RESTAURANT ANBEFALING: RESTAURANT MEILLE

Restaurant Meille

Reklame (jeg var inviteret af restauranten)

Restaurant Meille

For et par uger siden havde jeg en af de der helt vidunderlig spiseoplevelser, som man sjældent glemmer og jeg har altså glædet mig til at dele det her tip med jer.

Tidligere på sommeren tikkede der nemlig en invitation til et besøg hos Restaurant Meille ind i min indbakke. Utroligt nok, havde jeg aldrig hørt om den tidligere, men et kort besøg på deres hjemmeside bekræftede mig i, at det nok godt kunne være et sted for mig. De serverer mad med fokus på bæredygtighed, masser af grøntsager og råvarer i sæson. Alt sammen til priser, hvor de fleste kan være med. Jeg takkede ja med det samme og det er jeg virkelig glad for.

Jeg inviterede min veninde, Rikke med og jeg tror også, at hun med glæde vil give mig ret i, at det var en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi blev budt velkommen af et meget venligt personale, som startede med at fortælle lidt om den 5-retters menu, vi skulle indtage. De spurgte både ind til vores præferencer i vin og om der var noget, de skulle være opmærksomme på i forhold til maden.

Når man, ligesom undertegnede, er en smule kødsart og f. eks slet ikke spiser noget fra havet, så er det altså helt enormt rart, når der bliver taget hensyn. Jeg fik ikke serveret en eneste ting, som jeg ikke kunne lide og alene der, vinder de et par plusser i min bog.

Læs også: Restaurant anbefaling: Pico Pizza på Nørrebro

Restaurant Meille

MADEN

Restauranten har et forholdsvis simpelt menukort og i mange tilfælde, er det jo et ganske fint kvalitetsstempel. Frokostkortet består primært af smørrebrød, mens aftenkortet består af en 3 eller 5-retters menu. til hhv. 300 og 350 kr. Vi gik all in og kastede os ud i en 5-retters.

Nu vil jeg ikke komme med en lang beskrivelse af hver eneste ret, for så taber jeg nok de fleste af jer i processen 😉 Men kort fortalt, så var den bygget op af mindre retter, fyldt med vidunderlige smage. Hver eneste af dem fik en fin introduktion af vores tjener – på den gode måde. Ikke noget med lange og kedelige taler, om ting vi alligvel ikke har forstand på. Det hele gik op i en højere enhed, da vi blev spurgt om vi ville have lidt frisk trøffel revet over en af hovedretterne. Øh… JA TAK.

Resultatet er billedet herunder.

Faktisk smagte det hele så dejligt, at jeg ikke kan fremhæve èn ret frem for en anden. Normalt når jeg går ud og spiser på lidt finere restauranter, så ender jeg ofte med at gå lidt små-sulten derfra. For nej, jeg bliver altså ikke mæt af tre blade spidskål og 4 ærter og lidt sauce. Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg også troede at det ville blive tilfældet her. Men sådan endte det ikke. Der var nok af det hele og faktisk helt perfekt, vil jeg mene. Vi gik mætte derfra, men ikke på den der måde, hvor man kun har lyst til at smutte hjem og slå mave.

Desserten var desuden en HELT perfekt afslutning. Personligt er jeg meget mere en forret/hovedret-type end en hovedret/dessert-type men når desserten er frisk lækker, kold og forholdsvis simpel, så siger jeg ikke nej.

Læs også: Restaurantanbefaling: Madklubbens Food Club

Restaurant Meille

DRIKKEVARER

Jeg skal på ingen måde gøre mig klog på vine, for jeg ved ærligt talt ikke specielt meget om det. Udover at jeg godt kan li’ at drikke dem og at en god Riesling er noget nær det bedste man kan servere for mig. Hos Meille har de en vinmenu – her kan man vælge mellem 3 glas for 300 kr. og 4 glas 400 kr. Det var lørdag, så vi gik efter den store 😉

Inden maden blev serveret, spurgte den venlige tjener os, hvilken slags vin vi bedst kunne lide. Nu kunne jeg ikke ligefrem berette om min yndlings drue eller årgang, men jeg fortalte, at jeg var svært glad for Riesling og at jeg er mere til hvid end rød. Således endte det sådan, at jeg både fik serveret Riesling, hvidvin og et enkelt glas rød til den ene af hovedretterne.

Restaurant Meille

STEMNING OG SERVICE

Restaurant Meille er placeret i Skt. Peder Stræder – midt i pisserenden, som man også kalder området. Det navn skal man altså ikke lade sig skræmme af, for det er altså et af byens hyggeligste områder, hvis I spørger mig. Restauranten er i to (små) etager. Der er masser af lys, god akustik og en rar og behagelig stemning. Hen ad aftenen blev alle borde fyldt op og det skabte altså en hyggelig stemning. Så hyggelig, at vi også endte med at fortsætte aftenen ude i byen 😉

Servicen kan jeg vitterligt ikke sætte en finger på. Selvom vi havde flere forskellige tjenere, blev der taget enormt godt hånd om os. Ikke for meget og ikke for lidt. Jeg ved ikke med jer, man jeg synes altså, at det kan føles en lille smule stressende, hvis man konstant har dem over sig. Sådan var det ikke her. De fortalte om maden og vinene på en fin og helt tilpas måde.

Alt i alt var det en vanvittig lækker oplevelse og jeg kommer helt sikkert tilbage!

Læs også: Restaurantanbefaling: Bollyfood

Restaurant Meille

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments