ASIATISKE KØDBOLLER I HOISIN SAUCE

Asiatiske kødboller i hoisin sauce

Asiatiske kødboller

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er i al sandhed noget, som de fleste af os, nok har måtte erkende den seneste uge. Selvom jeg på alle tænkelige måder, hellere vil være den her dumme corona-krise for uden, så har den givet en helt ny struktur i min hverdag. En struktur, der bl.a byder på god tid til madlavning og nu hvor jeg er rykket ind hos min familie på Fyn, har den endda også givet mig nogen at lave mad til hver eneste.

Det betyder også, at jeg har fået mulighed for at udarbejde noget af det indhold til bloggis her, som jeg har haft på tegnebrættet længe. At dele flere opskrifter, selvfølgelig. Noget, som I altid har taget så fint imod, efterspurgt og brugt. Derefter kan jeg også – næsten med sikkerhed – sige, at det her ikke bliver den sidste I får, i den nærmeste fremtid.

Asiatiske kødboller i den lækreste hoisin sauce er en af de opskrifter, som har været på min “to share-liste” i virkelig lang tid og det er en opskrift, som jeg har lavet en del gange, efterhånden. De fleste af jer kender nok det der med, at have 4 eller 5 retter, som man vender tilbage til igen og igen. Det her er en af mine og det er selvfølgelig fordi de smager himmelsk, kan laves på forholdsvis kort tid og mulighederne for tilbehør, er uendelige.

Her serverede jeg dem med hjemmelavede fladbrød (opskrift kommer snart) og en lækker frisk spidskålssalt med gulerødder, rød peber, mynte og finthakkede peanuts.

Prøv også: Vegetar lasagne med aubergine

Asiatiske kødboller i hoisin sauce
Kødboller i hoisin sauce

Asiatiske kødboller i hoisin sauce

5 fra 1 stemme
Antal: 4
I alt1 time

Ingredienser

 • 450 g. hakket kyllingekød (kalkun eller svinekød vil også fungere fint)
 • 1 løg
 • 3 spsk panko rasp
 • 3 cm revet ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk soya

Hoisin sauce

 • ½ dl hoisin Sauce
 • 1 spsk sesamolie
 • saften fra en lime
 • 2-3 cm friskrevet ingefær
 • 1 fed hvidløg

Noter

I denne opskrift er der brugt hakket kylling, men er man mere til svinekød, kan det også sagtens bruges

Tilberedelse

 • Hak løget fint, pres hvidløget, riv ingefæren og bland det hele godt sammen i en skål.
 • Tilsæt de øvrige ingredienser inkl det hakkede kød og rør det hele godt og grundigt sammen
 • Form ca 13-14 små kødboller og placer dem på en bageplade. Bag dem på 200 grader i ca. 20 min
 • I mellemtiden blandes alle ingredienserne til Hoisin saucen sammen i en skål. Hvidløg og ingefæren hakkes og rives, naturligvis
 • Når kødbollerne er færdige skal de blot blandes godt og grundigt sammen med saucen og så er de klar til at blive serveret

Prøv også: Galette med squash, ærter og ricotta

ASIATISKE KØDBOLLER I HOISIN SAUCE 1

Hoisin sauce

Noget, der kan gøre mig glad, når jeg åbner mit køleskab, er synet af et godt udvalg af saucer og dressinger. Så kan man altså komme virkelig langt, med ganske få råvarer.

Lige nu er det netop hoisin sauce, som jeg holder særligt meget af. Den smager simpelthen så godt og når man blandet den med lidt lime og sesamolie, rammer man den der helt perfekte kombination af det søde, salte og syrlige.

Prøv også: Crunchy kylling med korrianderslaw

Asiatiske kødboller i hoisin sauce
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments