Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala 1

Indisk er altid en god idè

Chicken Tikka Masala er sådan en lækker ret og en af dem, som jeg kan spise igen og igen. Uanset om det er vinter, forår, sommer eller efterår. Personligt er jeg mere eller mindre vild med alt hvad der kommer fra det indiske køkken og den kærlighed, blev ikke mindre, efter jeg tilbragte et par uger i Goa, tidligere på året. 

Hver gang snakken falder på Indisk mad, oplever jeg altid to foredomme: 1. Alt mad er frygtelig stærkt og næsten uspiseligt og 2. Det kan være virkelig svært selv at lave, fordi det indeholder et hav forskellige krydderier. Jeg er dog ikke enig i nogen som helst af dem. Enkelte indiske retter er stærke, ja, men mange af dem er også milde, runde og cremede. Hvad angår krydderier, så kræver det naturligvis et lille basislager, der går ud over det klassiske sat, peber og oregano, Men så snart man har det på plads, så er det det mindste problem. 

Det bedste fra det Indiske køkken

Chicken Tikka Masala 2

Netop Tikka Masala er en af de retter, som hverken giver halsbrænd, eller som kræver, at du har en indisk købemand i nabolaget. Den kræver heller ikke, at du bruger flere timer i køkkenet og efterlader dig heller ikke med en gigantisk opvask #vigtigt. Den har alt det gode fra det indiske køkken. Kombinationen af det cremede og syrlige fra yoghurten og den intense smag fra de lækre krydderier. 

Det er en genial gæsteservering og jeg lover, at den bringer glæder. Endnu bedre er, at den også sagtens kan fryses ned i mindre portioner og varmes op på en af de der tirsdage, hvor man kommer lidt for sent hjem og ikke har det store overskud. Hilsen fra en, der har udnyttet netop den funktion en del gange. 

Det perfekte tilbehør

Og hvad skal man så spise til? Ja, de klassiske ris er jo et oplagt bud og helt sikkert også lækkert. Blomkålsris fungerer også godt og husk nu også koriander (her er det nok ikke alle, der vil give mig ret). Måske et lækkert stykke fladbrød? Faktisk kan du spise lige hvad du vil on the side. Jeg kan f. eks anbefale denne lækre salat med mango og blomkål eller måske de her lækre fladbrød, som kan lavet på nul komma fem

chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala

5 fra 3 stemmer
Antal: 4
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Kylling og marinade

 • 4 Kyllingefileter
 • 4 fed Hvidløg
 • 4 cm Revet ingefær (ca 2 spsk)
 • 3 spsk Garam Masala
 • ½ liter Yoghurt natural eller skyr
 • Salt og peber

Sauce

 • 2 spsk Smør
 • 1 spsk Gurkemeje
 • 1 lille dåse Tomatpure
 • 2 dl Vand
 • 2 dl Eller en ca en dåse kokosmælk
 • Salt og peber

Tilberedelse

 • Skær kyllingen i mindre stykker og hæld dem op i en skål, sammen med de øvrige ingredienser fra marinaden. Fordel det hele jævnt og sæt det i køleskabet. Lad det gerne stå i et par timer.
 • Hæld kylling og marinade i et ildfast fad og varm det i ovnen i ca. 30 minutter
 • Svits smøret i en gryde sammen med krydderierne og tilsæt løg
 • Tilsæt tomatpure og lad det simre i et par minutter
 • Tilsæt kylling og marinade og lad det simre yderligere i et par minutter
 • Tilsæt til sidst kokosmælk og lad retten simre i ca 15 minutter.
 • Smag til med salt og peber
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments