Hvid pizza med butternut squash og ricotta

Pizza med butternutsquash og ricotta

Hvid pizza ala efterårspizza

Lige nu, er det næsten umuligt at gå ind i et supermarked, uden at blive mødt af de store flotte butternut squash til priser, der nærmest gør det umuligt at lade dem ligge. Det ER godt nok også en lækker råvare, hvis I spørger mig. I det hele taget, befinder vi os, netop nu, midt i højsæsonen for de lækreste råvarer. Også kaldet efteråret. Butternut squash, græskar, jordskokker og diverse kål – blot for at nævne et par stykker.

På en indkøbstur i sidste uge, var jeg netop ude for det førnævnte eksempel. De store flotte, og endda økologiske, butternut squash var placeret lige ved indgang og jeg kunne ikke undgå at kaste et af dem ned i min kurv.

Endnu en klassisk situation opstod, da jeg kom hjem i mit køkken; hvad skulle jeg mon bruge det til? Jeg gik i tænkeboks i et par timer og kom frem til, at en god klassisk hvid pizza med et touch af efterår, måtte være svaret.

Og det blev lidt af en succes, hvis jeg selv skal sige det. En hvid pizza skiller sig naturligvis ud fra den klassiske pizza fordi den bl.a ikke indeholder den obligatoriske tomatsauce. Men det bliver den altså ikke mindre lækker af. Ricottaen sikrer den cremede og fyldige smag og konsistens, mens butternut squashen tilfører et touch af efterår. Smagen får godt selskab af den friske rosmarin og den vil jeg på det aller varmeste anbefale IKKE at udelade.

Hvid pizza med butternutsquash og ricotta

Hvid pizza med butternut squash og ricotta

5 fra 1 stemme
Antal: 3
Forberedelse2 timer
Tilberedelse1 time

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 dl lunken vand
  • 100 gram hvedemel
  • 350 gram durummel
  • 1 spsk olivenolie

Fyld

  • ½ butternut squash (hokkaidogræsker kan også bruges)
  • 250 gram ricotta (svarende til et bæger)
  • 1 stk kugle frisk Mozzarella
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Noter

Dejen giver ca. to pizzabunde og man kan med fordel fryse den ene ned og gemme den til næste gang der er pizza på menuen. 

Tilberedelse

  • Opløs gæren i vandet sammen med salt og olie og fordel det jævnt.
  • Tilsæt hvedemel og rør rundt.
  • Tilsæt durummel (gerne lidt af gangen, så det bliver jævnt fordelt og så dejen bliver nem at arbejde med) Ælt det hele grundigt.
  • Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/12 time

Fyld og resten

  • Tændt ovnen på 200 grader.
  • Del butternut squashen på midten og skær den ene halvdel i tynde skriver (lad endelig skrællen blive på). Fordel skriverne på en bageplade og krydrer dem med salt, peber og spsk olivenolie
  • Bag dem i ca 20 min eller til de er møre og begynder at få lidt farve.
  • Rul imens den færdighævede pizzadej ud, så den passer på størrelsen, med bagepladen.
  • Fordel ricottaen jævnt over den hele.
  • Fordel de stegte skriver butternut squash, pinjekerner og top med stykker af den friske mozzarella.
  • Krydrer med salt, peber og den friske rosmarin
  • Bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter
Pizza med butternutsquash og ricotta
Pizza med butternutsquash og ricotta

Glem ikke smagen

Butternut squash og ricotta har det til fælles, at de begge er forholdsvis smagsneutrale og netop derfor, vil jeg varmt anbefale at huske rosmarin og salt og peber. Tilføj gerne begge dele inden pizzaen kommer i ovnen, så smagene kan trænge godt ind under tilberedelsen.

Pizza med butternutsquash og ricotta

Det perfekte tilbehør

Pizza er jo en af de retter, der næsten altid efterlader det klassiske “hvad vi spise til-spørgsmål”. Og ja, her må jeg jo bare sige, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Personligt foretrækker jeg en salat on the side til min pizza. Det kan bare være en helt neutral, klassisk og grøn en af slagsen (personligt synes jeg godt om denne), eller måske en med lidt mere fylde og substans ala denne med broccoli.

Hvis I har appetit til mere efterårsmad, så kan jeg varmt anbefale min pasta med champignon og aubergine eller den klassiske vegetariske lasagne med spinat.

Og så er der vist bare tilbage at sige Bon appetit 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments