EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 1Reklamelink: Kjole fra & Other Stories

Sommerferie over and out

Hola chicas 🖤

Jeg er tilbage. Tilbage for good, tilbage fra sommerferie og tilbage fra 5 vidunderlige dage på Kreta og den tur gjorde præcis, det for mig, som jeg håbede. Fyldte mig med god energi, masser af sol, ny inspiration og lyst til at komme i gang med hverdagen igen. Jeg landede i går eftermiddags og det kan altså godt anbefales at afslutte sin ferie på en torsdag. Så har man liiiige weekenden til at komme sig og tage det hele med ro – og det er præcis det, jeg har tænkt mig at gøre de kommende par dage. Og nyde sommeren, naturligvis. I morgen står den bl.a på hygge med hele min familie og hvem ved, måske en tur i havnen.

Men tilbage til Kreta, hvor alle billederne her er fra. Som jeg fortalte inden afgang, så var den en forholdsvis spontan beslutning at rejse afsted, som jeg tog med min gode veninde, Rikke. Jeg var naturligvis en smule splittet på den moralske front i forhold til at rejse ud i verden, når situationen er, som den er. Men det gik så fint og jeg kan roligt anbefale at rejse til Grækenland. Situationen dernede minder meget om den, vi har herhjemme. Dog med lidt flere restriktioner, der bl.a betyder, at man skal bære mundbind i offentlig transport og i supermarkeder.

Derudover kunne man naturligvis også mærke, at mængden af turister var langt fra normal. Strandende var forholdsvis tomme og restauranterne, var ikke proppede. Men der var skønt og varmt, befolkningen var venlige og taknemmelige over at man kom og Tzatizikien smagte ligeså godt, som den gjorde sidst jeg var der.

Pga. situationen, var det begrænset hvad vi kunne lave og hvor meget vi kunne komme rundt på øen. Derfor endte vi også med at bruge alle dagene på afslapning. Med andre ord, har vi ikke oplevet det helt store. Jeg tror måske alligvel, at jeg har samlet nok materiale til at lave en lille guide, så sådan en kommer der nok i den nærmeste fremtid.

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 2

Blødende hjerte for Libanon

Når alt det så er sagt, så har det også været en uge, hvor noget helt andet, har fyldt i mine tanker. Tirsdag aften tikkede de første nyheder om eksplosionen i Beirut ind og jeg startede lidt med at gå i panik. De af jer, som følger med herinde jævnligt, ved nok, at jeg har et særligt forhold til Libanon og særligt Beirut. En af mine aller bedste veninder bor og arbejder i byen, hvilket også betyder, at jeg har besøgt den flere gange, i løbet af de seneste år.

Først gik mine bekymringer selvfølgelig på hendes sikkerhed. Heldigvis var der hul igennem forholdsvis hurtigt og jeg fik bekræftet, at hun var ok 🖤 Derefter kom tankerne om, hvad landets stakkels befolkning står over for. Da jeg besøgte landet i efteråret, var de første demonstrationer mod en korrupt regering netop begyndt og den økonomiske krise, var for alvor taget til. Siden er det kun gået den helt forkerte vej. Økonomien sejler, landet er et af de mest forgældede i verden og deres valuta er faldet med over 70%. Det betyder bl.a at en stor del af befolkningen er blevet arbejdsløse, restauranter og butikker lukker på stribe, der er mangel på benzin, elektricitet og ikke mindst fødevarer. Da det nærmest ikke kunne blive værre, kom coronaenog den har de heller ikke kontrol over længere. Eksplosionen i tirsdags var noget nær det værste der kunne ske og den har gjort op mod 300.000 personer hjemløse og dødstallet er stigende. Det dybt tragisk og helt forfærdeligt.

Heldigvis er der startet flere indsamlinger herhjemme, hvor man kan donere penge, der kan hjælpe de stakkels ofre. Dem finder man bl.a henne hos Røde Kors, hos Danmission og hos One child at a time 🖤

Og ja, fra den ene yderlighed til den anden. Det føles lidt skørt at placere sådan en omgang i et indlæg, der er proppet med billeder fra en vidunderlig ferie. Måske vidner det også om, hvor heldige og priviligerede vi er, her i vores lille land. Men skørt eller ej, så får I lige en håndfuld billeder, fra de seneste fem dage, på vidunderlige Kreta.

Kan I have en smuk weekend 🖤

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 3Om jeg købte keramik med hjem? Det kom jeg vist nok til..

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 4Reklamelinks: En pause i skyggen iført en gammel og god top fra Mango, solbriller fra Neubau og shorts fra ARKET, som nok må være sommerens bedste udsalgsfund

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 5

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 6

Reklame: Få sekunder inden jeg havde en mindre ulykke i en kæmpe bølge. Jeg kom mig efter lidt tid og slap med en god hudafskrabning på albuen. Hatten er fra Lala Berlin

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 7

Rikke, min vidunderlige rejsemakker. I øvrigt også min nyeste tætte veninde. Når man bliver ældre, sker det ikke så ofte, at man får nye gode veninder. Men da jeg mødte Rikke for halvandet år siden, gjorde jeg alvor ud af det veninde-crush jeg fik på hende og spurgte om vi ikke skulle tage på date. Det gjorde vi og lige siden har vi været i kontakt flere gange om ugen og har mange sjove oplevelser i bagagen. 

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 8

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 9

Reklamelink: Sommerkjolen fra Monki, som nærmest er skabt til en tur til Grækenland. 

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 10

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 11

Jeg har mange blandede følelser omkring 2020 men uanset hvad, er det året, hvor jeg har set flest solnedgange og den ene har været smukkere end den anden. Det her var en af dem. 

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 12Souvenirs 🖤

EN VIDUNDERLIG REJSE, EN FORFÆRDELIG SITUATION OG EN ENDT SOMMERFERIE 13

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments