Fem nemme og lynhurtige hverdagsopskrifter

I slutningen af sidste år, lavede jeg en lille ændring af bloggis her. Det har betydet en del nye koncepter og nye måder at gøre ting på. Et af mine største mål var at lave flere opskrifter. Ganske enkelt fordi jeg ELSKER mad. Men hvem gør ikke det? Men jeg elsker også at lave mad, eksperimentere i mit køkken og teste og og spændende retter.

Jeg har heldigvis formået at holde mit løfte og over det seneste halve år er der kommet en hel del nye opskrifter til. Fælles for størstedelen af dem er, at de nemme, relativt hurtige og ikke består af en masse mærkelige ingredienser, som man ikke finde i det lokale supermarked.

I dag er det mandag, hverdagen er ved at vende tilbage, det regner lidt mere end det burde og vi har lige været igennem en ekstra lang weekend. Med andre ord, så er overskuddet måske ikke så stort som det kunne være og hvis der er noget der gør mig glad, så er det, hvis jeg kan give lidt kærlighed og hjælp til jer, mine kære læsere.

Derfor har jeg samlet et lille udvalg af nogle af mine opskrifter. Nærmere bestemt, fem nemme hverdagsopskrifter. Alle af den slags, der kan laves på godt og vel en halv time og som smager himmelsk.

gnocchi med svampe og spinat
Gnocchi med svampe og spinat

Gnocchi med svampe og spinat

Ærligt, så går der sjældent en dag, hvor jeg ikke tænker på og craver en omgang gnocchi. De kan jo laves på et hav af forskellige måder og jeg har mange favoritter. Men der er en, som vinder over dem alle og det er, når de kommer i den her version. Fløde, spinat og parmesan. Så bliver det næsten ikke bedre.

Honning og sojamarineret kylling

Den her opskrift er så nem at lave, at man skulle tro at det var løgn. Det er en sikker vinder, hvis man får et par gæster, som man gerne vil imponere og samtidig gerne vil holde budgettet inden for en overskuelig ramme og undgå at stå i køkkenet en halv eftermiddag.

Asiatisk salat

Nogle dage, skal det bare være sundt og så går man aldrig galt i byen med en god og fyldig salat. Her vil jeg klart anbefale sådan en omgang her, som er knasende sprød og fyldt med de lækreste ingredienser og ikke mindst, en himmelsk dressing.

Indisk curry
Indisk curry med butternut squash

Indisk curry med butternut squash

Kender I de der dage, hvor man bare har lyst til mad, der bare smager af meget. Altså af meget som i mad med masser af krydderier og spice. Når de dage opstår, så bevæger jeg mig altid over i det indiske køkken og det fungerer altid. Her er opskriften på en indisk curry, der både er vegetarisk og vanvittig nem at lave.

Nudelsalat med peanutbutter

Sidst, men bestemt ikke mindst. Den her ret har nemlig været min to-go- ret over det seneste mange måneder. Både når det kommer til de stunder, hvor jeg lige har skulle bikse noget sammen til mig selv eller hvis jeg har fået en gæst eller to. Den kan laves på nul komma fem, kræver et minimum af ingredienser og så smager peanutsaucen simpelthen så godt.

Faktisk ender jeg altid med at lave en kæmpe portion (altså af saucen) og gemme den på køl i et glas. Den kan snildt stå en uges tid og kan nærmest spises på og til alt.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments