Indiske kartofler med kokosmælk

indiske kartofler

Velkommen til ugens opskrift, som I denne omgang består af en af de lækreste kartoffelretter, jeg har fået i lang tid.

Indiske kartofler

Jeps, Indiske kartofler, har jeg valg at kalde den. Ganske enkelt fordi den indeholder tre af de aller bedste smagsgivere fra det indiske køkken: gurkemeje, garam masala og nigellafrø. Jeg lavede retten for første gang i weekenden, da jeg var på Fyn og besøge min familie. Den bragte glæde rundt om hele bordet og særligt hos undertegnede.

Det er en af dem, som kan give lidt farve og spice til de kedelige vinterdage og måske endda lade tankerne rejse mod varmere himmelstrøg. Jeg kan nævne rigtig mange gode ting, ved den her ret, men en af dem er, at den kan laves på under 30 min og forsager en forholdsvis lille opvask. Den er spicy, men uden at give halsbrænd og hvis man slet ikke er til den slags, så lader man selvfølgelig bare være med at komme chili i.

Men opskriften på de skønne, varme, smagfulde og lækre indiske kartofler, får I lige her.

indiske kartofler

Indiske kartofler med kokosmælk

5 fra 2 stemmer
Antal: 3

Ingredienser

 • 600 gram kartofler (gerne de mindste du kan finde)
 • Olie til stegning
 • ½ chili
 • 1 spsk gurkemeje
 • 1 tsk garam masala
 • 1 spsk nigellafrø
 • 1 spsk ristede sesamfrø
 • 1 dåse kokosmælk
 • ½ tsk salt
 • En håndfuld frisk koriander

Tilberedelse

 • Kog kartoflerne til de er møre (hvis kartoflerne er for store, så skær dem i mindre stykker)
 • Hak chilien og steg den i lidt olie sammen med gurkemeje, garam masala og salt på en stor pande
 • Tilsæt de kogte kartofler og fordel krydderierne jævnt.
 • Når det dufter og kartoflerne har fået et “ristet” look tages de af panden og lægges i en skål
 • Kog kokosmælken op på den samme pande og lad den tage farve og smag fra krydderierne
 • Til sidst skal kokosmælken hældes over kartoflerne og de er klar til servering. Evt. med friske koriander eller en anden krydderurt.
indiske kartofler
indiske kartofler

Indien on my mind

I frygt for at gentage mig selv, så bliver jeg altså lige nødt til at udtrykke min kærlighed til det indiske køkken. En kærlighed, der særligt voksede, da jeg besøgte Goa (i indien) i begyndelsen af sidste år. Et land man kan sige mange ting om. Både af de gode og mindre gode. Men deres mad, den kan jeg simpelthen ikke sætte en finger på.

Det har selvfølgelig også sat sit præg på de opskrifter, jeg har delt herinde det seneste år. I har bl.a fået en omgang kikærtepandekager med raita, en klassisk Chicken tikka masala og en butter chicken med kyllingekødboller. At der kommer mere fra samme køkken, tør jeg godt at love.

indiske kartofler
Indiske kartofler

Det perfekte tilbehør

Og ja, nu til det klassiske spørgsmål: hvad skal man spise til sådan en omgang indiske kartofler? Jeg vil næsten påstå, at retten kan udgøre en hovedret, men ellers vil de også få rigtig godt selskab af lidt raita (Indiens svar på tzatziki), som tilbehør til en kylling eller med en lækker salat. Og til min fellow brød-elskere, så tror jeg at et par naanbrød vil være prikken over i’et.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments