smag og dels fordi de fleste opskrifter indeholder en sauce, der består af så mange ingredienser, at man nærmest bliver forpustet af at læse den.

Reklame (Bogen er modtaget som anmeldereksemplar)

Men i sidste uge modtog jeg en bog, som jeg har ventet på, siden jeg hørte rygter om at den skulle udkomme. En af mine yndlings kogebogsforfattere, Louisa Lorang, har udgivet en kogebog, fyldt med asiatiske opskrifter og sørme om der ikke gemte sig en lækker Pad Thai-opskrift og endda med en sauce, hvor alle kan være med. Den kastede jeg mig naturligvis straks over og jeg kan uden tøven sige, at det er første gang nogensinde, jeg selv har lavet en Pad Thai, som rent faktisk smager af Pad Thai.

I bogen er opskriften med tofu og rejer, men jeg er en af dem, der bedst kan lide min Pad Thai med kylling. Er man mere til det andet, så skifter man selvfølgelig bare ud.

Pad Thai

Pad Thai med kylling

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
I alt30 minutter

Ingredienser

Pad Thai

 • 400 g Kylling
 • Olie til stegning
 • 2 fed hvidløg
 • 1 bundt forårsløg
 • 200 g risnudler
 • 2 æg
 • 1 håndfuld bønnespirer

Sauce

 • 2 spsk tamarindpasta (kan købes i de fleste grønthandlere)
 • ¼ dl risvineddike
 • 3 spsk fiskesauce
 • 2 spsk sukker

Til servering

 • 2 spsk østersauce
 • Hakkede peanuts (lime og forårsløg)

Tilberedelse

 • Bland alle ingredienser til saucen og varm den op i kasserolle
 • Start med af bløde nudlerne op. Resultatet bliver bedst, hvis de får lov til at stå i koldt vand natten. Ellers kan blødes op ved at få en hurtig tur i knapt kogende vand. Lad dem kun være i vandet i få minutter, da det er vigtigt, at de ikke får for meget.
 • Skær kyllingen i mindre stykker og steg den i en dyb pande sammen med hvidløg
 • Hak forårsløg og fordel dem over på panden, når kyllingen tager farve.
 • Kom nudlerne ved og steg ganske kort.
 • Skub det hele til side og slå de æggene ud på panden sammen med lidt olie og steg dem til røræg.
 • Vend dem sammen med resten af massen og fordel saucen jævnt.
 • Slut af med vende bønnespirer i.
 • Server retten med hakkede peanuts, forårsløg og frisk lime.
Pad Thai med kylling 1
Reklamelink: Asian Style – Små & store retter

Asian Style – små og store retter

Louisa Lorang’s bog er netop udkommet og den får altså mine varmeste anbefalinger. Den består af hele 176 sider, som er fyldt med alle de bedste retter fra Asien. Der er både de gode klassiske som rød og grøn karry og nye og spændende af slagsen. I bogen sidste kapitel er der en række dip og saucer og hvis I spørger mig, så er det netop dem, der gør det asiatiske køkken så pokkers lækkert.

Pad Thai
Pad Thai

The Noodle game

Hvis jeg skal sætte en finger på min hjemmelavede Pad Thai, så er det, at jeg ikke heeeelt knækkede koden til de der lækre og glatte nudler. Jeg vil give min højre arm for at lære at lave dem, som de gør i det ægte thailandske køkken.

I opskriften skriver Louisa Lorang, at de skal lægges i bløde i et døgn i forvejen. Det har jeg endnu ikke forsøgt og det kunne jo være, at det er der, resultatet skal findes.

Hvis der er nogen på linjen, som har knækket koden, så vil jeg meget gerne høre fra jer.

Flere asiatiske opskrifter?

Hvis I heller ikke kan få nok af det asiatiske køkken, så har jeg tidligere delt et par lækre opskrifter, som jeg varmt kan anbefale:

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments