kikærtepandekager med indisk raita

kikærtepandekager

Kikærte pandekager

Her kommer opskriften på en omgang kikærtepandekager, som jeg har lavet intet mindre end tre gange, den seneste uge. Ganske enkelt fordi, de smager vanvittigt godt og så kan de desuden laves på nul komma fem.

I sig selv, er sådan omgang jo ikke rocket science. Lidt kikærtemel, lidt grøntsager og en håndfuld blandede krydderier og til sidst en tur på panden. Men det er netop det med krydderierne, som man skal bemærke. Kombinationen af garam masala og gurkemeje er intet mindre end fantastisk. Især hvis man har en svaghed for det indiske køkken. Og det kan jeg bestemt ikke løbe fra at jeg har.

I denne opskrift har jeg brugt squash som det grønne element, men det skal I blot se som en vejledning. Jeg vil mene, at man nærmest kan bruge de fleste grøntsager og jeg har både lavet dem med gulerødder og med grøn peber. Begge dele fungerede rigtig godt, men jeg tror næsten, at squashen var min favorit.

De kan både spise alene, sammen med en salat, som snack, som madpakker. Eller vigtigst af alt, sammen med en god omgang raita, som er en helt igennem vidunderlig indisk dip, der sjovt nok også kan bikses sammen på nul komma fem. Sådan en portion får I naturligvis også opskriften på og jeg vil virkelig anbefale ikke at udelade den, hvis I kaster jer ud i opskriften, for den er altså prikken over i’et.

kikærtepandekager

kikærtepandekager med indisk raita

5 fra 2 stemmer
Antal: 6 stk
I alt1 time

Ingredienser

Kikærtepandekager

 • 3 dl kikærtemel
 • 2 dl vand
 • 1 revet squash
 • 1 rødløg
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk garam masala
 • 1 spsk gurkemeje
 • 1 spsk nigellafrø (kan udelades)

Raita

 • 2 dl yogurt
 • ¼ agurk
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk spidskommen
 • Saften fra en lime
 • En håndfuld frisk mynte

Noter

Hvis man ikke er vild med squash, så kan den sagtens erstattes af en anden grøntsag. F.eks gulerødder, forårsløg, rød, gul eller grøn peber. 

Tilberedelse

Kikærtepandekager

 • Riv squashen på et rivejern og skær rødløget i helt tynde ringe
 • Bland kikærtemel, salt, spidskommen, gurkemeje og nigellafrø i en skål og rør det hele grundigt sammen.
 • Tilsæt vandet mens du rører rundt, så du til sidst ender med en klistret masse.
 • Tilsæt løg og revet squash og rør grundigt rundt.
 • Lad dejen hvilke i køleskabet i minimum 15 minutter.
 • Form 5-6 pandekager med en tykkelse på ca. 1 cm og steg dem i rigeligt olie på en pande. De skal ca have 5 minutter på hver side.

Raita

 • Bland spiskommen, salt og lime med yoghurten.
 • Hak skurken i meget små stykker og hak mynten grøft.
 • Bland det sammen med yoghurten.
kikærtepandekager

Raita

Det gode ved sådan en portion raita er, at den også kan holde sig i køleskabet i et par dage og den kan spises sammen med meget mere end kikærtepandekager. Når man nu alligvel har den stående (og har de indiske krydderier på lager) så kunne man jo passende kaste sig ud i en Chicken tikka masala eller en Butter chicken. Og er man ligeså glad for dip, som undertegnede, så må I love mig også at prøve den tyrkiske Haydari, som jeg delte opskriften på i sidste måned.

kikærtepandekager
kikærtepandekager

Den gode konsistens

Hvis I kaster jeg ud i en omgang kikærtepandekager, så skal I huske at de er lavet på kikærtemel, hvilket giver en lidt anden konsistens, end den man kender fra klassisk hvedemel. I sit tørre format minder det lidt om majsmel. Sådan lidt fast og gult i det. Det betyder også, at det klistrer en anelse mere, når det kommer i kontakt med væske. I sidste ende giver det en lidt mere vamset konsistens. Det betyder ikke at de er rå eller ikke har fået nok. Det er præcis sådan de skal være og det, der er med til at gøre dem lækre, hvis I spørger mig.

Kikærtemel kan desuden købes hos de fleste helsekostbutikker, som her. Hvis I bor tæt på en asiatisk grønthandler, så er der også stor chance for at de har det på hylderne – også til lidt bedre priser.

kikærtepandekager
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments