Cæsar Salat

cæsar salat

Reklame (bogen er modtaget i gave)

Cæsar salat

Cæsar er en ægte klassiker og det er en af de retter, der igen og igen har scoret point hos mine smagsløg, så længe jeg husker. Jeg vil næsten også gå så langt som at påstå, at det er lidt af en klassiker på de traditionelle cafèers menukort. Et menukort, som jeg ikke altid har helt optur over, hvis jeg skal være ærlig. Men er der en Cæsar salat, så kan jeg finde noget at bestille. Jeg har smagt mange versioner af en Cæsar salat, men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave den selv.

Det er der lavet om på nu, for tidligere på sommeren modtog jeg den skønneste pakke med den helt nye kogebog “Mummum hverdagsfavoritter” af Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen. Bogen består, som titlen også fortæller, af en lang række skønne opskrifter på god og nem hverdagsmad. En af retterne er netop den her Cæsar salat, som jeg kastede mig over i går. Faktisk var den mit første madlavningsprojekt i flere uger, oven på en sommer med diverse rejser og ture. De af jer, som følger med herinde jævnligt ved, hvor meget jeg holder af madlavning, så derfor var det den med stor fornøjelse at jeg kastede mig over den, da jeg inviterede min bff på søndagsmiddag.

Heldigvis smagte den formidabelt og derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

cæsar salat

Cæsar salat

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 280 g kyllingebryst
 • 2 hjertesalat
 • 20 g parmesan
 • 100 g brødcroutoner (jeg brugte pitabrød)
 • olie til stegning
 • salt og peber

Dressing

 • ½ fed hvidløg
 • 50 g mayonnaise
 • 1,5 spsk citronsaft
 • ½ tsk dijonsennep
 • 80 g creme fraiche
 • Salt og peber

Tilberedelse

Dressing

 • Knus hvidløget og rør det sammen med mayonnaise, citronsaft, dijonsennep og creme fraiche. Smag til med salt og peber

Salat

 • Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på en pande i lidt olie og tilsæt salt og peber
 • Riv hjertesalaten i mindre stykker og vend den med dressingen
 • Riv parmesanen i flager
 • Anret salaten med kylling, parmesanflager og brødcroutoner
cæsar salat

Mummum hverdagsfavoritter

Opskriften kommer, som nævnt, fra kogebogen “Mummum hverdagsfavoritter” som udkom tidligere på året. Den er skrevet af Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen, som også står bag madbloggen Mummum. En blog, jeg selv følger med stor glæde.

Bogens 224 sider består af en lang række opskrifter på god, nem og billig hverdagsmad. Både morgenmad, bagværk, salater og aftensmad. Der er ikke noget bestemt tema og bogen følger ikke en særlig diæt. Filosofien er blot, at der skal være plads til god mad, uanset om man har travlt, er på SU eller bare trænger til god inspiration.

Jeg sender min varmeste anbefalinger 🖤

cæsar salat

Det der med dressingen

Hvis jeg skulle give et bud på, hvorfor en cæsar salat lige smager lidt bedre, end mange andre grønne salater, så vil jeg sige, at svaret ligger i dressingen. Det er en dressing, der har det hele: Fedme, sødme, syre og salt. Dressingen er nok også grunden til, at jeg aldrig har kastet mig ud i en hjemmelavet version. Ærligt, så havde jeg nok en idè om, at den var en smule besværlig at lave og at den bestod af en masse ingredienser, som jeg ikke lige kunne hive frem fra mit basislager.

Jeg tror også, at den kan laves på mange forskellige måder, men Mummum’s version kan alle være med på og der er ikke en finger at sætte på smagen.

Og næstvigtigst er selvfølgelig den friske parmesan. Den må kan altså ikke glemme.

Hvis I har fået smag for flere gode salater, så finder I flere her på domænet. Bl.a en god kold kartoffelsalat, verdens bedste grønkålssalat og en vidunderlig halloumisalat.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments