Året der gik og året der kommer

Så er den her, årets sidste dag. Den sidste dag på et år, som de færreste af os kommer til at glemme. Et år, som nok har budt på omvæltninger, forandringer, opture, nedture og udfordringer for de fleste af os.

Noget af det jeg elsker ved denne tid på året, er de reflektioner og tanker der helt automatisk kommer snigende. I år det selvfølgelig ekstra særligt, fordi det ikke er meget der er, som det var for et år siden. Jeg kunne skrive verdens længste indlæg om 2020, men jeg har forsøgt at begrænse mig. Men et lille “året der gik” indlæg slipper i ikke for. Men det bliver i et lidt andet format, end det har været de seneste mange år. Men bloggen i sig selv har jo også fået et nyt format, så det er vel meget passende.

Jeg vil egentlig ikke sige så meget mere her og bare lade de enkelte punkter tale for sig selv. Som altid vil jeg elske hvis I kom med jeres bidrag i kommentarfeltet og delte lidt ud af jeres 2020 🖤

Året der gik og året der kommer 1
En lun forårsdag i Maj da alt netop var åbnet efter forårets lockdown og jeg havde været ude og købe blomster til min altankasse

Højdepunkt

Årets højdepunkt er uden tvivl født ud af de positive ting, som coronakrisen har ført med sig. Jeg har fundet en ro, som aldrig før og fået tid til at dyrke mange af de ting, som jeg har drømt om i flere år.

Jeg fik bl.a endelig taget mig sammen til at rykke bloggen over på en ny platform og ændre formatet til det, jeg gerne ville have. Jeg fik laver flere opskrifter, udarbejdet en masse guides og rykket fokus fra mode og forbrug til noget meget mere livsstilbaseret og skabt indhold, som I, kære læsere, faktisk kan bruge til noget.

Coronaen har gjort, at jeg har tilbragt uendelig meget tid sammen med min familie, jeg har dyrket den danske natur, rejst i Danmark og i det hele taget fået nogle nye værdier, som der uden tvivl også kommer til at hænge fast, når vi kommer ud på den anden side.

Året der gik og året der kommer 2
Kærlighed fra Goa

Året har naturligvis også budt på et par rejser – omend i et helt andet omfang end hvad jeg har gjort tidligere. Nærmere bestemt blev det til tre af slagsen og de har naturligvis også været med til at defineret året.

I januar var jeg i Thailand og det var bare udelukende sjov, fest, strand og et lille afbræk fra vinteren. I sommers var jeg en af de heldige, der lige nåede et smut til grækenland, inden 2. bølge kom snigende og i Marts var jeg i Indien.

Rejsen til Indien er en af dem, jeg aldrig vil glemme. Dels fordi Indien er Indien og fordi jeg var afsted med min aller bedste barndomsveninde og vores venskab blev forvandlet på ny og vi fandt hinanden på en måde, som jeg aldrig havde turde drømme om.

Det lever stadig i bedste velgående og det er jeg evigt taknemmelig over. Desuden var det også under den rejse, at hele verden mere eller mindre var ved at falde sammen mens vi var der. Eller sådan føltes det i hvert fald. I dag kan jeg grine af det, men jeg var ærligt talt en smule bange, da det hele stod på og vi nåede også kun lige hjem i tide, før grænserne blev lukket. Og hvis der er et sted man ikke vil strande under en pandemi, så er det altså Indien. 

Året der gik og året der kommer 3
En forårsdag på Fyn

Lavpunkt

Det siger vist næsten sig selv og jeg orker næsten ikke at skrive C-ordet igen. Selvom lockdown og et tvunget meget stille år, bestemt medførte en masse gode ting, som jeg ærligt talt ikke vil være for uden, så har det bestemt også medført udfordringer og ikke mindst bekymringer.

Både rent praktisk og fremtidsmæssigt. Det har været (og er) en enorm usikker tid at være selvstændig i og mere ned nogensinde før, har jeg levet efter “en dag af gangen-princippet”. At en del af mit selvstændige arbejde hører til i restaurantions-branchen (jeg er kommunikations-ansvarlig hos Sliders) har selvfølgelig også ført en masse bekymringer og frustrationer med sig. Og lige nu, mere end nogensinde før. 

 2020 har også været et år, hvor jeg har skulle sluge et par kameler i form af ting, der ikke gik som jeg drømte om og et lille hjerte der blev knust en enkelt gang. Men her i efterdønningerne kan jeg blot konstatere, at det også er ting der har været med til at forme og udvikle mig og hvor klichè-agtigt det end lyder: gjort mig stærkere.  

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Det har været et år, hvor jeg har gjort mange gode ting for mig selv, fordi jeg har haft plads, tid og overskud til det. Men vigtigt af dem alle er, at jeg er blevet klogere på mig selv. Klogere på mine mønstre, handlinger og måde at være i verden på. Det har bl.a fået mig til at sortere, rydde op i mit indre og kaste smide de grimme sider væk. Det lyder nok lidt komplekst, men kort sagt, så er jeg blevet en bedre version af mig selv og mit forhold til mig, har aldrig været bedre. 

Og i det lidt mere overfladiske hjørne, så var det også her i efteråret, at jeg afsluttede mit forløb med Invisalign-bøjlen og hold.nu.fast hvor var det bare en god beslutning at få den. Jeg bliver stadig glad, hver eneste gang jeg kigger på mine tænder og det var uden tvivl det halvandet år, som forløbet tog, værd. 

Hverdagsglimt
Et glimt fra en af kursus-dagene
Invisalign
Da jeg lige havde færdiggjort mit Invisalign-forløb
Året der gik og året der kommer 4

Jeg har været inspireret af

Ja, vi kan starte med at fortsætte lidt i samme bane, som punktet herover sluttede i. I efteråret deltog jeg nemlig i UNA-forløbet, der kort sagt er et kursusforløb for kvinder. Det er et kursus, der kombinerer det indre med det ydre og som fungerer som en kæmpe hjælp til at finde en balance. Jeg er SÅ taknemmlig over at være en del af det første forløb og jeg har været helt enormt inspireret af de to skønne piger, der kører kurset og af de øvrige 8 deltagere, som jeg ikke kendte til da vi begyndte, men som jeg endte med at dele.

I det lidt mere simple hjørne, har jeg været enormt inspireret af Michael når det kommer til indretning, af evigt skønne Lucy Williams, når det kommer til at se smart ud og af min barndomsveninde, Michala (som jeg rejste i Indien med) som siger så mange kloge og fornuftige ting om livet. En gåtur med hende, kan gøre underværker. 

Året der gik og året der kommer 5

Det bedste jeg har set

Den her bliver svær, for jeg har jo set SÅ mange gode ting. Hold nu fast, hvor har det været et vildt serieår. En del af mig er fristet til at go with the flow og kåre den 4. Sæson the The Crown, for den VAR virkelig helt fantastisk og bestemt også ventetiden værd. I den mindre hypede lige vil også også nævne The Comey Rule og The Loudest Voice. Begge fantastiske serie og begge af den slags og også gav mig en masse viden og nysgerrighed. Særligt inden for amerikansk politik og det har jo også været et år, hvor den slags har været mere relevant end nogensinde. I kan læse lidt mere om de to sidstnævnte i min guide til HBO.

Det jeg har hørt

Soundtracket for mit 2020 bliver uden tvivl de to suprise albums, som Taylor Swift har smidt på gaden. Stilen, stemningen og tempoet, passer også helt perfekt på 2020. 

Året der gik og året der kommer 6
Året der gik og året der kommer 7

Det bedste jeg har læst

Det lyder helt åndsvagt, men det er simpelthen bogen “How to win friends and influence people”. Et helt genialt værktøj til at blive et behageligt menneske og så er den bare proppet med små hacks og aha-oplevelser. Den har eksisteret i mine tanke, handlinger og bevidsthed, siden den dag jeg åbnede den. 

Året der gik og året der kommer 8
Palak Paneer. Pænt er det måske ikke, men for søren hvor smager det godt.

Det bedste jeg har smagt

Åh…den skulle jeg altså også lige tænke lidt over, for det er jo næsten umuligt kun at sige èn ting, når man snakker om et helt år. Skal jeg koge det ned, så tror jeg faktisk at mit valg falder på en af de utallige Palak Paneer (verdens bedste curry) som jeg spiste i Indien. Jeg vidste godt, at jeg var glad for det Indiske køkken, men da jeg kom derned gik det op for mig, hvor meget jeg holder af det. Der gik ikke en eneste dag dernede, hvor jeg kastede mig over noget andet på menukortet – jeg kørte rise and curry hver dag i to uger og jeg var ikke engang træt af det, da jeg kom hjem. 

Det bedste jeg har købt

Reklamelinks: Hvis vi skal holde det til garderoben, så tror jeg at mit valg falder på mine grå cashmere-bukser fra ARKET (jeg bor virkelig i dem) og min plettede taske fra Ganni, som virkelig var kærlighed ved første blik. 

Varm beklædning
Året der gik og året der kommer 9
Året der gik og året der kommer 10

Det bedste beauty produkt

Reklamelinks: Det må simpelthen blive Estèe Lauder’s Night Repair-serum, som har været en favorit i mange år. Den er stadig ikke blive væltet af pinden. Men her på falderebet har jeg også fået øjnene op for en helt vidunderlig hårolie fra Yummi Hair , som giver glans og fugt på en måde, som jeg ikke har oplevet ved andre olier. Tilmed uden at fedte det mindste. 

Det har bragt mest glæde

Den symaskine, jeg fik i julegave. Hvor fjollet det end lyder, så har jeg sjældent været SÅ glad for en gave og jeg tør nærmest ikke tænke på hvor mange timer jeg har brugt foran den, den seneste uge. 

Jul
Take away i København - Roberta

Den bedste restaurant

2020 var også året, hvor jeg spiste ude som aldrig før. De måneder hvor det var muligt, i hvert fald. Det var som om, at forårets lockdown mindede mig om, hvor meget jeg faktisk holder af at gå ud. Derfor fik den også fuld fart da de åbnede igen og sådan fortsatte det faktisk lige indtil alt lukkede igen for et par uger siden. Jeg har fået sat kryds ved mange af de restauranter, som var på min to-try-liste og jeg har fået flere nye favoritter. Men en af dem, som aldrig skuffer også som jeg vender tilbage til igen og igen er Maklubbens Roberta. ALT er så lækkert og det

Året der gik og året der kommer 11

Det bedste øjeblik 

En lun aften i de tidlige sommerdage, hvor jeg netop var kommet hjem fra en dag sammen med min familie. Jeg var ked af det – altså sådan rigtig ked af det, hvor tårerne triller ned ad kinderne. Jeg kunne ikke helt forklare hvorfor – det var nok bare kombinationen af et ensomt forår med mange afsavn og en god omgang summertime sadness, som jeg ofte bliver ramt af.

Jeg satte mig hjem i mit køkken, som har en stor fransk altan. Åbnede begge døre og en kold øl og så sad jeg ellers der og lyttede til byen og Lana Del Ray. Jeg kan ikke forklare præcis hvad, men et eller andet skete der i det øjeblik og hvor skørt det end lyder, så var det som om, at alt trist forsvandt og forvandlede resten af min sommer til en af de sjoveste nogensinde. Selvom det er svært at sætte ord på, så var det bare et rigtig fint øjeblik, som på mange måder satte standarden for resten af året. 

Jeg er stolt af

At jeg har fået det bedste ud af situationen og udnyttet roen og alt den overskydende tid, til noget produktivt. Ikke kun rent praktisk, men også på det mentale plan. Der har også været udfordringer, som ikke har haft noget som helst med corona at gøre og dem har jeg håndteret bedre, end jeg ville have gjort for et par år siden. Med andre ord, så er jeg stolt af at jeg går ind i det nye år, som en bedre version af mig selv. 

Jeg er ikke stolt af 

At jeg har sammenlignet mig med andre og ladet mig påvirke for meget af det. Det kommer der bare aldrig noget godt eller konstruktivt ud af. 

Året der gik og året der kommer 12
Thailand i Januar
Året der gik og året der kommer 13
Ærø i Juli
Året der gik og året der kommer 14
Fyn i August
Året der gik og året der kommer 15
Vestkysten i Maj
Året der gik og året der kommer 16
Nørrebro i Juli
Året der gik og året der kommer 17
Nørrebro i September

I 2021

Glæder jeg mig til

At få en vaccine og til at verden begynder at blive normal igen. Jeg glæder mig til at få de ting tilbage, som vi har undværet SÅ længe og til at værdsætte dem på en måde, som jeg aldrig før har gjort. 

Vil jeg se

Lidt flere dokumentarer og lidt færre ligegyldige serier. 

Vil jeg læse

Lone Franks, Størst af Alt, der handler om kærlighedens videnskab, om at tage den forgivet og om hvordan den hænger sammen med naturvidenskaben, psykologien og kulturen. Den ligger faktisk allerede på sengebordet og jeg kommer til at tage hul på den som noget af det første i 2021. 

Håber jeg på

At vi aller bliver vaccineret. Også de lande, som har hårdt brug for det. Jeg håber at kunne komme en lille tur til sydeuropa. Jeg håber at mit humør forbliver højt, at solen kommer til at skinne, at min altankasse kommer til at blomstre og at alle omkring mig forbliver sunde og raske. 

Vil jeg spise 

Brød med smør og hjemmelavet stracciatella.

Vil jeg købe

Færre nye og unødvendige ting og mere genbrug. Så vil jeg også købe en masse gamle stofrester og gøre noget pænt med dem, sammen med min nye symaskine. 

Vil jeg opleve

Endnu mere af Danmark. Noget 2020 virkelig har lært mig. Hvor ualmindelig vidunderlig, vores eget lille land er. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments