Halloumi salat

halloumi salat

Halloumi salat

Halloumi, halloumi, halloumi! Vi har alle de der ting, som vi elsker så højt og som vi føler, at vi aldrig kan få nok af. Det er præcis sådan jeg har det med halloumi ost. Den har det hele; sprødheden uden på, blødheden indeni og den helt perfekte kombination af det salte og det søde.

Egentlig skal vi jo ikke specielt mange år tilbage, før det var en af de ting, som man virkelig kunne få lov til at lede længe efter i supermarkederne herhjemme. I dag findes det på de fleste hylder i de fleste supermarkeder og særligt her i sommermånederne. Det handler nok også om, at den ofte går under navnet, grill ost. I det ord ligger der også, at det er en ost, der skal grilles (og KAN grilles). Jeg vil ikke ligefrem anbefale at man serverer den rå.

Det betyder selvfølgelig ikke, at det kræver den helt strore opsætning med grill, have og alt det der for at servere en god halloumi. En simpel pande og lidt olie, kan også gøre det.

Halloumi ost har mange muligheder og det kan bruges i et hav af forskellige retter og lur mig om der ikke også kommer lidt flere herinde. I dagens opskrift kommer den som et hovedelement i en salat. En sprød, frisk og simpel en af slagsen, hvor jeg har ladet mig inspirere af det mellemøstlige.

halloumi salat

Halloumi salat

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 3
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 2 hjertesalat
 • ½ agurk
 • 2 store tomater
 • 1 rødløg
 • 1 pakke halloumi ost
 • 1 bundt frisk koriander

Dressing

 • 3 spsk granatæblesirup (pomegranate molasses)
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk salt
 • Saften fra en halv citron

Tilberedelse

 • Begynd med at skære halloumiosten i skriver og steg dem på i pande i godt med olie. De er færdige, når det er gyldne og sprøde på begge sider.
 • Mens osten køler af skal du forberede grøntsagerne: Skær eller riv salaten i minder stykker, skær tomaterne i mindre både, skær agurken i mindre stykker, skær rødløget i tynde ringe og har den friske koriander.
 • Bland det hele i en skål.
 • Lav dressingen ved at blande alle ingredienser og hæld den til sidst over salaten.
 • Tilsæt den stegte Begynd med at skære Begynd med at skære halloumi osten i skriver og steg dem på i pande i godt med olie. De er færdige, når det er gyldne og sprøde på begge sider.
 • Mens osten køler af skal du forberede grøntsagerne: Skær eller riv salaten i minder stykker, skær tomaterne i mindre både, skær agurken i mindre stykker, skær rødløget i tynde ringe og har den friske koriander.
 • Tilsæt den stegte halloumi ost.
halloumi salat

Mellemøstens magi

Min kærlighed til det mellemøstlige køkken har eksisteret længe og den bliver ved med at blomstre. Fladbrød, falafler, hummus, baba ganoush, en masse spændende krydderier og selvfølgelig halloumi. Need I say more?

Jeg har rejst i mellemøsten flere gange og selvom det er et område med en vanvittig spændende historie og smuk natur, så er det altid maden, der har stået som højdepunktet. Jeg kunne nærmest skrive en bog om de mange fantastiske retter.

Mit madhjerte går ofte lidt på tur og I nogle perioder banker det mest for det asiatiske, andre gange for det mexicanske osv. Lige nu findes det i det mellemøstlige.

halloumi salat
halloumi salat

Glem ikke dressingen

Ser man lige bort fra selve halloumi osten, så er det vigtigste element i en god halloumi salat selvfølgelig dressingen.

Jeg har lavet den på granatæblesirup, som i mellemøsten går under navnet, pomegranate molasses. Jeg tør ikke lige love, at den findes på hylderne i Netto (endnu, vel og mærke) men jeg kan forsikre jer om, at den findes hos enhver arabisk grønthandler. Det er nemlig en af de ting, som de bruger i et utal af retter.

Det hele giver mening når I smager den. Det er nemlig lige præcis det element, som får det til at smage ægte. Altså den der smag som man ofte oplever, når man spiser ude, men som kan være så svær at frembringe derhjemme.

Hvis I mangler noget at serverer salaten med, så kan jeg på det varmeste anbefale de her nemme og simple edamame falafler og måske en omgang nemme fladbrød.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments