Spicy nudelsalat

Spicy nudelsalat 1

En spicy spicy nudelsalat

Her kommer en opskrift, som nok ikke henvender sig til dem, med sarte smagsløg. Er man til gengæld en af dem, der jubler over en god omgang chili i maden, er jeg sikker på at det vil være et kæmpe hit.

Som navnet antyder, så er vi ude i en salat, men en god og fyldig en af slagsen, som sagtens kan fungere som hovedret. Det var i hvert fald sådan jeg serverede den, da jeg have min søster til middag, tidligere på ugen.

Ingredienslisten er relativt simpel og egentlig kan man bare justere den præcis som man ønsker. Det vigtigste – og det, der giver smagen og den gode spicyness, er dressingen. Faktisk har jeg nærmest lavet en copy paste på den dressing, jeg bruger på min papaya salat. Her er der blot tilført risvineddike. Ligger man ikke inde med sådan en, så kan den gode udelades. Dog vil det kræve, lidt ekstra sukker, for at fjerne bitterheden.

Opskriften får I lige her 🖤

Spicy nudelsalat

Spicy nudelsalat

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 3
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 200 gram nudler (jeg brugte risnudler)
 • 2 gulerødder
 • ½ agurk
 • 1 rød peberfrugt
 • ¼ papaya (kan sagtens udelades og kan evt. erstattes af mango)
 • 1/ chili (kan udelades, hvis man kan vil skære lidt ned for det spicy)
 • En håndfuld koriander
 • En håndfuld peanuts

Dressing

 • Saften fra 2 lime
 • 1/ dl risvineddike
 • 1 spsk sukker
 • 1 spisk fiskesauce
 • ½ chili

Tilberedelse

 • Kog nudlerne efter anvisning og skyld dem med koldt vand. Lad dem evt. Ligge i det kolde vand, mens grøntsagerne forberedes
 • Skær alle grøntsagerne i tynde strimler, eller som du bedst kan lide dem.
 • Bland alle grøntsagerne sammen med nudlerne og rør den spicy dressing rundt.
 • Top med frisk koriander og peanuts
Spicy nudelsalat
Spicy nudelsalat

Få varmen

Jeg indrømmer gerne, at det måske ikke lige er højsæson for de kolde og friske salater. Tvært imod, er det jo så koldt derude, at de fleste nok helst vil foretrække en brandvarm simreret. Men venner, jeg lover, at den her nudelsalat også giver jer varmen. Selvfølgelig med en god portion hjælp fra den friske chili. Men det bedste af det hele er, at den tager tankerne mod varmere himmelstrøg. Og det er vist noget, de fleste af os godt kunne bruge lige nu. Am I right?

Spicy nudelsalat

Spice as you like

Som jeg også har beskrevet tidligere oppe, så kan man snildt skifte grøntsagerne ud, med dem, man bedst kan lide eller dem, man har i køleskabet. I opskriften har jeg brugt papaya, men sådan en, er jo altid en del af sortimentet i alle supermarkeder. Jeg vil erstatte den med en mango, for at give det gode søde element, ligesom den røde peber snildt vil kunne erstattes af en håndfuld cherrytomater. Igen, så er det dressingen, som er det vigtigste element.

Som sagt kan den sagtens fungere som hovedret eller som tilbehør til kød. Jeg serverede den f.eks med et par stegne kyllingefileter, som jeg marinerede i den vidunderlige sauce, som jeg har brugt i den her nudelsalat. En sauce, jeg umuligt kan blive træt af.

Spicy nudelsalat

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments